PC sa niekedy vypne

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Thief211
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PC sa niekedy vypne

Príspevok od používateľa Thief211 »

Zdravim,

mam taky problem ze PC sa niekedy z nicoho nic vypne. Raz sa mi vypol pri dlhodobom hrani v lete v teplej miestnosti tak som si myslel ze to bolo z prehriatia, no dnes sa mi opat vypol ale nie pri hrani ale len pri spustenom prehliadaci. Stane sa to uplne nahle ziadne upozornenie ani nejake spomalenie, zamrznutie nic proste zrazu sa vypne. Ked sa mi vypne tak hned zapnut nejde, ked stlacim tlacitko pre zapnutie tak len kontrolka raz blikne a nic, musim zdroj vytiahnut zo zasuvky chvilu pockat a potom ide. Nerobi to casto, dnes mi to spravilo tak po pol roku preto sa chcem radsej opytat cim to moze byt nez by mi sa mi tam nieco pripieklo. Taktiez som si vsimol ze ked ho zapnem tak ma taky pomaly start nez sa zapnu vsetky vetraky a poriadne "rozhuci", je tam pocut mensie oneskorenie ako kedysi, mozno to nic nieje ale preistotu to spomeniem. Cim to moze byt? Ochadza pomaly ale isto zdroj?
PC ma cca 2 roky.

MB: MSI 760GA-P43
AMD FX-8320
GeForce GTX 760 2GB
8GB RAM
Zdroj: 550W
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: PC sa niekedy vypne

Príspevok od používateľa hojko »

Zdroj, doska. Najskor by som kupil zdroj na nete, ak problem bude pretrvavat, tak ho mozes vratit. Ale na 90 percent to bude zdroj.
Thief211
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thief211 »

Taktiez si myslim, najskor vyskusam ten zdroj teda, aky by si mi odporucil? Znacka, vykon? Nezoberem nejaky vykonnejsi radsej? Tak aspon 600-650W?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A aká značka/typ bol predtým? Pri zdroji sa netreba pozerať len na watty, ale aj na značku, čiže kvalitu. Kvalitná 500ka by to mala utiahnuť, napr. toto:
http://zdroje.heureka.sk/enermax-emp500agt/

Inak, pôvodný zdroj nie je ešte v záruke, ak komp má dva roky?
Napísať odpoveď