Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Grond
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa Grond »

http://www.mojevideo.sk/video/256d4/sme ... echmi.html
:D
za takuto propagandu by sa nemusel hanbit ani samotny Goebbels
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

karmista: "si volič liberálov" - človeče, nechcel by som žiť v tvojom svete. Ty súhlasíš do bodky so všetkým, čo tebou volená strana vystrája a za čo bojuje? Tak to si buď jedným z jej členov, alebo autorom jej volebného programu. To, že som volil SAS a že ich možno voliť budem neznamená, že s nimi bezbreho súhlasím absolútne vo všetkom. Nie je to zložitý koncept, skús to natrieskať do svojej hlavičky.

hughito: Ak by si mal o zmenu záujem, niečo by si preto aj robil - aspoň niečo. Pokiaľ ty nevidíš rozdiel v miere rozkrádania štátu za Fica a za ostatných (a j mi vcelku šuma fuk to, že ty ich považuješ všetkých za rovnakých, fakty hovoria niečo úplne iné), tak to sa nemáme o čom baviť. Tá istá obohratá pesnička o tom, že všetci kradnú rovnako a že lepšie je nevoliť ako voliť (o pomerovom volebnom systéme a takpovediac prirátavaniu prepadnutých hlasov víťaznej strane sme sa tu už predsa bavili, nie?), je už doslova a do písmena smiešna, je to ako Don Quixote s veternými mlynmi.

A pýtaš sa, o čo je to lepšie? Veď som ti to napísal vyššie. Môj hlas poputuje strane, ktorú si vyberiem ja a o ktorej viem, že nemá na konte miliardové kauzy. Kam poputuje tvoj prepadnutý hlas? Komu asi? Nože, skús. Môžeš to akokoľvek prekrúcať, prispievaš k výhre boľševika, keďže je jasné, že ten voľby opäť vyhrá.

aacid: Nechce sa mi to všetko opakovať, takže si prečítaj to, čo som napísal vyššie. Ak máš záujem o zmenu a nemáš koho voliť, tak to si na tom zle podobne ako hughito - radšej nechaj svoj hlas prepadnúť najsilnejšej strane, teda SMERu. Voliť je sloveso, ktoré sa týka volenia a nie nevolenia. Ak by to bolo o nevolení, volalo by sa to "nevoľby". V 89 za slobodnú voľbu štrngali ľudia na námestí a teraz si kadejakí chytrolíni myslia, že nevolením "oblbnú systém", že k čomusi, čo sa im nepáči, neprispejú. Ale prispejú, či chcú alebo nie. Porovnávať výber zmrzliny s voľbami do parlamentu môže iba infantilný diletant, sorry.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak potom som infantilny diletant, co uz, nejak to prezijem :)

je to ale smutne ze ludia tu stale nedokazu pochopit ze nie kazdy musi mat rovnaky nazor ako oni a pokial niekto iny nazor ma, tak ho budu urazat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak svoj nazor podloz a nas vyargumentuj
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ako mam podlozit svoj nazor, proste si myslim ze to tak je.
preco by som vas mal vyargumentovavat? co tym vyriesim, ja sem pisem len svoj nazor, nesnazim sa vas spresvedcit aby ste si mysleli to iste, mne je uplne fuk co si myslite.
beardie
Redeemer
Redeemer

potom si na zlom mieste, toto je diskusne forum, nie miesto, kam hadzes nepodlozene vyroky
ale konieckoncov, nie si jediny, kto zmyslu diskusie nechape...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ake podlozene vyroky? o com tu pre boha rozpravas?

toto je tema o tom koho kto pojde volit... co na tom chces podkladat??
som to napisal uz x krat, ale u teba je zname ze ti to trva vzdy dlhsie na pochopenie, tak to napisem znova.

myslim si ze je uplne fuk koho pojdes volit, dopadne to rovnako, bud (s najvacsou pravdepodobnostou) vyhra s velkym naskokom smer alebo ho o chlp predbehne kombinacia pravicovych stran, ktorym sa ako tak podari naskrabat dostatok stoliciek, poskladaju dalsi zlepenec, ktory sa bud rozpadne alebo nic nevyriesi.

kedze volby 2016 este neprebehli, tak je to iba moja predpoved. a teraz mozes kludne podkladat svoje nazory preco sa to tak nestane. je to nazor proti nazoru, nic viac.
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:toto je tema o tom koho kto pojde volit... co na tom chces podkladat??
napriklad dovody, preco si vyberes alebo nevyberes nejaku stranu?
tvoj nazor sa snad nejak vytvoril, tak ma zaujima, co ho ovplyvnilo
myslim si ze je uplne fuk koho pojdes volit, dopadne to rovnako, bud (s najvacsou pravdepodobnostou) vyhra s velkym naskokom smer alebo ho o chlp predbehne kombinacia pravicovych stran, ktorym sa ako tak podari naskrabat dostatok stoliciek, poskladaju dalsi zlepenec, ktory sa bud rozpadne alebo nic nevyriesi.
vyvestis mi aj Loto?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie:
aku stranu si vyberiem alebo nevyberiem som tu uz pisal viac krat, nevidim dovod to znova opakovat.

a vyvestim ti co len chces, staci povedat pocet cisel a ja ti vyvestim.
ty mas predsa tiez nejaky nazor na to ako dopadnu volby... urcite si cital nejake prieskumy, urcite vies ako dopadli predchadzajuce volby, co sa odvtedy vsetko zmenilo, ako vystupu policiti v mediach ake nove kauzy sme tu mali a v neposlednej rade, kolko klikov vie spravit pan predseda.
podla toho si v hlave urcite vies aspon trochu utvorit predstavu ako mozno volby dopadku. ved nikto netvrdi ze tak ozaj dopadnu, preto som na zaciatok tej carovnej vety napisal "myslim si", pretoze si to iba myslim, neviem to. mysliet - rozmyslat, na to ma pravo kazdy clovek.
beardie
Redeemer
Redeemer

pozri si naco som na zaciatku reagoval, na tvoju vetu o tom, ze si musis vybrat, aj ked sa ti to nepaci
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som netvrdil ze nepojdem volit, akurat som reagoval na to ze tu niekto pisal ze kto nevoli ako keby ani nezil...
co je samozrejme blbost. uz som to pisal vyssie, volit je pravo, nie povinnost. nemusis volit ked nechces, je to kazdeho sukromna vec.
beardie
Redeemer
Redeemer

samozrejme, s tym suhlasim
len kazdy, kto nevoli, by si mal uvedomit, ze svojim nevolenim percentualne najviac pomaha najsilnejsie strane, v tomto pripade Smeru, a preto treba zvazit, ci nie je lepsie volit to mensie zlo
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s tym zase suhlasim ja. ale chapem cloveka co proste nechce volit ziadne zlo, ci uz mensie alebo vacsie.
nevolenim sice prispieva najsilnejsej strane, ale rovnako zaujima postoj, ktorym hovori ze nie je spokojny so ziadnou stranou.

pokial niekomu vadi ze ludia nevolia, nech spravi prieskum preco nevolia a nech sa to snazi napravit. pokial mi politicka strana nevyhovuje, je to chyba moja alebo chyba politickej strany?
beardie
Redeemer
Redeemer

lenze taky postoj nikoho z politikov nezaujima, kedze staci 5% + 1 hlas na to, aby bol dany clovek zvoleny a tolko sa vzdy najde

nemyslim si, ze je to chyba politickych stran, povacsine sa vybrat da a ak nie, clovek si moze zalozit stranu vlastnu, presne taku, po akej tuzi
lenze ak len frfle a neurobi nic preto, aby sa zivot jeho a jeho okolia zlepsil, tak ma byt radsej ticho
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

vies, ide o to ze ten clovek si polozi otazku "preco volit?".

jediny argument co tu padol je ze ak nevolis pomahas najsilnejsej strane. co v nasom pripade je smer, takze nevolit je zle. keby ale vyhravala preferovana strana, tak zrazu by to zle nebolo...
ale pokial clovek nema zaujem volit, tak je mu pravdepodobne suma fuk ktora strana je najsilnejsia.

chyba politickych stran to urcite je, ludia sa nerozhodnu nevolit len tak (neratam teraz tych co maju fakt v pi*i, radsej budu doma pred telkou ako ist tu namahavu cestu k urne), odpor k politike sa u nich nejak vybudoval a kto za to moze? furt len nadavame ako je fico zly, ako bol meciar zly ale pritom ich opakovane volime... su to politicke strany ktore nedokazu oslovit dostatocny pocet volicov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth:
Ak by si mal o zmenu záujem, niečo by si preto aj robil - aspoň niečo
Teda v tvojom ponímaní volil oponentov Fica. Ale o tom sme sa už bavili x-krát.
Tá istá obohratá pesnička o tom, že všetci kradnú rovnako a že lepšie je nevoliť ako voliť (o pomerovom volebnom systéme a takpovediac prirátavaniu prepadnutých hlasov víťaznej strane sme sa tu už predsa bavili, nie?)
No práveže bavili..

http://vybrali.sme.sk/c/Kto-nevoli-dava ... vol-Babos/

Ten "Don Quixote" budeš ty.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Vzdy je koho volit, problemom je aj ale ta dolezita 5% hranica, kedze nad 5% momentalne u mna vsetky strany nesu status >=mensie zlo.
Urcite sa daju najst strany pod 5% ktore su ciste, s plnou snahou aj nieco pre ludi urobit, avsak s propagaciou su na tom ovela horsie, hlavne z nedostatku financii, kontaktov.
Tieto paradoxy nutia ludi konat tak, aby odvolili to s mensim zlom, cize so sancou nad 5%... napomahaju k tomu aj prieskumy verejnej mienky.
Kombinaciou tychto vlastnosti aj psychologicky odradza ludi vobec zaist k volbam, vobec aj nezaujem o veci verejne, kolko takych ludi je z tej masy nevolicov ? Kolko ludi je takych, co sa nezaujimaju ale odvolia z povinnosti svojho znameho - otca, mamu, stryka, tetu, kamaratovu mamu a pod. ?
Vobec niekto z politikov tuto temu takymto sposobom otvaral tak aby o tom vedelo cele slovensko ? Nestaci, ze Sulik napise status na FB, proste media toto budu ignorovat a vedia preco...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:keby ale vyhravala preferovana strana, tak zrazu by to zle nebolo...
nuz, podla mna by mali byt volby povinne, takze tento z prsta vycucany argument na mna neplati
ale pokial clovek nema zaujem volit, tak je mu pravdepodobne suma fuk ktora strana je najsilnejsia.
lebo clovek, ktory nevoli, vzhladom na aktualny system, je blby
chyba politickych stran to urcite je, ludia sa nerozhodnu nevolit len tak (neratam teraz tych co maju fakt v pi*i, radsej budu doma pred telkou ako ist tu namahavu cestu k urne), odpor k politike sa u nich nejak vybudoval a kto za to moze? furt len nadavame ako je fico zly, ako bol meciar zly ale pritom ich opakovane volime... su to politicke strany ktore nedokazu oslovit dostatocny pocet volicov.
ludia nevolia preto, lebo su znechuteni (ak neratam anarchistov a podobnych)
su znechuteni preto, lebo si sami v minulosti zvolili za politikov predajne kur*y a zlodejov
maju volit lepsich, budu spokojnejsi...
Napísať odpoveď