Backup server pre Mac OS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Backup server pre Mac OS

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
uz dlhsie rozmyslam a zatial som nic pouzitelne nevymyslel a tak by som si rad nechal poradit.

Mam doma v racku domaci server/PC s RAID5 uloziskom, bezi mi tam Win7 a momentalne to pouzivam hlavne ako HTPC(XBMC) + trochu fileserver. XBMC mam priamo pripojene cez HDMI k filmovemu projektoru + do viac TV streamujem cez DLNA. Pouzivam ho tiez ak sa mi pri Macu vyskytne nejaka vec na ktoru nutne potrebujem windows(IT zadania do skoly[20 rocne cmd programy…]), mam pristup z hocikadial cez RDP.

Chcel by som rozsirit funkciu servra o nejake to automaticke zalohovanie. Potrebujem zalohovat hlavne Mac. Neskor mozno aj ine domace pocitace s Windowsom ale to zatial neriesim. Tu prichadza proble, neviem najst ziadny vhodny software ktory by mi pod windowsom umoznil taketo automaticke sietove zalohy Mac OS. Je tu moznost virtualnej instalacie Linuxu a nasledne pouzitie AFP protokolu na Time Machine zalohu, no virtualka mi nepride az taka spolahliva. Dalej je tu moznost nahodit tam nieco ako FreeNAS, no prisiel by som tym o funkcionalitu HTPC(prehravaca pre projektor) a taktiez o take nudzove windows PC. Dalsim riesenim je kupa samostatneho NAS, no do toho by som nerad investoval, ked uz mam doma pomerne vykonny pc na podobny ucel..

Mate niekto nieco podobne? Pripadne ak niekto riesil sietove zalohy Macu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Backup server pre Mac OS

Príspevok od používateľa hojko »

viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Nikde som tam nenasiel podporu pre MacOS, ci som len slepy?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co tak Clonezilla alebo Crashplan?
Napísať odpoveď