bios neuklada nastavenie
bios neuklada nastavenie
zdravim bios mi neuklada toto nastavenie.
//foto patrí do prílohy
neni to foto s mojho pc potrebujem tam nastavit pci ale vzdy ked dam ulozit a restart sa mi to nastavenie neulozi a nastavi sa znovu auto skusal som ostatne nastavenia a tie sa mi ukladaju
//foto patrí do prílohy
neni to foto s mojho pc potrebujem tam nastavit pci ale vzdy ked dam ulozit a restart sa mi to nastavenie neulozi a nastavi sa znovu auto skusal som ostatne nastavenia a tie sa mi ukladaju
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: bios neuklada nastavenie
Ak si si isty ze si to realne nastavil a klikol na ulozit (Asusacky bios ti ukaze ktore zmeny ukladas) a stale to neuklada, tak vymen baterku na doske.
-
hojko
Site Admin
Bateria bude asi klasika CR2032, pripadne tam moze byt tensia/hrubsia. Ako bolo spomenute, bud ju vyber a chod s nou do obchodu alebo si teda odpis model baterie.
preto tu pisem ak by to bola bateria neukladali by sa mi ziadne nastavenia nie ? a jedine co som si este vsimol ze mi neuklada advancet mode vzdy ked spustim bios sa mi ukaze ten asus mode myslim ze predtim mi to spustalo advancet mode mozno to predca len bude bateria
-
hrban
Addict
fotka bola vymazaná takže nevieme čo potrebuješ nastaviť a hlavne prečo to potrebuješ nastaviť.
Ano. Alebo to moze byt zle nastaveny pin na doske, ale vtedy by asi pc ani nenabehol, ak by bol pin nastaveny na mazanie biosu. Urcite vyment baterku, to je investicia 1-2 eura a mas pokoj na 5 rokov. Vylucis tym problem, ktory to moze sposobovat. Ak to nebude baterka, tak mozes hladat chybu inde.
foto
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2015, 18:54)
ok dik skusim bateriu ked nezaberie tak smola asi chybna doska moc tomu nerozumiem ale co som zistoval na inernete tak asi nic ine to nemoze ani byt
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2015, 18:54)
ok dik skusim bateriu ked nezaberie tak smola asi chybna doska moc tomu nerozumiem ale co som zistoval na inernete tak asi nic ine to nemoze ani byt
-
hrban
Addict
A je grafika v PCIe slote funkčná a správne zapojená ? Lebo ak nie je zapojená správne alebo nefunguje tak ti to automaticky prehodí nas5.
čiže skontroluj či je dobre dotlačená a ak potrebuje externé napájanie tak musíš zapojiť aj 4 alebo 4+2 alebo 4+4 molex. A samozrejme musí byť funkčná.
čiže skontroluj či je dobre dotlačená a ak potrebuje externé napájanie tak musíš zapojiť aj 4 alebo 4+2 alebo 4+4 molex. A samozrejme musí byť funkčná.
neni to foto s mojho pc ja to mam na pci a nie nemam zalozenu graficku kartu nechcel som to tu pisat ale uz jeden a pol roka mam problem s grafickou kartou obraz mi nabehne az pri nacitany zakladnej plochy nezistil som preco mi to robi tak som to nechal tak takze ked chcem nieco nastavit biose musim graficku kartu vybrat a zapojit kabel do integrovanej grafiky a nechcel som to tu pisat pretoze som to pred rokom robil a to nastavenie sa mi ulozilo i pri vybranej karte pred tyzdnom som reinstaloval windows graficku kartu som vybral a nieco sa zmenilo uz to neuklada ako predtim
Bios máš dúfam poslednú verziu pre dosku.