Nejde vôbec zapnúť notebook

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jason007x
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde vôbec zapnúť notebook

Príspevok od používateľa jason007x »

Zdravím. Mal tu prosím vás niekto niekedy taký problém, že jeden deň úplne normálne klasicky vypol notebook, v poriadku sa vypol... a na druhý deň ho išiel ako zvyčajne zapnúť, asi na sekundu sa zapol a hneď schcípol? Proste na sekundu sa len zapol a hneď sa vzápätí aj vypol. A už nešiel vôbec zapnúť. Ani s batériou (plne nabitá), ani bez vybratej batérie (s ňou to nemá vôbec nič, tá je v poriadku, rovnako ako to nič nemá s napájacím adaptérom). Takže odišiel priamo nejaký hardwerový komponent v notebooku, pravdepodobne zdroj. Nesvieti ani len žiadna kontrolka, vôbec nič, a pri stláčaní vypínača to nerobí vôbec nič. Nezapne sa ani notebook, ani obrazovka, ani ventilátor. vôbec nič. Čo je fakt ale na**vno, že tento notebook mám len od decembra 2014, necelých 10 mesiacov, a po takej krátkej dobe používania, aby už odišiel komponent v notebooku, no to fakt naserie.

Konkrétne sa jedná o tento model: https://www.alza.sk/msi-ge70-2pe-407cz- ... lternativy - bol fakt drahý, cena s DPH cez 1100 €

Už dnes išiel na reklamačné do Alzy, a pošlú ho do Poľska, kde majú asi ústrednú opravovňu alebo neviem čo to tam majú.

Mal niekto nejaké podobné skúsenosti? A ak áno, čo preukázali následne zistenia, že čím to bolo? Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Nejde vôbec zapnúť notebook

Príspevok od používateľa hojko »

O com je tato tema, o nejakom zisteni co sa stalo s tvojim notebookom alebo o com??? MSI povazujem za slabu znacku notebookov, znazia sa robit akoze spickove herne notebooky za dostupne ceny, ale asi niekde setria, ked su s konkurenciou o tolko lacnejsi. Problemom hernych notebookov je prehrievanie. A pokazit sa mohlo hocico - doska, grafika, mozno skrat, moznosti je vela, je to stale len elektronika a tak ako sa ti pokazi televizor, mobil, mikrovlnka, chladnicka, pocitac, vytah v panelaku, zvoncek na dverach, tak sa pokazi aj notebook. To, ci bol ten notebook drahy, to je vec pohladu. Vzhladom na nejaku Toshibu, Fijitsu ci Dell v takej konfiguracii, tak ten tvoj bol lacny. Ked ti notebook pride z reklamacie, tak sa mozes podelit cim to bolo.
jason007x
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jason007x »

Dobre dobre.... toto tu naozaj riešiť nechcem, či bol drahý a porovnávať s ostatnými, to nikoho nezaujíma.... Jednoducho chcem vedieť, či je bežné, že notebook, ktorý nemá ani len 1 rok, takto z ničoho nič skratuje? Či sa to už niekomu stalo, čo zistili na reklamáciach, a ako to riešili. To je všetko. Lebo som z toho v šoku, fakt som nečakal, že sa mi toto stane na notebooku len po 10 mesiacoch používania.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nie nie je to bezne ale rovnako sa tomu pri MSI necudujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked ho nechces porovnavat s ostatnymi, tak tato tema je potom bezvyznamna. Ako som uz napisal v noci, MSI je podla mna crep notebook a notebook je sama elektronika, takze sa tam moze pokazit hocico. Bud teda v soku, daj si magnezium na ukludnenie, ono ta to prejde.
Dominic176
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dominic176 »

Nebudem zbytočne zakladať novú tému tak to dám sem dúfam že to nevadí, mám notebook emachines e642 a problém je že dolný lavý roh notebooku je celkom dosť horúci a aj konektory hdmi a usb na tej strane horúce.Teplota procesora,grafiky je ok ale ten je na opačnej strane takže ten to nezohrieva ked som to mal rozobraté zistil som že na dvoch bodoch je doska horúca a to od čipu ethernetu a radiča kariet tieto dva čipy sa ihned po spustení tak nažhavia že sa v tej oblasti cela doska zohreje a všetko od nej pri tom ale lan funguje a aj karty číta bez problémov stretol sa s tým už niekto?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zle vyriesene chladenie a myslim si, ze v s tym asi nic nespravis. A da sa preto pocitat, ze skor alebo neskor ta doska odide.
Dominic176
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dominic176 »

Vyriešené odpojil som napájanie lan čipu a radiča kariet síce sa môžem teraz pripojiť na net len cez wifi ale doska je pekne celá chladná.
Napísať odpoveď