Vybavenie rodinneho domu - co vsetko treba nakupit

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vybavenie rodinneho domu - co vsetko treba nakupit

Príspevok od používateľa test »

Neviem tu linku odhadnut, pretoze to vsetko zalezi na velkosti, na materiale, na kvalite spracovania. Ale myslim si, ze 1500 eur by nemusela byt nerealna suma. Sporak a chladnicka v cene dokopy 900-1000 eur sa mi zda vela, vsak sporaky zacinaju na 150 eur, ja som pocital za to 250 eur. Ked sa pozeram teraz na vyber, tak taky lepsi plynovy Electrolux za 250 eur a pomaly tam nie je nic lepsie, najdrahsie idu nieco malo cez 300 eur. Drahe su elektricke alebo kombinovane. Mozno mas pravdu pri chladnickach, take lepsie, vacsie, tam ide cena az na 700 eur. Naradie som myslel v tom zmysle, ze sada klucov, vrtacka, hrable, metla. Je mi jasne, ze dobra vybava moze byt v pohode nie 150 eur, ale 1500 eur. Zatial som pocital len zakladne veci. Takze z 15 201 eur to zaokruhlim teda na 16 000 eur.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Za 1500 budes mat kuchynu na mieru akurat tak so skrinkami, bez suflikov a vsetkych tych pohodlnych vymozenosti, kolegyna dala za kuchynu od stolara 2600 a to ma len dva take pasy velkostou ako boli cca v starych panelakovych bytoch...
Sam teraz kupujem dom a planujem kuchynu, a s hotovou kuchynou (nie na mieru) z IKEI som niekde na 6,5-7 tisic so spotrebičmi ;-)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Cena bez spotrebicov je aka? Aka velka je linka, kolko skriniek na stene, vstavane spotrebice?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Pre predstavu sa pozri kolko stoji linka na obrazku-2800 bez spotrebičov a to neni nejaka velka kuchyňa :-)
Pozri si web ikea a najdi cca podobnu kuchynu ako by si chcel, a k cene co tam bude si pripočítaj cca 20% ked to chces na mieru od dobreho stolara s kvalitným kovanim :-)
uploadfromtaptalk1444666310534.png
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

V dnesnej dobe by som uz urcite nekupoval plynovy sporak, za rozumne peniaze dostanes varnu dosku, keramicku a zvlast trubu s Ackovou spotrebou.
Co sa tyka kuchynskej linky davat 6K mi pride zbytocne predrazene, pokial to nie je ozaj velky dom s dalsim pultom v strede kuchyne.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

To sa neda hodnotit ako ty pises. Meter kupim za 300 eur a aj za 1000 eur. Zalezi od povrchovej upravy, ze ci je lakovana, striekana, folia, drevo, ze ci je v lesku alebo matna, abs, dorazy, pocet suflikov. Takze to vsetko vyrazne ovlyvni cenu.
Trussardi
Darca
Darca

logicke, ved napr ked niekto chce mat samy mramor je jasne ze zaplati palku za tu kuchynu
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

No vyssie spominane ceny boli vsetko za zakladu foliovanu drevotriesku, ziadny luxusný material ;-)
Povodne som mal tiež predstavu, že za kuchyňu nedam viac ako 3 tisic so spotrebičmi a všetkým, no ako som si obehal všelijaké štúdiá, fora zamerane na byvanie som sa rychlo zobudil, že za kuchyňu aku chcem dam minimalne dvojnásobok (linka do L a menší ostrovček s barovym sedenim) samozrejme som chcel tiež najprv kamennú dosku, no tu už máš za meter cca 300-400€ (foliovana drevotrieska 40€ za meter) a len za dosku neni problem minúť 1800-2000 eur pri stredne velkej kuchyni :-) a to nehovorím o kuchyni z masívu :D
Trussardi
Darca
Darca

Tak jasne kuchyne so stredovym pultom stoja viac, mne by postacovalo mensie Lko tak aby sa zmestila umyvacka riadu
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Trussardi napísal:V dnesnej dobe by som uz urcite nekupoval plynovy sporak, za rozumne peniaze dostanes varnu dosku, keramicku
Ja som za plyn (aj ked pred par rokmi by som bol proti), kludne lacnejsi sporak ci plynovu dosku, kedze 2x drahsi plynovy sporak nemoze ponuknut 2x viac energie, ani nemoze vyrazne znizit spotrebu energie a navyse kvoli tymto nevyhodam varnych keramickych ci indukcnych dosiek:

- vyrazne vyssia cena
- nutnost pouzivat specialne hrnce
- pre plne vyuzitie nestaci 240V
- moze prasknut
- moze sa poskriabat
- ak sa pokazi, NEDA sa opravit, kludne ma ukamenujte, ale pozrite si v prvom videu len prvu minutu.

planovane-zastaravanie-t191617.html

El. rura, nedavno som to monitoroval a tie najlacnejsie okolo 160€ mali vacsinu funkcii, sposob ovladania, 2 kolieska, "samocistenie" a pod. rovnake s inymi, 2x drahsimi, prilis som nesiel do hlbky, ale tazko 2x drahsia ponukne nieco co by to stalo za tu cenu, radsej namiesto toho nejaky toustovac, hriankovac a pod., skvele veci ktore dokazu pripravit teple jedlo za par minut. Osobne po vlastnej skusenosti odporucam vyhnut sa plno-dotykovym displejom.
mikrovlnka - staci aj za 60e
Suhlas, dodam aj vlastnu skusenost, nejaka jednoducha, neznama znacka, kupovana kratko po tom ked prisli na trh prezila aj dalsiu drahsiu a stale funguje. Mikrovlnka je patent, dolezite je tam jednoduche a rychle ovladanie.

BTW k znackam a cenam, okrem toho prikladu s mikrovlnkou, pokazila sa mi napr. draha znackova el. rura, opat odporucam sa vyhnut prilis "kuul" a "smart" dizajnu a funkciam a dotykovym displejom, casto ak sa tato cast pokazi, zvycajne sa neda opravit, prip. cena za opravu je tak vysoka, ze sa viac oplati kupa noveho spotrebica.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ano ale ked raz das zene okusit niekde indukcnu/sklokeramicku dosku tak ta posle do prdele s plynovym sporakom. moja tiez doteraz varila na plynovom a teraz by nemenila ani za nic. kupovat klasicky sporak do novej modernej kuchyne je prezitok.
ja som nakoniec kupil indukcnu dosku zanussi s oramovanim a jednou velkou plochou pre vacsie hrnce. nemusis stat pri tom, nastavis si timer, ten ti vypne sporak atd atd.

povodne som nechcel nic pisat k tomu vyberu, ale ked uz ste to nacali. napr. nasa kuchyna s 3 velkymi skrinkami na stene, dokopy 5,5 metrovou pracovnou doskou (na dvoch stenach) vysla na mieru tusim 1600e po roznych zlavach (brali sme odtial viac nabytku, celkovo za 5000) a spotrebice so vstavanou umyvackou, rurou, mikrovlnkou a spominanou doskou vysli na cca 1500e s chladnickou
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja som naprikad skusil, a napriek tomu nedam dopustit na plyn...
Ruru by som hladal taku, co ma parny ohrev, ak vies obetovat par stoviek naviac. Je to sice drahsie, ale jedol som zeleninu, maso aj ryzu pripravenu v takejto rure a je to proste iny level.
missu7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa missu7 »

ja by som odporucila nie co tam chyba, ale skor co je navyse :) zaujala ma konkretne polozka zvana altanok. kosacka mu bude teraz nanic uprimne... to skor na jar..a nie, nechcem robit reklamu, ale ja mam dobru skusenost s mountfieldom. jedna vec je, ze ano, su tam tie ceny vyssie ako napr v nay alebo nebodaj cez net, akurat ked nastane situacia, ze sa kosacka pokazi, je to v haji. ja som odtial kupila pred 3 rokmi, ked som sa tiez prestahovala do rodinneho domu a o rok mi odisiel motor..za 2 dni vymeneny! toto leto bohuzial ale kosacka uplne zdochla, tak sa kupovala nova..v nay..bohuzial, ulakomila som sa na lepsiu cenu...po tyzdni sa pokazila..v servise mesiac! pretoze sa to muselo niekam posielat. mountfield ma opravovnu priamo na predajni, takze toto je obrovska vyhoda, co asi za tych par eur stoji. no a potom ta TV v altanku... to dufam, ze nie :D mozno to na prvy pohlad pride ako zaujimavy napad, ale je to vrcholne neprakticke. v kazdom pocasi. a v kazdu nocnu ci dennu hodinu. nie je to ten komfort ako vo vnutri proste :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Trussardi napísal:V dnesnej dobe by som uz urcite nekupoval plynovy sporak, za rozumne peniaze dostanes varnu dosku, keramicku a zvlast trubu s Ackovou spotrebou.
Na kvalitnom plyne sa stale lepsie vari. Sazmorejme nieje to take esteticky pekne ako sklokeramika alebo indukcka. A este to cistenie....
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

missu: ked sa bavime o kompletnych nakladoch na vybavenie tak je hadam jedno, ci na jesen ci na jar, kupit to bude musiet tak ci tak.

S tou TV v altanku je to na zamyslenie, hlavne z pohladu vplyvu pocasia na elektroniku ktora je dizajnovana na interierove pouzitie, ale tak ked to tam chce...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ale ak ten altanok bude zaskleny a otvoreny len v lete ako taka zimna zahrada (vykurovana) tak sa tam bude mat aj TV dobre.
ak nie, tak je to nezmysel
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zhruba aj to som myslel tym na zamyslenie
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Dom nie je postaveny a teraz mi je ta kosacka uplne na nic, rovnako tak aj gauc, televizor, kuchynska linka a vsetko ostatne. A ked to budem kupovat, tak to budem riesit uz hromadne kvoli moznej zlave. Je ine ked kupujem elektro vo vacsom a vybavim si cenu ako ked to budem kupovat samostatne. Kosacka je ten najmensi problem. Altanok bude mat aj malu miestnost, tam sa bude odkladat televizor, aby nezmokol. Televizor nebude velky, napriklad len 94cm, aby bol lahky, dal sa chytit do ruky a postavit na stol ci zavesit na stenu. V zime pojde televizor dnu, aby nebol vo vlhkom prostredi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som to skusal tiez tak. objednaval som vsetko z alzy, ale bolo s tym potom viac starosti, niekde som to tu aj pisal
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Netvrdim, ze vsetko. Ale ak budu dobre ceny na vybrane na TV, chladnicku, pracku, tak preco to nevziat z jedneho obchodu? Ked nebude dobra cena, tak kludne to vziat kazde z ineho obchodu.
Napísať odpoveď