Otazky pri konkurze o pracu do Facebooku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Otazky pri konkurze o pracu do Facebooku

Príspevok od používateľa heker »

Precitajte si 15 otazok, ktore dava Facebook pri ziadosti o pracu. Zalezi teda o funkciu o ktoru sa uchadzate. Co hovorite na tieto otazky? Skusite zodpovedat niektore z nich?

Clanok s otazkami - http://www.etrend.sk/technologie/myslit ... nosti.html
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Otazky pri konkurze o pracu do Facebooku

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tu je trochu viac infa z prvej ruky od môjho kamoša, ktorý sa dostal až na posledné kolo pohovoru do Facebooku v Dubline, kde však nakoniec bohužiaľ nebol vybratý, ale aj tak to bola pre neho veľmi dobrá skúsenosť :wink:

PREČO SA STARAŤ O SVOJ LINKEDIN ALEBO AKO SOM SA DOSTAL NA POHOVOR DO FACEBOOKU
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

typek, ktory studoval o rocnik vyssie odo mna na rovnakej strednej aj vysokej robi vo facebooku. v kalifornii. on sam facebook profil nema a kontakt na neho nemam :D chcel som sa nim len pochvalit :D
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Z bratislavského matfyzu bolo veľa ľudí, ktorých osobne poznám na stáži cez leto. Niektorým myslím aj ponúkli trvalé miesto. To sú ale strašné hlavy, proste študentský top zo Slovenska čo sa algoritmickej informatiky týka....
Popravde by som sa na tú stáž chcel dostať niekedy aj ja (tento rok maturujem), ale "obyčajnou" cestou sa je tam vraj dosť ťažké dostať. Ak ale poznáte niekoho kto tam bol a odporučí vás, máte väčšiu šancu.
Inak, neviem, či sa tým úlohám dá moc dôverovať, napr. tá pre softwarového inžiniera sa mi zdá dosť easy (možno je to ale strašný odrb :D ) - harrison by sa mohol vyjadriť ;)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Podobne veci pokladam skor za urban legend (otazky na pohovori do FB a googlu). Ale tato ma zaujala, povedal by som, ze je standarna otazka, ktoru sa mozu pytat aj na slovensku
Unesie vás ruský gangster. Do prázdneho 6-komorového revolvera vloží vedľa seba dva náboje, roztočí zásobník, priloží vám k hlave a stlačí spúšť. Cvak. Stále ste nažive. Následne sa spýta, či chcete, aby roztočil znovu zásobník a vypálil alebo rovno stlačil spúšť. Aká je pri každej možnosti šanca, že budete zastrelený.“
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tiež tým otázkam moc neverím, už len preto že sú na nete. Neverím že taká veľká spoločnosť by vybrala človeka, čo má priestor pripraviť sa na otázku aj niekoľko rokov. Určite ich menia. A tiež neverím že je tam len jedna otázka. Taktiež neviem z kade tie otázky pochádzajú. Ak od človeka čo tam bol, istotne nedostal všetky lebo sú na rôzne pozície. Je tam príliš veľa toho "urban legendizmu" ako spomenul harrison
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Samozrejme, že úplne rovnaké otázky ako tie v tom článku sa ťa asi na pohovore neopýtajú, ale myslím si, že až také urban legendy to nebudú.

Aspoň kamoš, ktorý pracuje v Googli, mi hovoril, že jeho sa na pohovore na pozíciu software engineera pýtali na otázky podobného typu. Hovoril, že tam sa netestuje detailná znalosť neviem koľkých technológií, ale skôr to, či je človek, ako to nazval on, "chytrý" :wink:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Pilifo napísal:Aspoň kamoš, ktorý pracuje v Googli, mi hovoril, že jeho sa na pohovore na pozíciu software engineera pýtali na otázky podobného typu. Hovoril, že tam sa netestuje detailná znalosť neviem koľkých technológií, ale skôr to, či je človek, ako to nazval on, "chytrý"
To sa testuje v kazdej firme (teda malo by sa), ktora prima SW inzinierov.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

mirak2 napísal:typek, ktory studoval o rocnik vyssie odo mna na rovnakej strednej aj vysokej robi vo facebooku. v kalifornii. on sam facebook profil nema a kontakt na neho nemam :D chcel som sa nim len pochvalit :D
Jj, ucil ma zaklady SQL a php a kde som teraz :smt059 Inak v zime som sa s nim skoro stretol, len som prisiel na chatu neskor. Minuli sme sa na prijazdovej ceste...
Napísať odpoveď