Laserová multifunkčná tlačiareň na domáce použitie WiFi
Laserová multifunkčná tlačiareň na domáce použitie WiFi
Hľadám lacné multifunkčné laserové zariadenie do domácnosti.
V podstate tlač cez domácu wi-fi sieť je jediná podmienka.
Tlačíme nárazovo, 2 mesiace nič a potom niekoľko strán a prestalo ma baviť sa srať so zaschnutým atramentom. Stále tá istá ceremónia pred tlačením.... Dúfam, že na laserovke toto nehrozí.
V podstate sa mi najviac pozdáva Samsung 2070W, takže ak máte praktické skúsenosti alebo iný typ na odporúčanie, budem rád. Nerád by som prehlúpil opäť....
V podstate tlač cez domácu wi-fi sieť je jediná podmienka.
Tlačíme nárazovo, 2 mesiace nič a potom niekoľko strán a prestalo ma baviť sa srať so zaschnutým atramentom. Stále tá istá ceremónia pred tlačením.... Dúfam, že na laserovke toto nehrozí.
V podstate sa mi najviac pozdáva Samsung 2070W, takže ak máte praktické skúsenosti alebo iný typ na odporúčanie, budem rád. Nerád by som prehlúpil opäť....
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Laserová multifunkčná tlačiareň na domáce použitie WiFi
skvelá vecička ale zo skúsenosti ti poviem, že ju pripoj radšej LAN káblom k routeru. Tá wifi je divná, tlačiareň ide do spánku a ani boh ju neprebudí. Aj keď mám rezervovanie IP podľa MAC, tak proste má problém po prebudení získať IP nas5.
Ináč výhoda hentej je, že má bubon oddelený od náplne s farbou čiže vymeníš len farbu a tá stojí pár eur a bubon sa mení po 10k tlačení a ten stojí nejakých 50€
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2015, 10:43)
sekunda to nie je tá, ja som myslel túto http://www.samsung.com/uk/consumer/it/p ... 2885FW/SEE
Ináč výhoda hentej je, že má bubon oddelený od náplne s farbou čiže vymeníš len farbu a tá stojí pár eur a bubon sa mení po 10k tlačení a ten stojí nejakých 50€
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2015, 10:43)
sekunda to nie je tá, ja som myslel túto http://www.samsung.com/uk/consumer/it/p ... 2885FW/SEE
-
hojko
Site Admin
Samsung si kupte radsej televizor alebo mobil, no nie tlaciaren. Velkym problemom celeho Samsungu su ovladace a nastavenie wifi. V tomto pripade by som sa pozrel po niecom inom - Xerox, Brother, pripadne HP.
Tak odporuč. Ale viac ako 130€ nemienim dať.
-
hojko
Site Admin
https://www.alza.sk/hp-laserjet-pro-mfp ... d=18849558
https://www.alza.sk/brother-dcp-1610we- ... d=18849558
https://www.alza.sk/xerox-workcentre-30 ... d=18849558
Pozri este tuto temu: multifunkcna-atramentova-laserova-tlaci ... ilit=xerox
Co som si vsimol na tej Xerox, ktoru mam, ze scanner moc prepaluje. Ak dam papier a je vytlaceny z oboch stran, tak to presvieti a v pozadi vidiet aj to co je na opacnej strane, hoci necitatelne, ale vidiet. Mam vsak pocit, ze ten problem mam asi len ja a dam to reklamovat, pretoze v recenziach a diskusiach som o tomto probleme necital. Zda sa, ze lampa je prilis silno nastavena pocas skenovania. Mozno by to islo upravit alebo to riesit firmware, este som sa tomu ale moc nevenoval.
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2015, 23:04)
Ok, takze som aktualizoval firmware na mojej Xerox 3025BI, trebalo to spravit cez pripojenie k sieti, teda cez wifi rozhranie, ktore som nevedel nastavil, ale pohoda. Po aktualizacii firmwaru uz skenuje tak ako ma, teda nepresvetluje to az na druhu stranu. V tomto pripade si myslim, ze ta Xerox je vhodna kupa vzhladom na cenu, tiez treba pochvalit ovladace, ktore Xerox dodava. Otazna je uz len cena nakladov, pretoze niekde som cital, ze sa ludom zdalo, ze toner nevytlaci az tak vela stran ako ocakavali.
Ked porovnavam ceny tonerov, ktore ma Alza a su urcene pre modely tlaciarni, ktore padli v tejto teme, teda spominana Samsung v prvom prispevku a spominane 3 tlaciarne v mojom prispevku, tak:
Xerox - dualpack (2x toner) 89,94 na 3000 stran = 0,02998 eur/strana
Samsung - 62,40 za 1800 stran = 0,034666 eur/strana
Xerox - 53,59 na 1500 stran = 0,035726 eur/strana
Brother - 36,26 na 1000 stran = 0,03626 eur/strana
Samsung - 47,71 za 1000 stran = 0,04171 eur/strana
HP - 64,27 na 1500 stran = 0,042846 eur/strana
Z tohto pohladu je Xerox, Samsung a Brother na tom priblizne rovnako, pri prepocte na 1500 stran vychadza toner pre Brother 54,39, takze da sa povedat, ze naklady su rovnake. Su to ale oficialne cisla, ktore udavaju k tonerom, realita moze byt kludne 200 stran mimo. Pri kupe dvojiteho balenia tonneru je uz Xerox na tom vyrazne lepsie, clovek tam v porovnani s HP pri tlaci 3000 stran usetri 89,94 vs 128,54 eur az 38,60 eur. To je podla mna slusne cislo. Takze ak niekto vytlaci 3000 stran za rok, teda minie 2x toner, tak pri Xeroxe usetri skoro 40 eur oproti HP. To uz podla mna stoji za zvazenie. Neorigo toner som neprepocitaval. Ak sa niekomu chce, moze prepocitat.
Celkovo skusim zhrnut tie naklady, aby sa to dalo ako tak citatelne pochopit. Dam to na 200 papierov, to je asi tak 3x diplomova praca v rozsahu priblizne 66 stran. Zapocitavam naklady na papier, naklady na toner a spotrebu tlaciarne podla parametrovych udajov. Ak pri tych udajoch podvadzaju ako Volkswagen pri emisiach, tak je cely moj prepocet zbytocny. Kancelarsky papier euroBASIC 500 kusov stoji 2,50 eur, nejaky Tesco papier okolo 2,80 eur. su aj papiere za 2 eura, ale vacsina to kupi niekde v papiernictve alebo hypermarkete. Bude pocitat s cenou 2,80 eur za 500 kusov. Od kazdej tlaciarne som pozeral spotrebu energie, napriklad Xerox 313W, HP zase 465W pocas tlace, pohotovostny rezim 2,2W, spanok len 0,7W. Aj ked som to prepocital, ze tlaciaren cely mesiac spi a potmo sa vytlacilo na nej 200 stran, tak naklady na energiu boli zanedbatelne. Pri celomesacnom pohotovostom rezime to bolo 2,2*24*30=1,584kWh, co je v prepocte 4 centy na mesiac. Pri tlaci 20 minut, ktory bol potrebny na vytlacenie diplomovej prace, tak 465W/hodina*20min=155W=0,0066 eur. Spotreba preto bola uplne zanedbatelna a netreba sa nou vobec v tomto pripade zaoberat. Neurobilo to ani jeden cent. Vychadzal som z cisla, ze domacnost minie rocne 6000 kWh, teda plati rocne 341 eur za elektrinu (28,42 eur/mesiac), tak je to 0,042625 eur/kWh. Zhrnutie:
200 kusov papiera = 1,22 eur eur za toner
Xerox dvojity toner = 5,996 eur za toner + papier 1,22 eur = 7,216 eur
Xerox normalna toner = 7,1452 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,3652 eur
Brother = 7,252 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,472 eur
Samsung toner 1800 = 6,9332 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,1532 eur
Samsung toner 1000 = 8,342 eur za toner + papier 1,22 eur = 9,562 eur
HP = 8,5692 eur za toner + papier 1,22 eur = 9,7892 eur
Ak by si vytlacil 200 stran mesacne, tak ti je asi jedno, ci tvoja tlac vysla 7 eur a 20 centov alebo 8 eur a 15 centov. Ak vsak budes tlacit viac, tak ten rozdiel moze byt iny. Ale napokon to clovek aj tak pociti az vtedy, ked musi kupit novy toner a vtedy vidi, ze ci dal za to 30, 40 alebo 80 eur. Ak som sa niekde pomylil vo vypoctoch elektriny, tak ma prosim opravte, nech to uvediem na spravnu mieru.
Zaver: Z toho co som pisal vyssie a vypocital, tak HP ma najdrahsiu tlac, potom ide Brother. Vyrovnany je Samsung, Brother a Xerox, avsak Samsung viazne na ovladacoch, u Brotheru v recenziach ludi na Alze kritizovali pretlacanie koliecok na papier. Preto mi to vychadza na Xerox, okrem toho ma vyborne ovladace - jeden 220MB subor, ktory obsahuje tlaciarne na vsetko, len spravis par klikov a vsetko je nainstalovany. So softwarom od Xeroxu vidis stav toneru, mozes si zapnut upozornenia na dochadzajuci toner, dokonca ta vie upozornit mailom, ze aky je stav toneru, dokazes tlacitkom z tlaciarne skenovat papier a ulozit to automaticky do predvolenej cesty v pocitaci bez zasahu na pocitaci (samozrejme musi byt ten pocitac zapnuty), maju jednoduchy manager na skenovanie... Ale necham to na tebe, ze co si vyberies.
https://www.alza.sk/brother-dcp-1610we- ... d=18849558
https://www.alza.sk/xerox-workcentre-30 ... d=18849558
Pozri este tuto temu: multifunkcna-atramentova-laserova-tlaci ... ilit=xerox
Co som si vsimol na tej Xerox, ktoru mam, ze scanner moc prepaluje. Ak dam papier a je vytlaceny z oboch stran, tak to presvieti a v pozadi vidiet aj to co je na opacnej strane, hoci necitatelne, ale vidiet. Mam vsak pocit, ze ten problem mam asi len ja a dam to reklamovat, pretoze v recenziach a diskusiach som o tomto probleme necital. Zda sa, ze lampa je prilis silno nastavena pocas skenovania. Mozno by to islo upravit alebo to riesit firmware, este som sa tomu ale moc nevenoval.
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2015, 23:04)
Ok, takze som aktualizoval firmware na mojej Xerox 3025BI, trebalo to spravit cez pripojenie k sieti, teda cez wifi rozhranie, ktore som nevedel nastavil, ale pohoda. Po aktualizacii firmwaru uz skenuje tak ako ma, teda nepresvetluje to az na druhu stranu. V tomto pripade si myslim, ze ta Xerox je vhodna kupa vzhladom na cenu, tiez treba pochvalit ovladace, ktore Xerox dodava. Otazna je uz len cena nakladov, pretoze niekde som cital, ze sa ludom zdalo, ze toner nevytlaci az tak vela stran ako ocakavali.
Ked porovnavam ceny tonerov, ktore ma Alza a su urcene pre modely tlaciarni, ktore padli v tejto teme, teda spominana Samsung v prvom prispevku a spominane 3 tlaciarne v mojom prispevku, tak:
Xerox - dualpack (2x toner) 89,94 na 3000 stran = 0,02998 eur/strana
Samsung - 62,40 za 1800 stran = 0,034666 eur/strana
Xerox - 53,59 na 1500 stran = 0,035726 eur/strana
Brother - 36,26 na 1000 stran = 0,03626 eur/strana
Samsung - 47,71 za 1000 stran = 0,04171 eur/strana
HP - 64,27 na 1500 stran = 0,042846 eur/strana
Z tohto pohladu je Xerox, Samsung a Brother na tom priblizne rovnako, pri prepocte na 1500 stran vychadza toner pre Brother 54,39, takze da sa povedat, ze naklady su rovnake. Su to ale oficialne cisla, ktore udavaju k tonerom, realita moze byt kludne 200 stran mimo. Pri kupe dvojiteho balenia tonneru je uz Xerox na tom vyrazne lepsie, clovek tam v porovnani s HP pri tlaci 3000 stran usetri 89,94 vs 128,54 eur az 38,60 eur. To je podla mna slusne cislo. Takze ak niekto vytlaci 3000 stran za rok, teda minie 2x toner, tak pri Xeroxe usetri skoro 40 eur oproti HP. To uz podla mna stoji za zvazenie. Neorigo toner som neprepocitaval. Ak sa niekomu chce, moze prepocitat.
Celkovo skusim zhrnut tie naklady, aby sa to dalo ako tak citatelne pochopit. Dam to na 200 papierov, to je asi tak 3x diplomova praca v rozsahu priblizne 66 stran. Zapocitavam naklady na papier, naklady na toner a spotrebu tlaciarne podla parametrovych udajov. Ak pri tych udajoch podvadzaju ako Volkswagen pri emisiach, tak je cely moj prepocet zbytocny. Kancelarsky papier euroBASIC 500 kusov stoji 2,50 eur, nejaky Tesco papier okolo 2,80 eur. su aj papiere za 2 eura, ale vacsina to kupi niekde v papiernictve alebo hypermarkete. Bude pocitat s cenou 2,80 eur za 500 kusov. Od kazdej tlaciarne som pozeral spotrebu energie, napriklad Xerox 313W, HP zase 465W pocas tlace, pohotovostny rezim 2,2W, spanok len 0,7W. Aj ked som to prepocital, ze tlaciaren cely mesiac spi a potmo sa vytlacilo na nej 200 stran, tak naklady na energiu boli zanedbatelne. Pri celomesacnom pohotovostom rezime to bolo 2,2*24*30=1,584kWh, co je v prepocte 4 centy na mesiac. Pri tlaci 20 minut, ktory bol potrebny na vytlacenie diplomovej prace, tak 465W/hodina*20min=155W=0,0066 eur. Spotreba preto bola uplne zanedbatelna a netreba sa nou vobec v tomto pripade zaoberat. Neurobilo to ani jeden cent. Vychadzal som z cisla, ze domacnost minie rocne 6000 kWh, teda plati rocne 341 eur za elektrinu (28,42 eur/mesiac), tak je to 0,042625 eur/kWh. Zhrnutie:
200 kusov papiera = 1,22 eur eur za toner
Xerox dvojity toner = 5,996 eur za toner + papier 1,22 eur = 7,216 eur
Xerox normalna toner = 7,1452 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,3652 eur
Brother = 7,252 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,472 eur
Samsung toner 1800 = 6,9332 eur za toner + papier 1,22 eur = 8,1532 eur
Samsung toner 1000 = 8,342 eur za toner + papier 1,22 eur = 9,562 eur
HP = 8,5692 eur za toner + papier 1,22 eur = 9,7892 eur
Ak by si vytlacil 200 stran mesacne, tak ti je asi jedno, ci tvoja tlac vysla 7 eur a 20 centov alebo 8 eur a 15 centov. Ak vsak budes tlacit viac, tak ten rozdiel moze byt iny. Ale napokon to clovek aj tak pociti az vtedy, ked musi kupit novy toner a vtedy vidi, ze ci dal za to 30, 40 alebo 80 eur. Ak som sa niekde pomylil vo vypoctoch elektriny, tak ma prosim opravte, nech to uvediem na spravnu mieru.
Zaver: Z toho co som pisal vyssie a vypocital, tak HP ma najdrahsiu tlac, potom ide Brother. Vyrovnany je Samsung, Brother a Xerox, avsak Samsung viazne na ovladacoch, u Brotheru v recenziach ludi na Alze kritizovali pretlacanie koliecok na papier. Preto mi to vychadza na Xerox, okrem toho ma vyborne ovladace - jeden 220MB subor, ktory obsahuje tlaciarne na vsetko, len spravis par klikov a vsetko je nainstalovany. So softwarom od Xeroxu vidis stav toneru, mozes si zapnut upozornenia na dochadzajuci toner, dokonca ta vie upozornit mailom, ze aky je stav toneru, dokazes tlacitkom z tlaciarne skenovat papier a ulozit to automaticky do predvolenej cesty v pocitaci bez zasahu na pocitaci (samozrejme musi byt ten pocitac zapnuty), maju jednoduchy manager na skenovanie... Ale necham to na tebe, ze co si vyberies.
-
Michaelo
Hardcore addict
No neviem, Ja mam doma Brother (atramentoveu, tak ani nepisem model) cez Wi-Fi napojenu a funguje dokonale aj ked bola v spanku. Mal som ju aj nastavenu aj na google print a v pohode som si mohol dat vytlacit z mobilu nieco a doma ma to cakalo (rovnako podporovala DropBox a Google Drive, poclat na CD a scan do USB ci tlac z USB, takze nai PC nebolo potreba). Myslim si ze za cca 120€ to bola slusna kupa.hrban napísal:skvelá vecička ale zo skúsenosti ti poviem, že ju pripoj radšej LAN káblom k routeru. Tá wifi je divná, tlačiareň ide do spánku a ani boh ju neprebudí. Aj keď mám rezervovanie IP podľa MAC, tak proste má problém po prebudení získať IP nas5.
Ďakujem, náklady ma až tak nezaujímajú pri mojom objeme tlače, skôr ide o tú pohodlnosť aby všetko fungovalo - predsa len využívať to bude viac manželka a tam ide o iné veci ako desatinu centu 
Ide najmä o bezproblémové fungovanie (aj Wifi siete).
Ďakujem, zoberiem ten Xerox, predsa len je to firma, ktorá je na trhu tlačiarní o chvíľu dlhšie ako Samsung
Ide najmä o bezproblémové fungovanie (aj Wifi siete).
Ďakujem, zoberiem ten Xerox, predsa len je to firma, ktorá je na trhu tlačiarní o chvíľu dlhšie ako Samsung
-
hojko
Site Admin
Potom si nezabudni kupit kabel, pretoze tlaciaren sa povacsine dodava bez USB kabla. Tu si stiahnes posledne ovladace z jesene 2014, len si vyber operacny system. Tie, ktore udavam v odkaze su pre Win7 64-bit: http://www.support.xerox.com/support/wo ... uage=en_GB
Potom odporucam update firmware tlaciarne, toto je pre model 3025BI: http://www.support.xerox.com/support/wo ... ived=false Tieto pre 3025NI: http://www.support.xerox.com/support/wo ... ived=false Ty si vari bral to co mam ja, teda 3025BI. Aktualizacia funguje tak, ze to rozbalis, po nainstalovani ovladacov pustis Xerox Wireless Setup, nastavis tlaciaren na wifi, zadas IP adresy, pripojis sa cez web (cez IP adresu) na tlaciaren. Meno admin, heslo 1111, ostatne mas popisane v navode. Musis v nastaveni povolit aktualizaciu firmware, potom cez support to aktualizujes a hotovo. Keby nieco, napis sem do temy.
Potom odporucam update firmware tlaciarne, toto je pre model 3025BI: http://www.support.xerox.com/support/wo ... ived=false Tieto pre 3025NI: http://www.support.xerox.com/support/wo ... ived=false Ty si vari bral to co mam ja, teda 3025BI. Aktualizacia funguje tak, ze to rozbalis, po nainstalovani ovladacov pustis Xerox Wireless Setup, nastavis tlaciaren na wifi, zadas IP adresy, pripojis sa cez web (cez IP adresu) na tlaciaren. Meno admin, heslo 1111, ostatne mas popisane v navode. Musis v nastaveni povolit aktualizaciu firmware, potom cez support to aktualizujes a hotovo. Keby nieco, napis sem do temy.
-
Michaelo
Hardcore addict
Staci poriadne pozriet. Na alze je to napisanehojko napísal:Potom si nezabudni kupit kabel, pretoze tlaciaren sa povacsine dodava bez USB kabla.
Poznámka:
Pokiaľ nie je v parametroch produktu v kolónke "balenie obsahuje" spomenutý dátový alebo USB kábel, balenie ho neobsahuje a je teda nutné ho zakúpiť zvlášť.
Súčasť balenia:
Multifunkčná tlačiareň WorkCentre 3025BI
Tlačová kazeta (kapacita 700 strán)
Inštalačná príručka, disk CD s ovládačmi a dokumentáciou (užívateľská príručka, príručka pre správcu systému)
Softvér (WC 3025 Nuance Paperport a Image Retriever)
Napájací kábel
Kábel USB
-
hojko
Site Admin
Tu tlaciaren mam, bral som ju v Alze a nebol k nej kabel v krabici. Mozno sa k nej uz kabel dava.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak im potom napis nech ti na vlastne naklady poslu kabel, kedze v popise produktu jasne klamu/zavadzaju ze tam kabel je 
-
hojko
Site Admin
Ja som tu tlaciaren kupoval pred pol rokom alebo kedy, nepamatam si, ze co bolo vtedy popise. A nejaky kabel mi je uplne ukradnuty.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak komu jak, ale ked si kupis tlaciaren s tym ze ma mat kabel v baleni a nie je tam, tak ta to nasere 
Ja mam nastastie doma tych kablov asi 5
Ja mam nastastie doma tych kablov asi 5
Ja už mám kábel ku tlačiarni a všimol som si to aj v popise. Nie je to totiž štandard.
//: Piatok mi príde z Alzy tak ak nezabudnem, tak napíšem ako to je. A ak nebude tak pre tú prču im pošlem teplý mail
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Takže ku Xerox 3025 BI bol priložený aj kábel napajácí aj USB.
Mal som trocha problém s inštaláciou na Win 10, pretože pri hľadaní tlačiarne stále zamrzol. Vyriešil som to pridaním tlačierne na sieť cez WPS na routri.
Mám však otázku.. je možné na nej tlačiť aj z telefónu? Lebo sa mi nepodarilo zistiť, čo mám spraviť aby som tlačil z Androidu.
//: Piatok mi príde z Alzy tak ak nezabudnem, tak napíšem ako to je. A ak nebude tak pre tú prču im pošlem teplý mail
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Takže ku Xerox 3025 BI bol priložený aj kábel napajácí aj USB.
Mal som trocha problém s inštaláciou na Win 10, pretože pri hľadaní tlačiarne stále zamrzol. Vyriešil som to pridaním tlačierne na sieť cez WPS na routri.
Mám však otázku.. je možné na nej tlačiť aj z telefónu? Lebo sa mi nepodarilo zistiť, čo mám spraviť aby som tlačil z Androidu.
-
Michaelo
Hardcore addict
Niektore tlaciarne maju zabudovanu podporu pre Google cloud print. Moja brotherka to ma len to nejako blblo, tak som si to proste nastavil na mojom PC a mozem tlacit cez net zkade chcem a vytlaci mi to cze moj PC, no to musi byt PC zaply.
Povedal by som ze by na to mala byt appka na mobily, videl som takych appiek priamo od vyrobcov dost.
Povedal by som ze by na to mala byt appka na mobily, videl som takych appiek priamo od vyrobcov dost.
-
hojko
Site Admin
Skus modul pre Android, stiahnes ho cez Play: https://play.google.com/store/apps/deta ... intservice
Nenájde mi tlačiareň resp. nerozumiem ako ju má najsť. Mám aj Xerox plugin aj Xerox print ofiko apps.
-
Michaelo
Hardcore addict
No mala by mat zapnute Wi-Fi a byt napojena na tvoj router. Na ten sa mobilom napojis ty, zapnes appku a mal by si vidiet tlaciaren...
Takto nejako by to malo fungovat.
Takto nejako by to malo fungovat.
-
hojko
Site Admin
Treba aktivovat wifi na tlaciarni, to spravis tak, ze ju musis mat pripojenu cez USB kabel k pocitacu. Na pocitaci sa spojis s tlaciarnou cez aplikaciu Xerox Easy Wireless Setup, ta aplikacia sa nainstaluje s ovladacmi od tlaciarne. Ked ju uz mas nastavenu cez kabel, tak sa tlaciaren spoji s wifi sietou, napr. s routrom alebo zapnes WPS. Potom sa vies pripojit cez IP adresu na webove rozhranie do administracie tlaciarne, teda do prehliadaca natukat IP adresu, ktoru ma tlaciaren v sieti. Tam uz nastavis ostatne veci.
-
guess.whoo
Redeemer
lol trosku zlozite nastavenie