"Hacknutie" vlastného accountu
"Hacknutie" vlastného accountu
Dobrý deň! Začal som sa zaoberať linuxovými distribúciami, a to hlavne s Kali Linux a s nástrojmi, ktoré obsahuje. Moja otázka znie: Ak by som chcel čisto kvôli zbieraniu zdatností a skúseností hacknúť napr. svoj gmail, alebo facebook account, poruším s tým nejaké licenčné podmienky? Je to legálne, či treba požiadať o súhlas danej stránky? Za informácie Vám vopred ďakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Hacknutie vlastného accountu
Zbytocne sa bavit o tom, ze hacknes Gmail alebo Facebook. Kazdopadne je otazne to, ze ako sa dostanes do uctu, co urobis s udajmi na ucte a podobne..., ono to nejde celkovo sumarizovat. Ale myslim si, ze minimalne by ti vedeli prisit paragraf o poskodeni a zneuziti zaznamu na nosici informacii, poskodzovanie cudzich prav, porusenie tajomstva prepravovanych sprav, porusenie autorskeho prava..., ono tych paragrafov tam moze byt skutocne viac.
Re: "Hacknutie" vlastného accountu
Ale ono tam hrozí aj nejaké trestné stíhanie? Či tie veci len teoreticky si napísal? Lebo ja nikomu nechcem tým ublížiť, ani nikomu nechcem urobiť nijakú škodu, len proste sa zaujímam o takéto veci.
A čo ja viem, zo začiatku nejaký bruteforce s wordlistom, kde si naschvál napíšem svoje heslo, či to funguje, a či ma to pustí do mailu. Ináč som to už aj skúšal, dostal som upozornenie od gmailu, že sa niekto pokúšal prihlásiť do môjho účtu
A čo ja viem, zo začiatku nejaký bruteforce s wordlistom, kde si naschvál napíšem svoje heslo, či to funguje, a či ma to pustí do mailu. Ináč som to už aj skúšal, dostal som upozornenie od gmailu, že sa niekto pokúšal prihlásiť do môjho účtu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kedze ide o trestny cin, tak co myslis, ze za odmenu dostanes cukriky??? Precitaj si trestny zakon, tam mas popisane paragrafy. Bruteforce ti blokne 99 percent severov - bud ti nahodi captchu, bud ti blokne docasne ucet alebo rovno blokne tvoju IP.
Nie, ja za to nechcem žiadne cukríky, len priestor, kde sa tieto veci dajú využiť a vyskúšať.