Poistná udalosť

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Poistná udalosť

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte, na depe do mna nacuval kolega, chce to riešiť cez poistku policajtov sme nevolali ...ako mam postupovať ? Nemal som este poistnú udalosť .. Vypíšem záznam ako poškodený dám to jemu a nahlásim to mojej poisťovni ?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Poistná udalosť

Príspevok od používateľa heker »

Presne ako pises. Nahlasis to telefonicky na dispecing poistovne.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

A potom co ? Obhliadka a rozhodnutie ? Ako dlho to cca trvá ?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Kedze do teba nacuval on, tak je aj on povinny oznamit to na svojej poistovni. Takze ty s nim spis papier o nehode a to je vsetko. Potom sa s tebou spoji poistovna a budes mat obhliadku. A potom ti uz povie poistovna co dalej. Dufam ze tvoj kamos nema kooperativu :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som mal skodovu udalost a musel som ist ja do poistovne vinnika to nahlasit
nechapal som preco a povedal mi to aj policajt, co to rieisil. ked som tam prisiel tak tiez hned vedeli co robit. moc som nerozmyslal kedze som tam siel rovno z nemocnice po nehode :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A chcete riskovat ci to nahodou vinnik "nezabudne" nahlasit? :D
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Fabo napísal:A chcete riskovat ci to nahodou vinnik "nezabudne" nahlasit? :D
Pokial ma od neho podpisany zaznam o skodovej udalosti a k tomu aj vsetky jeho data, bude to poistovna sudne vymahat.
Skodu poistovna poskodenemu samozrejme uhradi.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ja som sa poucil.. pri kazdej nehode volat policajtov, aj ked sa dohodnete.. lebo akurat riesim, ze poistovna nechce platit, poskodenie pripisuje kamienkom.. poskodena znacka sa vraj nedotlka naraznika (proste zjavne praskla z cisteho vzduchu asi) a podobne..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kinjo: ano, ale aby si sa dostal do toho stadia, musis to nejak zacat riesit. Ja len hovorim, ze zbytocne cakat ako sa k tomu postavi vinnik, lepsie je rovno to zacat proaktivne riesit.
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

xH4wK napísal:Ja som sa poucil.. pri kazdej nehode volat policajtov, aj ked sa dohodnete.. lebo akurat riesim, ze poistovna nechce platit, poskodenie pripisuje kamienkom.. poskodena znacka sa vraj nedotlka naraznika (proste zjavne praskla z cisteho vzduchu asi) a podobne..
Presne tak. Nech spravia pocas sluzby aspon nieco uzitocne. Nie som znalec z poistovne, aby som pohladom vedel odhadnut cenu opravy, takze akykolvek tukanec a chlapci musia naklusat ci sa im to paci alebo nie. Aj ked je pravda, ze v tom case mohli robit nieco prospesnejsie.. napriklad merat 50tku 10 metrov pred koncom obce.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Za nenahlasenie skodovej udalosti je pokuta, znama tak platila 300 eur, lebo na to zabudla. Tak jej treba :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Fabo napísal:A chcete riskovat ci to nahodou vinnik "nezabudne" nahlasit? :D
domna nacuval tranzit na parkovisku Optimy.
Spisali sme protokol a vravel som mu,ze to musi nahlasit na svoju poistovnu,tak volal nejakemu kamosovi,ktory mu vybavoval poistku a vravel,ze to vybavi.
Po tyzdni som volal do jeho poistovne,nadiktoval jeho meno + spz a vravela mi,ze to este nenahlasil.
Tak som zavolal o tyzden zas a vravela,ze mu poslali uz druhu /doporucenu zasielku?/ a ze to neprevzal.
Dokopy po mesiaci od udalosti som volal naposledy a ze stale nic,ale posiela mi obhliadkara.
Na druhy den bol umna a € nabehli po par dnoch.
Ci dostal typek nejaku pokutu,alebo aj nahradenie skody,to netusim.
Ale podla podmienok poistovne zrejme ano.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Trochu maturujem v tejto oblasti.. včera mi z iného auta odletel kameň a trafil moje čelné sklo, vznikla asi 5cm puklina. Vinník sa našiel, súhlasil so spísaním záznamu, bola k tomu zavolaná aj polícia. Ja mám poisťovňu PZP aj HP v Komunálnej, vinník má iba PZP v Kooperatíve.

Ja som dnes nahlásil túto udalosť vo svojej poisťovni.. tým som si povinnosť splnil, nie? Predpokladám že vinník musí hlásiť škodu v tej svojej poisťovni.

A teraz.. viem riešiť opravu auta (výmenu čelného skla) hneď po oznámení škody v mojej posťovni alebo sa musí čakať, kým vinník oznámi škodu vo svojej poisťovni? Má na to myslím 15 dní.

Opravu chcem riešiť čím skôr v autorizovanom servise, ktorý je zmluvný s mojou poisťovňou, je samoobhliadkový, ja chcem za opravu zaplatiť iba prípadnú spoluúčasť.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak to chces riesit z HP so spoluucastou, nema to nic spolocne s jeho poistovnou.

riesenie z PZP koordinuj so svojou poistovnou, jedine oni ti mozu povedat co a ako.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moze to riesit aj cez HP s tym, ze spoluucast pojde z vinnikovej PZP. Najlepsie budes mat opytat sa priamo servisu, resp. v poistovni. V tomto ti poradi servis co a ako, ako postupovat. Urcite mas cislo aj na vinnika a tak neni problem mu zavolat a spytat sa, ze ci to nahlasil, ze si to chces dat uz vymenit.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Nedavno jeden moj znamy riesil identicky problem a este v podstate riesi. Kooperativa nechce preplacat celne skla. Casto krat sa robia takto podvody. Ale snad ty budes mat stastie. Potom daj vediet ako si dopadol.
brm
Darca
Darca

Hmm.. no asi to nebude také jednoduché, ako som si predstavoval. Číslo na neho mám, dnes sa tiež idem ukázať aj do servisu, opýtam sa. Ale asi predsa len ešte zabehnem aj na pobočku mojej poisťovne, keďže ten dispečing je na.....

Inak, nedávno prebehla nejaká správa v médiách, že poisťovne musia uznávať čelné sklá z PZP.. nie?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ano musia a tym, ze mas zapis policie tak to budes mat jednoduchsie
brm
Darca
Darca

Poisťovňu som nestihol, keďže ma skvelé otváracie hodiny do 16:00... a v servise som sa dozvedel toľko, že ak to chcem riešiť z jeho PZP, musím to nahlásiť do jeho poisťovne a vinník to musí samozrejme nahlásiť tiež, dovtedy nemôžem nič riešiť. Bol som dnes aj s vinníkom, on to vraj stíha hlásiť až v pondelok.

Ak by som to chcel hradiť zo svojej HP, šlo by to rýchlejšie a potom spoluúčasť by mala byť uhradená z jeho PZP, čiže by som tiež nemal nič platiť. Čo je však pre mňa lepšie vzhľadom na budúcu cenu poistky? Už som v marci uplatňoval cez HP škodu za necelých 1000€.

Ešte zaujímavá vec, v servise mi chlapík hovoril, že Kooperatíva dáva čísla škodovej udalosti 9xxxxxx a Komunálna 8xxxxxxx. Ja som to hlásil cez dispečing do svojej Komunálnej a oni mi tam nadiktovali číslo 9xxxxxx, čiže Kooperatívne číslo. V podstate obe poisťovne sú jeden vlastník (Vienna Insurance Group), takže takéto zdieľanie by mohlo celý proces urýchliť a nemuseli by robiť nejaké prieťahy, keďže si to vysporiadajú medzi sebou.

Som z toho debil, zajtra skúsim skôr zdrhnúť z práce a ísť sa opýtať do Komunálnej poisťovne...

Inak, všetky nervy kvôli tomuto...
Spoiler
IMG_20170523_174206.jpg
Napísať odpoveď