Ake mate pripojenie do internetu?
Re: Ake mate pripojenie do internetu?
Ešte, musíš pamätať na kvalitný Wifi router s podporou 1gbit a tiež mať v PC kvalitnú sieťovku s podporou 1gbit. Čo som pozeral na antik fóre testy cez speedtest.net, dosahovali tam hodnoty okolo 800-950mbps pre download aj upload.. a problém s chybným sťahovaním súborov akosi nikto neriešil.
V Blave máte teraz naozaj skvelú akciu, 58€ za STB a 1gbit zadarmo. Ja ako dlhoročný zákazník Antiku v KE si chcem zriadiť nové pripojenie do nového bytu a pýtajú odo mňa opäť 99€ za STB a 20€!!! za 1gbit.. navyše si musím ešte zohnať nový 1gbit wifi router, ktorý tiež nie je najlacnejší.
Ale na kvalitu pripojenia sa nemôžem sťažovať, už niekoľko rokov som nezaznamenal žiadny výpadok. Len to STB keby bolo stabilnejšie, no už som si za tie roky zvykol 1x týždenne vypínať STB z elektriny, aby sa spravil hard reset a STB bolo opäť použiteľné bez sekania. No za tú cenu nemá konkurenciu.
V Blave máte teraz naozaj skvelú akciu, 58€ za STB a 1gbit zadarmo. Ja ako dlhoročný zákazník Antiku v KE si chcem zriadiť nové pripojenie do nového bytu a pýtajú odo mňa opäť 99€ za STB a 20€!!! za 1gbit.. navyše si musím ešte zohnať nový 1gbit wifi router, ktorý tiež nie je najlacnejší.
Ale na kvalitu pripojenia sa nemôžem sťažovať, už niekoľko rokov som nezaznamenal žiadny výpadok. Len to STB keby bolo stabilnejšie, no už som si za tie roky zvykol 1x týždenne vypínať STB z elektriny, aby sa spravil hard reset a STB bolo opäť použiteľné bez sekania. No za tú cenu nemá konkurenciu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pri stahovani by sa mal overovat kontrolny sucet stahovaneho suboru, takze by sa nemal stiahnut chybne. To plati aj u torentov. Rychlost 1gbit na doma je zbytocna, pretoze pri vacsom trafficu ta obmedzia, klasika FUP podmienky, v najhorsom ti mozu vypovedat zmluvu. Je to bezna ochrana pred velkym trafficom, ak by si si napriklad doma postavil nejaky server. Tu rychlost doma zrejme nedosiahnes, musel by si investovat do poriadneho routra, brzdit do bude aj disk. Myslim si vsak, ze ci surfujes, ci stahujes DivX film alebo aj FullHD film, tak ti je uz jedno, ze ci to bude stahovat minutu vs minutu a pol, pripadne 9 minut vs 13 minut.
antik FUP na optike nemá, zrušili to pár rokov dozadu
-
hojko
Site Admin
Mozno oficialne neuvadzaju, ze sa k optike FUP neuplatnuje. Ak by ale prislo na lamanie chleba, tak si myslim, ze FUP maju uvedene vo Vseobecnych obchodnych podmienkach.
Práveže vo VZP hovoria iba o FUPe pre pripojenie cez Wifi.. ale verím, že ak by začal nonstop sťahovať 24hod denne, že by si niečo našli a trochu by ho priškrtili. Avšak pri takej rýchlosti nemôžeš ťahať veľa, pretože by si nemal kde ukladať toľké dáta, iba ak by si ich stále mazal..

-
hojko
Site Admin
Pri takej rychlosti si staci pustit 10x torrent a uploadovat. Pripadne kto ma doma viac diskov, napriklad 2x4TB, tak to mas hned 8TB na zaplnenie.
Ako zistim dostupnost Antiku v BA?kukiak napísal:Kedze antik ma na mojej ulici v BA net 1 gbit/s, idem si to dat, vyjde ma to rovnako ako upc a + je k tomu este 120 programov.. Otazka, je tato rychlost v dnesnej dobe vlastne vyuzitelna?? Napr, ci klasicke torrenty sa budu co i len priblizovat tejto rychlosti. Dalsia vec mam este klasicky hdd, cize aj ten bude limitovat max. rychlost. Co sa stale ak HDD napr pri stahovani torrentu nebude stihat rychlosti netu?? Spomali sa to automaticky alebo mi zacne komp sekat, pripadne sa niektore subory stiahnu poskodene, ze nejake packety neprejdu?? Ci ako to je?
http://www.antik.sk/page?id=171 tu pisu, ze cela BA?
Edit - uz som nasiel - http://www.antik.sk/dostupnost
-
kukiak
Addict
Nejde mi ani tak o tu rychlost, ale aj o tu telku a o to, ze som si pocas 2 navstev v UPC k nim vypracoval neskutocny odpor
.. a ked mozem mat za rovnaku cenu 20x rychlejsi net a o 100 programov viac + ziadna viazanost, tak preco nie.
Dostupne by to malo byt hlavne v novom meste.
Dostupne by to malo byt hlavne v novom meste.
ja riešim podobnú situáciu, UPC sme verní už roky ale už dosť, ja osobne riešim rovnakú dilemu ale v KE a tiež to vidím na antik, za 18€ dobrý deal
Antik nie je tak celkom bez viazanosti, dá sa povedať, že má 3-mesačnú viazanosť, keďže výpovedná lehota je 3 mesiace. Ale áno, stále je to lepšie ako byť viazaný 2 roky......
Ak prechádzate od konkurencie k Antiku, upozorňujem len na ten fakt, že budete sklamaní z ich STB. Čo som mal možnosť skúšať STB cez UPC, Telekom, Orange.. tie idú nádherne ako po masle.. ale antikácke STB je dosť náladové, hlavne ak používate archív. Ale ako som písal vyššie, stačí v prípade problémov odpojiť od elektriny (u mňa asi 1x týždenne) a opäť ide ako hodinky. Za tú cenu, rýchlosť netu a počet progamov je to však celkom prijateľné.
Ak prechádzate od konkurencie k Antiku, upozorňujem len na ten fakt, že budete sklamaní z ich STB. Čo som mal možnosť skúšať STB cez UPC, Telekom, Orange.. tie idú nádherne ako po masle.. ale antikácke STB je dosť náladové, hlavne ak používate archív. Ale ako som písal vyššie, stačí v prípade problémov odpojiť od elektriny (u mňa asi 1x týždenne) a opäť ide ako hodinky. Za tú cenu, rýchlosť netu a počet progamov je to však celkom prijateľné.
-
kukiak
Addict
Tak ja mam od upc, len klasicky analog
.. a potom asi 5 zakladnych programov v hd.. bez archivu, bez pretacania, takze vsetko lepse ako toto.
+ dokonca aj čo sa týka kúpy stb za stovku (nemýlim sa, že po odídení od antiku ho človek musí vrátiť?) pôjdeme cestou prenájmu 1€/mesačne, lebo osobne si nemyslím, že nepríde niečo zaujímavejšie do tých 100mesiacov, kedy by sa už prerobil
ale za tých necelých 19€(aj s prenájmom) to je viacmenej nič...router je klasický, či je to už aj switch s wi-fi modulom, teda kombíčko ?
ale za tých necelých 19€(aj s prenájmom) to je viacmenej nič...router je klasický, či je to už aj switch s wi-fi modulom, teda kombíčko ?
DropDead.. tých 99€ je aktivačný poplatok za IPTV a nie kúpa STB. STB je stále majetkom Antiku a po ukončení zmluvy ho musíš vrátiť. Veď aj tak bez Antiku Ti bude naprt, pretože nikde inde Ti nebude fungovať. Ale ak tam budeš dlhšie, určite sa Ti to oplatí.. ja už to mám možno 10 rokov, čiže u mňa sa to už rozpočítava na vyše 100 mesiacov, čiže akoby som platil menej ako 1€ mesačne.
Telefóny na pevnú linku sa prenajímajú.. a ich odkupná cena sa znižuje počtom mesiacov v Antiku.
Telefóny na pevnú linku sa prenajímajú.. a ich odkupná cena sa znižuje počtom mesiacov v Antiku.
Po výmene routera sa rýchlosť stabilizovala a už nekolíše.
- Prílohy
-
- speedtest.png (32.05 KiB) 1130 zobrazení
DropDead - Antik je dobra volba, ja som mal iny net, neznamy, vypadky, rychlost smiesna, poplatok rovnaky, ziadna IPTV, caste vypadky aj viac ako 24 hodin - Antik optika, oficialne 70Mb/s, pri zapojeni som mal vyse 90, v spicke hlavne ak mas IPTV to niekedy klesne, ale FUP, aj u mna aj u znamych, stahoval som narazovo 50-150GB za den, aj 2 dni po sebe, ziadne blokovanie, na niektorych miestach za jednorazovu dvacku 1Gbit. Ako pisali ini, box obcas zamrzne, Pro nezamrzol uz nepamatam a Mini1 obcas, max. parkrat za mesiac, restart a ide dalej, hlavne sa ti nikdy nepokazi, resp. vdaka prenajmu nemusis kupovat novy, ak bude problem vymenia ti ho a pri takych 10 rokoch ta vyjde na menej ako 1€ mesacne.
FUP sa uplatňuje iba na WiFi (rodinné domy), klasika optika je už niekoľko rokov bez FUP, pokiaľ dobre viem.
ja mam aktualne 100/10 ale uz za par mesiacov hned ako vymenia v bytovke zariadenia tak budem mat 500/50 za cenu 100/10 na tri mesiace a az pototm budem platiť 23 aj nejake drobne za 500/50 linku,takže sa už an to teším a neveríte? jo existuje take cosi an svk za taku cenu
sme bledí závisťou
a ak hovoríš o UPC, tak áno, po jednej-dvoch viazanostiach dávajú potom zľavy
ovšem ak to nie je aj s TV, to by už bola iná vec
a ak hovoríš o UPC, tak áno, po jednej-dvoch viazanostiach dávajú potom zľavy
ovšem ak to nie je aj s TV, to by už bola iná vec
dekarbon - 500/50 za 23€ s viazanostou, preco by som neveril, Antik ma 1000/1000 za necelych 18€ mesacne bez viazanosti, bez FUP s jednorazovym poplatkom 20€ (vo vybranych lokalitach) a za jednorazovych 98€, prip. v BA teraz este menej, k tomu je aj IPTV a 140+ kanalov, za rovnaky mesacny poplatok.
Dreamer a v cene je ešte aj pevná linka, 40min do všetkých sietí a v rámci Antiku neobmedzene..