Zneuzitie osobnych udajov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Inheritor
Novice
Novice

Zneuzitie osobnych udajov

Príspevok od používateľa Inheritor »

Zdravim potrebujem pomoc

Uplnou nahodou som zistil ze ...
Bez mojho vedomia uziva tato stranka http://www.telefonnecislo.com moje osobne udaje adresu a t.cislo ... zistil som ze adresa je registrovna niekde v Anglicku a kedze na stranke nie kontak na "zodpovednu osobu " neviete mi prosim vas poradit ako mozem vymazat " poziadat " o vymazanie zo stranky resp. vyhladavania googlu ...

Vopred Dakujem za odpoved
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zneuzitie osobnych udajov

Príspevok od používateľa heker »

Aj moje cislo tam je, aj adresa a pritom mam a aj som mal utajene cislo. Mam uz ineho operatora, na tej stranke uvadzaju este stareho operatora. Kto vie ako sa k tomu dostali, pretoze je tam pri ulici aj cele supisne a popisne cislo, ktore nikdy a nikde neuvadzam, akurat tak na obcianskom preukaze, preukaze poistenca a neviem este kde je uvedene. Takze mi to pride, ze to cislo sa tam vzalo z dakych zaznamov slovenskych uradov alebo Telekomu.
snack
Novice
Novice

Príspevok od používateľa snack »

Tak to je sila, je tam aj moja adresa a aj cislo. Tiez to chcem vymazat, nikomu som nedal suhlas...
Inheritor
Novice
Novice

No ved prave ani ja neposkytujem tieto udaje len tak ( snazim sa chranit si sukromie "ak sa to v dnesnej dobe este vobec da ") :? ... a dost mi to teda prekaza ... skusam ten google ale je to na dlhe lakte ... :(
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Aj par zaujimavych mien sa tam najde, asi ich zabudli cenzurovat.

Milan Lucansky, viceprezident policajneho zboru - http://www.telefonnecislo.com/telefonne-cislo/209991
Pavol Paska, expredseda parlamentu - http://www.telefonnecislo.com/telefonne ... ska-kosice
Svetlana Ficova, manzelka premiera - http://www.telefonnecislo.com/telefonne ... ana-ficova
Ivan Gasparovic, syn exprezidenta - http://www.telefonnecislo.com/telefonne-cislo/582276
Stefan Harabin, exminiser a sudca najvyssieho sudu - http://www.telefonnecislo.com/telefonne-cislo/1022914
Frantisek Imrecze, prezident Financnej spravy - http://www.telefonnecislo.com/telefonne-cislo/3919209
Pavol Habera, spevak skupiny Team - http://www.telefonnecislo.com/telefonne-cislo/3151231
Andrej Hrnciar, primator Martina - http://www.telefonnecislo.com/telefonne ... iar-martin
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

a) neviem ci toto sa da povazovat za osobne udaje
b) ak je to registrovane v GB nemoze to porusovat slovenske zakony
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Osobny udaj je udaj, ktory mozno spojit s konkretnou osobou. To, ze sa tam udava meno, priezvisko, pripadne titul, presna adresa a telefonne cislo je nieco, co je jasne spojit s konkretnou osobu (za predpokladu, ze na rovnakej adrese nebyva 5 ludi s rovnakym menom). Bez ohladu na to ci je to registrovane v GB alebo niekde inde, v ramci EU predsa platia nariadenia a zakony, platia urcite dohody.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V zakone je jasne napisane ze zalezi na kontexte v akom sa to pouzije. Pochybujem ze telefonny zoznam je zneuzitie udajov. Meno a adresu mas napr. v zoznamoch dlznikov institucii. A tiez to nie je zneuzitie udajov.
A s konkretnou osobou to spojit vediet nemusis, kedze ako si spravne napisal na jednej adrese moze byvat viac ludi s rovnakym menom (otec, syn, dedo...), t. c. moze pouzivat ina osoba na ktoru je registrovane atd.

Eu sice dava nejaky zakonny ramec, ale to neznamena ze tie zakony musia byt uplne rovnake. A velmi casto nie su. Staty maju v tomto volnost. Sice zuzenu nariadenim EU, ale maju. Niekde mozu byt napr. prisnejsie ako uklada EU, mozu mat vydupanu vynimku (napr. ze je to povolene pre marketingove ucely....) atd. Nemozno tvrdit ze co plati tu tak aj tam.
Inheritor
Novice
Novice

tak google vraj vacsinou v pripadoch kde je pouzite meno cislo a adresa nevyhovie ziadosti o zrusenie vysledkov vyhladavania navyse potrebujete elek.podpis hmm ...( co ma robit osoba ktora ma este "stary" obciansky ) a dat. narodenia ... pozrite vam to moze byt jedno ze si vie hocikto spojit cislo meno adresu odhliadnuct ci je to pravdive alebo nie no mne osobne to jedno nie je ...
ps neviete nieco o tom "prave byt zabudnuty"
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze je niekde niekoho meno a adresa, a ze mu to nie je jedno este neznamena ze je to nelegalne a ze doslo k zneuzitiu udajov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs: Pokial mam telefonne cislo utajene a nezelam si, aby bolo v telefonnych zoznamoch zverejnene, tak v spojitosti s menou a adresou to pokladam za osobny udaj.

Inheritor: Zaruceny elektronicky podpis mam. Kto nema, moze si ho za 4,50 eur vybavit (novy obciansky+citacka eID karty). Ale myslim, ze si to pleties, ZEP je potrebny v pripade podpisovania elektronickeho suhlasu so spracovanim osobnych udajov, nakolko je to o novely zakona. Predtym to bolo mozne len vlastnorucne podpisat.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je podstatne za co to pokladas ty, ale za co to poklada zakon. Napr. ani ziaden z dlznikov si isto nezela byt zverejneny a nedal na to suhlas.

Poziadat o vymazanie z tej databazy ti nikto nebrani.
Inheritor
Novice
Novice

Ryan Giggs ... mile rad len keby som zistil koho mam poziadat

hojko... neviem ci to chcelo priamo zep ale ziadalo to podpis ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs: Zoznam dlznikov je vec ina. Castokrat to podpisujes v zmluve, ze to mozu zverejnit. Zverejnenie dlznikov v bytovych spolocenstvach a fondoch umoznuje zakon. Tiez to umoznuje zakon v pripade napriklad Socialnej poistovne je to § 171 zakona o socialnom poisteni. V pripade zdravotneho poistenia je to zakon c. 580/2004 Z. z. Danove nedoplatky, dane z nehnutelnosti a psa pre obce..., to je zakon c. 563/2009 Z.z., konkretne § 52 tohto zakona. To su veci, ktore su dane zakonom, tak ako sam pises. Aky zakon alebo umoznuje mobilnemu operatorovi zverejnovat taketo udaje??? Ziadny, pretoze taky zakon nie je.

Pokial ide o telefonne cislo, tak na tejto stranke je to jasne napisane: http://telefonny.zoznam.sk/pravne-informacie/
Podnikmi, ktoré poskytli spoločnosti Zoznam, s.r.o. údaje účastníkov, sú Slovak Telekom, a.s., GTS Slovakia, s.r.o., Telefónica Slovakia, s.r.o., Trnavatel, spol. s r.o., UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. a Orange Slovensko, a.s. Telefónny zoznam obsahuje relevantné údaje účastníkov vyššie uvedených spoločností okrem údajov tých účastníkov, ktorým bolo telefónne číslo pridelené do 31.10.2011 a požiadali o nezverejnenie svojich údajov a telefónneho čísla alebo údajov tých účastníkov, ktorým bolo telefónne číslo pridelené po 1.11.2011 a neudelili súhlas so zverejnením osobných údajov a telefónneho čísla alebo udelený súhlas odvolali.

Moje telefonne cislo sa tiez nachadza v zozname na tej strane, pritom mam dlhe roky utajene cislo. To som vyslovene pozadoval pri zmene pausalu niekedy v roku 2005 alebo 2006. Pri zmene dalsieho pausalu boja moja poziadavka opat na utajenie telefonneho cisla. Aj napriek tomu sa tam to cislo nachadza. Myslim si, ze cislo v tom zozname nepochadza z oficialnych zdrojov a zaroven celu tu stranku povazujem za ucelom zisku - staci sa pozriet kolko tam ma reklamy. V tomto pripade si myslim, ze by trebalo tej stranke klepnut po prstoch.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mna viac zaujali tie posledne vyhladavania naspodu
heker
Redeemer
Redeemer

Co je s tymi vyhladavaniami? Je na tom nieco zle? Obycajna historia hladania :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja tam mam adresu, na ktorej uz 16 rokov nebyvam navyse s telefonnym cislom, ktore som nikdy nemal ani ja, ani nikto z rodiny. ale zaujimave je, ze je tam telefonne cislo mojej mamy so spravnou adresou, akurat menom mojho otca, pritom to cislo je a urcite aj bolo pisane na mamu.
heker
Redeemer
Redeemer

Ako sa to mohlo stat a takto popliest? Nebude to cez daky telemarketing, ze zavolali, ze ci je tam pan xxx a ona povedala, ze manzelka pana xxx a tak to prepisali v ich databaze?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

heker napísal:Co je s tymi vyhladavaniami? Je na tom nieco zle? Obycajna historia hladania :)
ak sa ti ukazuju svoje vyhladavania, tak je to pochopitelne
ak sa ti ukazuju cudzie, je to dost neobvykle
Inheritor
Novice
Novice

nakoniec som zistil ze stranka je registrovana v US ... napisla som im e-mail ale pochybujem ze to vobec este vyriesim ... :?
Napísať odpoveď