Oprava mobilu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Oprava mobilu

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nedávam do názvu témy o čo konkrétne ide, lebo by sa táto téma mohla zísť aj iným domácim majstrom :-D

Možno by som sa chcel na začiatok spýtať skade objednávate súčiastky na mobil, ak tu sú nejaký takýto majstri, alebo len goglite a co vám hodí to zoberiete?

A teraz konkrétne. Priateľke spadla na zem S4-ka. Neviem jak to dokázala, keďže na mobile ma aj kryt. No spadla tak nešťastne, ze jej trocha akoby zatlacilo tlačidlo hlasitosti do vnútra. A teraz jej nejde tlačidlom pridávať hlas. Ide hlas stisit no nie zvýšiť. Nestretol sa s tým niekto? Neviete čo všetko bude treba vymeniť? Nesom v tom nejaký profík, no už som opravoval moju G2-jku aj nejaký Sony. Neni to nič moc, no mohol by som zvládnuť aj to.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Oprava mobilu

Príspevok od používateľa Arkaz »

Suciastky z 90% ebay 10 % slovensko. S tym tlacitkom moze byt len zatlacene. rozober to a skontroluj. S4ka sa lahko rozobera.
sterver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa sterver »

Na AliExpresse* som našiel celý vnútorný obal S4ky za 4.53 dolárov s free shippingom. Original Middle Plate Frame for Samsung Galaxy S4 i9505
*na eBay som nepozeral

Všetky súčiastky som zatiaľ objednával práve z Ali alebo eBay. U nás za rovnakú súčiastku chcú väčinou 3-násobne viac. Nevýhoda je ale pár týždňov čakania.
lukas9206
Addict
Addict

Jo diky, ja som objednal z ebay-u za 3 evri. Nemali ste problém zo suciastkami s ebay-u alebo z aliexpresu? Ze ne sedla, nefungovala, alebo niečo také.
sterver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa sterver »

Zatiaľ sa mi to pri súčiastkach nestalo, ale neobjednával som ich zrovna veľa. Teraz ešte čakám na displej pre Xiaomi Redmi 2, tak uvidíme.
Každopádne, v prípade, že súčiastka bude poškodená alebo predajca pošle zlú súčiastku, môžeš požiadať o vrátenie peňazí. Ja som to zatiaľ urobil len raz, a to keď mi prišlo prasknuté temperované sklo (jedno z troch), a dokonca to ani nebola chyba predajcu ale prepravy (teda, mohli to lepšie zabaliť :D ). Peniaze za jedno sklo mi vrátili.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

to s tým tlačítkom môže byť aj to, že sa vovnútri odtrhol gombík zo ''zvaru''. Už sa mi to stalo na jednom telefóne. Opraviť sa to dá, ale je to prpľačka s lupou a upravenou spájkou.
Btw načo ti je ten kryt ? Už si to rozobral ?
Nikdy som nemal problémy so súčiastkami z ali/ebay len kvalitou je vidno, že je to čína.
lukas9206
Addict
Addict

Už som to rozobral. Tlačítko bolo len zaseknute, trochu som ho narovnal. Ale je stále dosť krivé, a aj ten ram je dosť obity. A za tri evri to nie je zla kúpa.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

aha, ja som myslel, že si najskôr objednal a až potom budeš rozoberať :D Práveže poznám také prípady a niekedy sa mi až rozum zastavuje keď to vidím...
Napísať odpoveď