KSI FI MUNI 2015
KSI FI MUNI 2015
Zdravíčko, konečne začal korešpondenčný seminár informatiky od masarykovej univerzity na ktorý som sa tak dlho "tešil" a chcem ho využiť aby som sa tam napchal bez prijímačiek. Bohužial hneď prvá "úloha" ma položila na kolená a teraz neviem či sa mi vôbec oplatí trápiť a pokračovať. Pozrel by sa niekto na toto: http://ksi.fi.muni.cz/index_server.html a povedal mi či je to niečo ťažké alebo som idiot a nemám na tej škole čo robiť? Lebo ja s terminalom mám nulové skúsenosti a s tými troma prikazmi ktoré mi "help" poradil som úplne mimo, strýčko google tiež nechce poradiť. Nejde mi o riešenie a poprosím aby ho sem ani nikto nepísal. Ďakujem 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: KSI FI MUNI 2015
Viem ze to nerad pocujes, ale ak ti toto robi problem, nemas tam co robit
Neberiem to ako tragédiu keďže mám ešte čas len ma to trochu mrzí keďže minulý ročník bol primárne o vytváraní algoritmov a s tým problém nemám, čo približne by som si mal doštudovať aby som zaplnil tieto záplaty?
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2015, 20:50)
či celkovo nemám čo robiť na škole??
to znie horšie
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2015, 20:50)
či celkovo nemám čo robiť na škole??
-
lowmanek
Light Professional
Ja som maturant a riešim (aj keď tento rok už moc neplánujem) KSP - slovenský ekvivalent. Otvoril som si teda tú úlohu a tiež som najskôr nevedel absolútne čo s tým. A to chcem ísť na Karlovku, takže chill 
No a tá úloha síce overuje tvoj programátorský mindset, ale to, že si ju nevyriešil neznamená, že nemôžeš ísť študovať inf. Každý niekedy natrafí na úlohu, pri ktorej proste aj debil vie, ale on nevie
No a tá úloha síce overuje tvoj programátorský mindset, ale to, že si ju nevyriešil neznamená, že nemôžeš ísť študovať inf. Každý niekedy natrafí na úlohu, pri ktorej proste aj debil vie, ale on nevie
Vravím že extra nestresujem pretože s terminalom/command line som sa v živote nehral takže to nemám ako vedieť. Skôr ma to nabudilo na sebe zapracovať keďže som si žil v tom že viem toho dosť keďže ešte len idem študovať, to beriem ako pozitívne! 
-
Supersonic
Light Professional
V tomto príklade nejde vôbec o terminal a tie príkazy, skús si skorej naštudovať nejaké základy fungovania siete a mal by si to zvládnuť 
ono celkom staci citat, co pisu
tiez mi to nenapadlo na prvykrat
tiez mi to nenapadlo na prvykrat
-
audiotrack
VIP
to čo som napísal som nechcel aby ťa odradilo, ale dal si len dve možnosti, a tá druhá sa mi hodila skôr, ak si toto nedokázal prejsť. Pretože ťažké to určite nie je, zabralo mi to asi 5 sekúnd.Mr-Freek napísal:Zdravíčko, konečne začal korešpondenčný seminár informatiky od masarykovej univerzity na ktorý som sa tak dlho "tešil" a chcem ho využiť aby som sa tam napchal bez prijímačiek. Bohužial hneď prvá "úloha" ma položila na kolená a teraz neviem či sa mi vôbec oplatí trápiť a pokračovať. Pozrel by sa niekto na toto: http://ksi.fi.muni.cz/index_server.html a povedal mi či je to niečo ťažké alebo som idiot a nemám na tej škole čo robiť? Lebo ja s terminalom mám nulové skúsenosti a s tými troma prikazmi ktoré mi "help" poradil som úplne mimo, strýčko google tiež nechce poradiť. Nejde mi o riešenie a poprosím aby ho sem ani nikto nepísal. Ďakujem
Súhlasím s tým, čo tu bolo písané že to vôbec nie je o termináloch. Ja z unixu neviem takmer nič, a aj keby som vedel, toto nie je unix ale nejaký vymyslený terminál s vlastnými príkazmi. Má ťa to skôr preveriť, či vieš rozmýšlať. Ja som tú konzolu vôbec nepoužil, pozrel som si v zdrojáku kod ako funguje. Takže nesúhlasím ani s tým, že to nemá nič s programovaním
dúfam, že teraz, aj keď som ti vlastne už povedal riešenie, sa na mňa nenahneváš, ale skôr pochopíš o čom je informatika. Nie o tom písať všetky kombinácie toho čo ti ponúknu, ale používať hlavu. A zapamätaj si, že riešenia problémov sú často omnoho jednoduchšie ak si nájdeš svoju cestu a nepôjdeš s davom
funkciu dir mohli viac premakat
Doma sa na to pozriem ešte raz. Znie logicky sa pozrieť na problém s odstupom a uvedomiť si súvislosti. Sám to non-stop robím pri matike ale tu som sa zameral na to že mám 3 príkazy a tie musím použiť. Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2015, 11:12)
Cítim sa ako idiot, nebolo to 5 sekúnd ale kým som sa zorientoval po prvý krát v source kóde stránky tak asi 2 minúty. Do budúcna si odnášam že treba od problému odstúpiť minimálne o dva kroky. Hlavne pri informatike
ďakujem
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2015, 11:12)
Cítim sa ako idiot, nebolo to 5 sekúnd ale kým som sa zorientoval po prvý krát v source kóde stránky tak asi 2 minúty. Do budúcna si odnášam že treba od problému odstúpiť minimálne o dva kroky. Hlavne pri informatike
-
Supersonic
Light Professional
Ono stačilo cez nslookup nájsť IPcku k danej domene a nebolo treba ani zdrojak študovať.. 
riešení asi bolo viacej, ale v source code bolo krásne vidno podmienku ktorá bránila bootu, vravím to by aj idiot spravil a ja som to nevedel. Ty si bol asi ešte o krok ďalej keď si prišiel s ďalším riešením 
-
audiotrack
VIP
myslím že s tým riešením prišlo veľa ľudí, veď ti to tá chyba v konzole aj písala, že máš skúsiť ip zadať lebo nejde dns.