Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa seth82 »

Dobre, nechceme Fica ani zlepenec - prosím o alternatívu. Iba pripomeniem, že všetkým nevoličom, ktorí sa vidia akosi "nad vecou", by som vzal pas a aj občiansky, aby nemohli poberať ani len sociálne dávky.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

seth82 napísal:Dobre, nechceme Fica ani zlepenec - prosím o alternatívu. Iba pripomeniem, že všetkým nevoličom, ktorí sa vidia akosi "nad vecou", by som vzal pas a aj občiansky, aby nemohli poberať ani len sociálne dávky.
takze sa nestotoznujes s nazorom Georga Carlina :D http://www.mojevideo.sk/video/1369f/ja_nevolim.html
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

alternativa neni, to je to...
ved ja tiez budem volit nejaku pravicovu stranu, ale popravde len preto aby som volil. nebudem nijak divoko sledovat volby, proste si v sobotu odvolim a v pondelok si precitam ako zase vyhral smer. pokrcim ramenami a tym pre mna volby koncia.
vsetka euforia a nadej z toho ze sa nieco zmeni ma uz davno opustila, preto mi tu vsetky tie hadky ci volit jednu stranu alebo druhu pridu uplne smiesne, ved je uplne jedno ci zvolis stranu co ziska 10% alebo stranu co ziska 8%...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Grond napísal: Najviac si myslim ze slovensku poskodila privatizacia slovenskych elektrarni, behom dzurindovej vlady.
elektrarne predat talianom za 840 milionov eur, pricom v sucasnosti je ich rocny zisk 510 milionov (v roku 2012 mali zisk az 834M eur) je mozne nazvat zlodejinou storocia v historii republiky
Tak hovorí sa o troch veľkých krádeží v 20. storočí - arizácii, kolektivizácii a privatizácii. Arizácia bola najbrutálnejšia, privatizácia čo do "množstva" najväčšia. Štátny majetok sa dobre rozkrádal, zlatý pád "socializmu."

seth: Vždy ma fascinujú takí demokrati a liberáli ako ty - skoro jediné, čo počuť je to, ako brať iným ľuďom práva a obmedzovať ich. Kto nevolí, nech ani nežije, ďalej treba vziať volebné právo dôchodcom, však sú tupí a volia len Fica, detto sociálne slabým.. Proste obrovský aktivizmus, hodiť zdrap papiera do URNY raz za štyri roky, to je proste výkon... :roll:

To, že človek nejde voliť je úplne legitímny postoj. Asi nie je náhoda, že volebné právo, za ktoré celé generácie tvrdo bojovali, sa stáva takto nevyužívaným, ľudia volia čoraz menej a menej. Zrejme to bude z tej frustrácie, ktorú im spôsobuje realita zastupiteľskej demokracie a jej (ne)fungovanie.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Az na to, ze ludia ktori volit nejdu, ide o zmes viacerych postojov a dovodov. Ak by to bolo tak, ze dobre neodvolim, ale nasledne musim niekde uviest dovod, napr na matrike, nech sa paci, tak by sa ukazalo aka miera legitimity by malo fungovanie vlady, lebo fakt ako je teraz nastaveny volebny system je na smiech. Nuz ale niekomu to vyhovuje :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Kdeže si zistil to, že som liberál? A čo sa týka demokracie, mám pre teba zlú správu - je to prirodzene vláda väčšiny. V jednom máš ale pravdu - kto nevolí, ako keby (v štáte) ani nežil. Pretože ho zjavne netrápi to, čo sa deje, zjavne nemá záujem o žiadnu zmenu. ZMENU. A prosím pekne, kdeže som ja napísal, že voľby sú obrovským aktivizmom? Ešte stále je lepšie voliť, ako iba rumádzgať a kritizovať všetko, pričom sa zároveň správať tak, ako keby sa ma to netýkalo a snívať o akomsi režime, ktorý je lepší ako ten terajší, no neviem ho definovať a neviem ho ani charakterizovať.

Ľudia bojovali za volebné právo a čím menej ľudí ho využíva, tým viac svinstva sa tu deje. Ak by ho využívali a ak by ho využívali racionálne, mali by sa lepšie. Vtipné je, že inde to funguje, iba v našej krásnej džamahírii nie - to je divné, čo? A zopakujem - máš slobodu, prosím, zaveď lepší systém ako zastupiteľská demokracia. Budem na neho čakať zatiaľ v cisárstve, kam som sa presunul a odkiaľ budem aj napriek tomu voliť, hoci je to na druhej strane sveta.

karmista: tebe nasrat do ruk a nepustit ta k vode - tvojmu otcovi.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Kto nevolí dáva na známosť, že neuznáva autoritu politikov a štátu a štát by mu mal dať pokoj, preto tí čo nevolia - súhlasím aby nemali žiadne vymoženosti do štátu ale aby ani neplatili dane, dph, povinné zdravotné poistenia. Keď niekto chce demokratický či iný totalitný silný štát nech ho má ale nenúti ostatných aby to rešpektovali a museli poslúchať, my ostatní si môžeme vytvoriť zriadenie aké chceme a vôbec nemusíme požívať nijaké "výhody" Vášho štátu. Ale prosím vy tiež budte sebakricikí a neprežierajte naše dane. Inak plne súhalsím s tým aby ľudia mali možnosť nebyť súčasťou Vášho štátu.

Štát nieje nijaká autorita ani nič čo by mohlo rozhodovať o vlastníctve pôdy, čo by malo nárok na nejaké územie a čo by mohlo kohokoľvek zdaňovať, ja som tento ani iné štáty nezaložil, ani som sa nepodpísal pod nijakú spoločenskú zakladateľskú dohodu. Tento štát som si neobjednal a keď si neobjednám pizzu tiež nečakám, že u mňa zazvoní poslíček a bude mi ju chcieť vnútiť. Tí ktorí štát potrebujú nech ho majú v takej podobe ako teraz a tí ktorí nechcú nech si založia čokoľvek čo chcú.

Kto vlastne potrebuje tento totalitný demokratický štát? Bez štátu by neexistovalo zdravotníctvo, ozbrojené sily, polícia, vzdelávanie? Nemyslím si. Akurát by to existovalo na dobrovoľnom spoplatnenom systéme a hrozilo by, že to začne efektívne fungovať.
Keby spoločnosť nebola cez štát neustále regulovaná, nútená do niečoho väčšinou a nespoliehala sa na štát namiesto na seba, nepresúvala svoju zodpovendosť na štátne orgány, ľudia by získali moc nad svojimi životmi rozvíjali by sa silné komunity a medziľudské vzťahy.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

IvanSk napísal:Kto nevolí dáva na známosť, že neuznáva autoritu politikov
im stačí, ked im dá autoritu 1 volič z celého slovenska, takže asi tak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth:
V jednom máš ale pravdu - kto nevolí, ako keby (v štáte) ani nežil. Pretože ho zjavne netrápi to, čo sa deje, zjavne nemá záujem o žiadnu zmenu. ZMENU.
Ja nevolím, ale o zmenu záujem mám - predstav si. Ale pre mňa zmena nie je to, že zlepenec pravicových strán zosadí Fica zo sedla (a naopak).
Ešte stále je lepšie voliť, ako iba rumádzgať a kritizovať všetko...
Stále lepšie? A o čo je to lepšie?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Už len kôli tomuto sa "oplatí voliť" :lol:

Fašizmus prvého stupňa. A takéto i mnohé iné sprostosti platíme z daní.

Slováci si ničia svoje zdravie soľou: Ministerstvo to od decembra zatrhne!
"Prípustné množstvo soli budú hygienici kontrolovať laboratórne na vzorkách potravín. Podľa hovorkyne pôjde o systematicky plánované kontroly."
Laboratórne testy na soľ, asi nieje kam pchať peniaze občanov. Korporácia sem príde, dostane stimuly, ktorými v pohode vykryje mzdu každého zamstenanca na 5 rokov, je oslobodená od daní a môže si robiť čo chce. V podstate korporácie nevytvárajú žiadnu hodnotu pee SR. Ich zamestnancov platia pracujúci občania a podnikatelia, ktorí odvádzajú dane cez štátny rozpočet. Ale pekár je cez štát nútený aby nedával do pečiva "nezdravé" množstvo soli, nezdravé je podľa voľajakej zdravotníckej "autority". Zdravotnícka autorita sa ale rozhodne, že môže obmedziť všetkých občanov Slovenska /bez toho aby sa niekoho vôbec opýtala/ v príjme soli, lebo je to pre ich dobro. Veď to je ako vystrihnuté z Matrixu alebo Equilibria alebo ,,They live". Normálne aj Mussolini by musel zatlieskať. Okrádajú nás dennodenne o ľudské práva a slobody, berú nám zodpovednosť za naše životy a potom sa čudujú prečo nikto nechodí voliť. Nikto nemá právo nikomu hovoriť čo má jesť a koľko má toho jesť. Každá totalita sa skrýva pdo rúškom pomoci a dobrého úmyslu. Na toto volíme aby nás kadejaké inštitúcie bez akéhokoľvek mandátu obmedzovali v tom čo môžeme jesť, piť, fajčiť, myslieť si?

http://www.cas.sk/clanok/334166/slovaci ... trhne.html#
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:V jednom máš ale pravdu - kto nevolí, ako keby (v štáte) ani nežil. Pretože ho zjavne netrápi to, čo sa deje, zjavne nemá záujem o žiadnu zmenu. ZMENU
co maju volby spolocne so zaujmom o zmenu?
co ked mam zaujem o zmenu ale viem ziadna z tych politickych stran tu zmenu neprinesie. koho mam potom volit.

volit - je od slova volba, za volbu povazujem aj nevybrat si nic. ked mi da niekto na vyber ci chcem pistaciovu zmrzlinu alebo puncovu zmrzlinu, tak si musim vybrat aj napriek tomu ze nemam rad ani jednu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie, ale ostatni vyberu za teba a teba to ovplyvni
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no a nie je to v tom pripade jedno, ci si sam vyberiem zmrzlinu ktoru nechcem alebo mi niekto vyberie zmrzlinu ktoru rovnako nechcem?
beardie
Redeemer
Redeemer

mas asi 25 roznych prichuti, ked to zredukujes podla minimalneho mnozstva chuti obsiahnutej v produkte, zostane ti ich 5-8
z toho si musi vediet vybrat aj narocny zakaznik ;-)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no pruser je to ze aj ked si vyberiem z tych 25 prichuti, tak nakoniec mi zo zmrzlinar hodi do velkeho kornutka s 5-6 dalsimi prichutami ktore nechcem a nakoniec dostanem nieco farby hovna a chute podobnej...
beardie
Redeemer
Redeemer

a tomu sa mile deti hovori zastupitelska demokracia
ale ked vyrastiete, budete chapat, preco je dobre, ked si viacere strany pozeraju na prsty

teraz sup spat, rozpravky je koniec!
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ooo, ale si zabil.

ja vyrast nemusim, ja som uz videl preco je to dobre, bolo tak dobre ze sa rozhodli to ukoncit o dva roky skor... 2010-2012.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Jeden zlepenec sa rozpadol a pome generalizovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pokial by sme tu mali nove pravicove politicke strany s novymi ludmi, tak potom by som negeneralizoval.
ale pokial su tu ti isti ludia co tu boli vtedy, potom je slusna sanca ze to dopadne tak ako vtedy.

ale nechapem co riesite, to je iba moj nazor, nijak o celkovom diani v politike nesvedci. ale uz ani nie za pol roka uvidime aka je realita :)
beardie
Redeemer
Redeemer

najviac chcelo pad vlady SDKU a to v novom zlepenci urcite nebude, takze sa treba este zbavit KDH a je vyhrane
OLaNO-NOVA+Siet+Sas si viem predstavit ako vhodnu alternativu, skoda, ze nebudu mat dost hlasov
Napísať odpoveď