Povinne zdravotné poistenie.
Povinne zdravotné poistenie.
Zdravím hojkáči hľadal som miesto kde položiť otázku no postnem to aj sem.
Takže ide vlastne o to že. 17.2 2015 som skončil na VŠ no papier o tom že ma vyradili som dostal až 19.3 2015. Samozrejme vtedy do 7 dní som sa šiel evidovať na UP a povedala mi teta že bude za mňa platiť poistenie štat od datumu kedy ma vyhodili zo školy.
No keď som prišiel do poisťovne naposledy tak mi teta povedala že mam nedoplatok na poistnom od februara do toho datumu v marci.
Kontroloval som sa v zozname dlžnikov na internete (poisťovňa UNION) no niesom tam. A žiadny papier mi neprišiel ani domov o tom že by som mal nedoplatok alebo niečo podobne ako veľa Ľudi pisalo na nete že im to prišlo.
Mám to teda vyplatiť alebo čakať na papier? Nestala sa niekde chyba medzi UP a poisťovnou?
Ako zistím, za aké mesiace nemám zaplatené poistné?
Ďakujem za odpovede.
Takže ide vlastne o to že. 17.2 2015 som skončil na VŠ no papier o tom že ma vyradili som dostal až 19.3 2015. Samozrejme vtedy do 7 dní som sa šiel evidovať na UP a povedala mi teta že bude za mňa platiť poistenie štat od datumu kedy ma vyhodili zo školy.
No keď som prišiel do poisťovne naposledy tak mi teta povedala že mam nedoplatok na poistnom od februara do toho datumu v marci.
Kontroloval som sa v zozname dlžnikov na internete (poisťovňa UNION) no niesom tam. A žiadny papier mi neprišiel ani domov o tom že by som mal nedoplatok alebo niečo podobne ako veľa Ľudi pisalo na nete že im to prišlo.
Mám to teda vyplatiť alebo čakať na papier? Nestala sa niekde chyba medzi UP a poisťovnou?
Ako zistím, za aké mesiace nemám zaplatené poistné?
Ďakujem za odpovede.
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Povinne zdravotné poistenie.
ked predlozis potrebne papiere, tak to za teba stat doplati spatne
Tie papiere som predložil samozrejme pri tom ako som sa evidoval na UP v Marci 20.3
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Chod do skoly, na studijne, tam si daj vystavit papier, ze tvoje kedy si dostudoval. Ak si dostudoval 17.2.2015, tak sa obavam, ze ten mesiac budes musiet doplatit. Ak ti daju papier, ze si dostudoval 19.3.2015, tak to donesies do poistovne a tym by to malo byt vybavene. Svoj nedoplatok zistis priamo na pobocke, tam ti to povedia, ukazu, vytlacia, popripade si to vies zistis cez online pobocku: http://www.union.sk/online-pobocka
Dobre, a ak mi aj povedia ze mam nedoplatok za ten mesiac tak ho musim vyplatit okamzite alebo do konca roka alebo ako? Aj tak nechapem preco niesom na tom zozname dlznikov ked pisu ze to maju aktualne + preco mi nedoslo nic domov papierom.... ze nemam v tom a tom mesiaci zaplatene.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Uz je dost neskoro. V poistovni ti povedia aky mas cas na zaplatenie, ze ci ti poslu aj prvu a druhu upomienku, ktora bude napr. spoplatnena sumou 10 eur alebo ci ta rovno daju na exekuciu, kde z mesacneho poistneho 50 eur mozes mat razom 120 eur kvoli poplatkom exekutora. Zbytocne to riesis tu s nami, v tomto musis komunikovat s poistovnou a skolou.
Tak som kontaktoval poistovnu. Poslali mi mailom datum od kedy do kedy nemam vyplatene cca 60€ a mam to vyplatit. Nebola reč o žiadnej upomienke alebo nič podobne.
Keby si zašiel do školy , nech Ti dajú nový doklad s dátumom 19.2.2015 ?
19.2 mi nepomôže keďže mne ten papier došiel v marci ale s datumom 19.2 ....
-
Ryan Giggs
VIP
V zozname dlznikov niesi lebo zrejme dlhujes malu sumu kratky cas. A kym pride upomienka, moze kludne ubehnut rok ci viac. Zrejme im ten dlh vybehne v systeme az pri zuctovani.vaenik110 napísal:Aj tak nechapem preco niesom na tom zozname dlznikov ked pisu ze to maju aktualne + preco mi nedoslo nic domov papierom.... ze nemam v tom a tom mesiaci zaplatene.