Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jimmy_xp
King
King

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Okej, v pohode. Práve preto, že ja som ten, čo nekupuje dízlové mondeo za 1000€, tak som sa obrátil na teba, nakoľko najrozumnejšie pre mňa je kúpiť niečo po známosti. Bol som tento víkend na 2 obhliadky áut, a tí ľudia čo sú schopní zatajiť len aby sa auto predalo je neskutočné...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hegy, jimmy: vitajte v skutocnom svete :D ale problemy byvaju na oboch stranach... pri vykupe si totizto pytaju neskutocne peniaze za ich salupu v "super top stave (iba obcas nejde polka elektroniky a sem-tam si motor poklepe)", no a pri predaji zase kupujuci zjednavaju ostosest o stovky eur za bezne tuknutia na 15-rocnom aute :) na Slovensku je to extrem a veru lepsie to uz veru nebude :)

hegy: to Ti fakt ponukol 500??
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

<ot> ja som prave nic netajil, asi preto to nikto nechcel :D
Nuz ale chapem, ludia si precitaju 99 inzeratov o top stave 12 rocneho diesla vhodneho do stredneho managementu, so zarukou na km, historiu, stav... vsetko... Ked sa ma pytali ci su km prave, povedal som im ze nie som vestec, historia vozidla je znama od dovozu a prvej KO v.r. 2007. Ci bolo burane? Vazna buracka nie, mozno nejake tukesy, boh vie... Moja oblubena... CI SA NA TOM NIECO POKAZI? wtf seriously... Rachotila remenica, hadica k servu je otecena to je vsetko co viem ze je proste zle, ako nahle som spomenul dane zname zavady, uz kazdy chcel tisice zlavu... No mozem sa na to vysr. :) a znamym, sa predava auto najhorsie, to spravil raz moj otec a uz nikdy viac... ked bude opät na predaj urcite to sem supnem, zatial ostava doma :)</ot>
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

znamym sa zle predava, to ako keby si im automaticky daval zaruku 5 rokov na ich dvetisic eurovy dovoz... a potom sa na Teba ani nepozru, ked sa im vypali ziarovka... nedajboh, ked sa vyserie nieco "vacsie", napr. spojka za 100e, to uz len vyvolavaju a ohovaraju Ta, co za plechovicu si im predal...

...moje najoblubenejsie otazky su:

- su tie kilometre realne?
- preco to nema servisnu knizku?
- preco ma iba jeden kluc?
- preco bol striekany predny naraznik?

... a najlepsie nakoniec (pri sportovych modeloch):

- ide to dobre?
- aky to ma zvuk?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa test »

Fabo napísal:Davat viac ako 15 tisic za 5 rocny superb by som urcite nedal, na tej cene uz zacinaju mercedesy E v tom veku. Za ten trojrocny aj hej...

Volvo ked sa ti nepaci S60, S80 je podobna takze tiez asi nic, Mondeo, no hej, tie interiery v poslednej dobe im moc nesli...
Inak este co ma napada, Insignie okolo 3-4 rokov, Mercedesy C 4-5 rokov, mozno ked sa akurat vyskytne Saab 9-5 by sa dal kupit v tej hladine. Jaguary XF s malym doplatkom.
Mercedes E, od roku 2010, automat, odpocet DPH, tak tieto zacinaju niekde od 19 000 eur s DPH. Takze slusnejsie idu 22 000. A to je uz dost velky skok na cene. Pozeral som aj Insignie, nevyzeraju zle, kamarat to ma a bolo to celkom pekne, ale viezol som sa v tom len 2x pred par rokmi. Bojim sa ale toho, ze je to Opel. Neviem ako su na tom kvalitou dnes, ako je to so servisom. Tieda C od Mercedesu sa mi zda velmi mala, hlavne vzadu za vodicom nie je ani miesta, tam ceny zacinaju 14 az 16 000. Ten Saab 9-5 od roku 2010 ziadny, od roku 2008 su na autobazar.eu 2 kusy, z toho oba manual. Jaguar XF zacina na 22 000. Skok z 15 alebo 17 000 na 22 000 nepovazujem za maly doplatok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ratzi: jo... 500€ s pridrbanym usmevom na tvari :) , ja sa snazim jednat fer - priamo - cena primerana hlavne na to ze tam su opravene najvacsie strasiaky tychto aut ktore ta v servise vyjdu mozno aj na 2000€... zimna sada na plechu, letna na alu, nove capy riadenia, nove tlmice, nova bateria, nove celne sklo, repas 4x CR vstreky, repas CR cerpadla cena inzerat 2700€, km budik 230XXX km, liftback 9/2004 uznaj sam...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hegy: ja by som mu rovno pridrbal, keby som mohol... tiez som maval kadejakych... kvoli jednemu som sa trepal 200km z Ciech na otocku a potom spat v 40st. horucavach a grcajuci s upalom, len aby som sa dozvedel, ze auto je sice uplne super top uzasne, ale ponukne mi o 2000e menej, hoci pisomne sme sa dohodli na pevne stanovenej cene... a ako kompenzaciu Ta k*kot pozve este na veceru, hoci Ti to s casom hori za prdelou... asi som sa mu pacil alebo co...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

RATZINGER666 napísal:- preco to nema servisnu knizku?
- preco ma iba jeden kluc?
Servisnu knizku este beriem, ale ako zdovodnujes to, ze ma iba jeden kluc? Ako sa da len tak stratit druhy? Ak to nebolo firemne auto, tak si to velmi neviem predstavit a imho to dost vypoveda o predchadzajucom majitelovi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gothar: si v zivote nestratil ziadne kluce alebo ine veci, co pri sebe nosis, telefon, penazenku, doklady, ci co? :) neviem, co by to malo vypovedat o byvalom majitelovi, ked raz za dobu 10-15 rokov, co ma auto, strati jedny kluce, pripadne mu ukradnu bundu ci puzdro alebo to zabudne kdesi v bare... pri novych je to samozrejme ine, ale to sa nestava...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A co ked ma len jeden kluc? Co to znamena? Vsak si daj ten jeden prekodovat a ostatne kluce blokni.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nie :) Ale viem pochopit, ked niekto strati napriklad klucik od domu, no stratit kluce od auta mi pripada dost tazke. A keby som ich aj stratil, tak si podla rezervneho kluca dam vyrobit druhy, aby som mal stale original doma. Tak mam zarucene, ze sa vzdy dostanem do auta a nemusim zhanat niekoho, kto sa potom bude musiet bavit s imobilizerom alebo menit zamky.
//heker: ja nenarazam na to, ze by mi mali auto s druhym klucom ukradnut, to sa da urobit aj jednoduchsie. Ale ide mi prave o ten pristup k majetku, v mojich ociach je to dost nezodpovedne zo strany majitela. A z toho potom predpokladam, ze na aute mohla byt zanedbana udrzba.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

heker: presne tak... keby som chcel uz niekoho odrbat, tak dam spravit dalsi a tvarim sa, ze je povodny...

gothar: no nestratil som nikdy nic ani ja veru, ale ludom sa to bezne stava, to skor my dvaja sme vynimky... mam kamarata, ktory meni vlozky v domovych dverach kazde dva mesiace... neviem, aky je rozdiel medzi klucami od bytu a klucami od auta, obzvlast, ked to niekto nosi spolu s ostatnymi vecami... nehovoriac o tom, ze ich mozes zasit aj hocikde doma, ze ich nevies najst...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kluce som tiez nikdy nerisil, ani servisnu knizku. ta sa strati este lahsie ako kluc, staci jedno stahovanie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

RATZINGER666 napísal:heker: presne tak... keby som chcel uz niekoho odrbat, tak dam spravit dalsi a tvarim sa, ze je povodny...

gothar: no nestratil som nikdy nic ani ja veru, ale ludom sa to bezne stava... mam kamarata, ktory meni vlozky v domovych dverach kazde dva mesiace... neviem, aky je rozdiel medzi klucami od bytu a klucami od auta, obzvlast, ked to niekto nosi spolu s ostatnymi vecami...
Tazko sa to vysvetluje, pre mna su proste kluce od auta svate :D Ked idem niekam autom, tak stale viem, kde mam kluce. Kluce od bytu su ine, pretoze tie beriem aj tam kde pijem a tam uz za bezpecnost nerucim, len som mal stastie :)
K tomu kamosovi: ako sa stara o auto? Lebo co ja poznam takych ludi (stracaju doklady, telefony, atd.), tak chodia na rozheganych autach s minimom servisnych zasahov. Z toho potom plynu moje predsudky.
PS: a nejde len o samotnu stratu, to sa proste moze stat. Ale ide o to, ze si potom nespravi kopiu, takze chodi s poslednym klucom, ktoreho strata skomplikuje situaciu omnoho viac.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

gothar: :) rozumiem, ale niekto to berie ako iba dalsi kluc, auto je pre neho iba priblizovadlo, dokonca par znamych nosi kluce od auta na spolocnom zvazku s klucami od domu, prace, chalupy na lazoch a babkinej pivnice :)

o auto sa stara standardne, asi tak, ako sa bezne ludia staraju o naftovu oktaviu... ak tym mieris k spajaniu stracania veci a nezdravemu stavu auta k nejakej vseobecnej nezodpovednosti, tak to sme uz vo filozofickych rovinach :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tiez si neviem predstavit fungovat bez nahradneho kluca. Jeden kluc stratis, stane sa, ale presne, co potom ked stratis aj druhy?

@test: namatkovym vyberom http://mercedes-e-trieda.autobazar.eu/2 ... 85005.html - netvrdim ze je fasa vyber za tu cenu, ale ze zacinaju.
jaguar napr. http://jaguar-xf.autobazar.eu/30d-v6-24 ... 85284.html
Saab 9-5 jednak si nespecifikoval ze automat :) a jednak som aj napisal, ze ak sa objavi. Holt teraz zrovna nie je. Je ich malo... ale obcas sa vyskytnu, v cudzine sa obcas su napr. v NL tento

Co sa tyka opla, insigniu mame doma, obcas nou jazdim, materialovo je to IMHO porovnatelne s konkurenciou. Obcas zblbne trochu elektronika, raz za par mesiacov, ale staci nechat chvilu auto stat vypnute a po resete ide dalej. Dielenske spracovanie dobre.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Mercedes je pekny, aj ked tie kolesa sa mi nepacia. Nie je vsak na odpocet DPH. Jaguar tiez bez DPH. Mas pravdu, ze som automat nespicifikoval, ale ak si si vsimol moj vyber vyssie, vsetko su automaty. Uz som to doplnil do povodneho prispevku, ze to ma byt automat.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Sorry, odpocet DPH som si nevsimol.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

V pohode. Idealne teda s odpoctom DPH, pretoze auto pojde na firmu a tym padom sa da usetrit na DPH, stiahne sa dan za zisku, daju sa tam dat prevazkove naklady v podobe PHM, servisu, pneumatik a vsetkeho mozneho.

Dajme tomu, ze sa teda bavime o aute od roku idealne 2011 (kvoli leasingu), automat, najlepsie 4x4, odpocet DPH. Cenu skusme zvysit tak na 18 tisic s DPH.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

lukas9206 napísal:Do Vianoc chcem kúpiť auto. Zháňam niečo do 6000€. Najazdím za mesiac cca 1500-2000km. Pozerám viac len po benzíne, no keby sa oplatil aj dizel, tak by som nad tým možno aj uvažoval, ale to to si nechám poradiť. Mojim snom bolo si zadovážiť alfu. Strašne sa mi to auto páči, ako interiér tak aj vonkajsok. A autá ako golf, ochcavka, superb, passat a tie auta co vidím každodenné stovky sú mi jednoducho proti srsti. Našiel som niečo takéto http://alfa-romeo-159-sportwagon.autoba ... 15228.html je to síce dizel, ale benzínov veľa nie je. http://auto.bazos.sk/inzerat/51831062/A ... WINDOW.php. http://alfa-romeo-159.autobazar.eu/22-j ... 38648.html. http://alfa-romeo-159.autobazar.eu/18i- ... 90882.html. Co hovoríte na tieto kúsky? Pripadne poraďte aj niečo iné, po čom by som sa mohol pozerať.
Nenapadá vás na čo ešte pozerať? Napríklad aj niečo lacnejšie okolo 4000-5000€. Benzín, pohodlnejšie ako moja Mazda 2 2003, môžu byť aj koníky na vyše, combi by som sa radšej vyhol.

Edit// pripadne mate niekto skúsenosti s bazarom Peter-auto v Nitre? Ide mi o tieto konkrétne kúsky: http://alfa-romeo-159.autobazar.eu/22-j ... 38648.html a http://alfa-romeo-159.autobazar.eu/22-j ... 58197.html. Nemajú nejak podozrivo malo km?
Napísať odpoveď