vypadavanie internetu, DHCP renew
vypadavanie internetu, DHCP renew
Ahojte, mam taky problem. Internet nam normalne stale funguje len docela casto sa za den stane to ze vypadne a po chvili nam znova nabehne. Pomoze aj to ze ho bud restartujem alebo na "stranke" routeru stlacim DHCP renew - potom hned nabehne, cize si myslim ze je nejake chybne nastavanie na routeri. Neviete mi poradit co tam zmenit nech to nemusim stale manualne obnovovat?
Dakujem
Dakujem
Re: vypadavanie internetu, DHCP renew
Nastav si pevne IP adresy a nie DHCP. Problem moze byt samotnym routrom, skus najst posledny firware do neho a aktualizuj ho.
no potom co som nainstaloval najnovsi firmware vsetko slapalo nejaku chvilu bez jedineho problemu len od vcera vznikol novy problem a to ze moj notebook sa sprava jak schyzofrenik, raz je pripojeny k wifine a potom zahlasi ze no internet access a pritom na druhom ntb vsetko slape, na mobile vsetko fici tak ja neviem kde zas je problem 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A co sietovka v notebooku, tam si neskusal nove ovladace??? Skusal si aj to co pisal heker, nastavit si na notebooku pevne IP adresy k sieti???
ovladace som skusal, aj som odinstaloval adapter a nainstaloval nanovo a nic, skusam teraz tu fixnu IP adresu ale mam par otazok
1: Masku podsiete som dal: 255.255.255.0
2: Predvolenu branu som dal IP routeru: 192.168.0.1
3. Adresu IP -> akym sposobom mozem tuto IP adresu zadat ? co ja viem moze to byt 192.168.0.2 alebo ? (som len laik pardon)
Dalej mi to dalo na vyplnenie IP adresu serveru DNS a alternetivneho serveru DNS. Tam mi viete pls poradit co natukat?
no ok tak v manuali som nasiel ze range je od 0 do 99, cize som zadal IP adresu v tomto rozhrani a DNS server ze mam dat taku istu IP ako ma router. Uvidime ci to pomohlo.
Diky
1: Masku podsiete som dal: 255.255.255.0
2: Predvolenu branu som dal IP routeru: 192.168.0.1
3. Adresu IP -> akym sposobom mozem tuto IP adresu zadat ? co ja viem moze to byt 192.168.0.2 alebo ? (som len laik pardon)
Dalej mi to dalo na vyplnenie IP adresu serveru DNS a alternetivneho serveru DNS. Tam mi viete pls poradit co natukat?
no ok tak v manuali som nasiel ze range je od 0 do 99, cize som zadal IP adresu v tomto rozhrani a DNS server ze mam dat taku istu IP ako ma router. Uvidime ci to pomohlo.
Diky
Brana je IP routru a tvoja IP moze byt ako si napisal. DNS daj googlacke, teda 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
stale pretrvava ten isty problem
raz je normal pripojeny cez wifi a potom vyhodi no internet access a stale dokola, pricom ine zariadenie s tym problem nema 
-
hojko
Site Admin
V pripade, ze ma tvoj router IP adresu 192.168.0.1, tak si nastav wifi v pocitaci takto:
IP: 192:168.0.100
maska: 255.255.255.0
brana: 192.168.0.1
dns1: 8.8.8.8
dns2: 8.8.4.4
A skus to s takto pevne nastavenymi IP adresami.
IP: 192:168.0.100
maska: 255.255.255.0
brana: 192.168.0.1
dns1: 8.8.8.8
dns2: 8.8.4.4
A skus to s takto pevne nastavenymi IP adresami.
nic nove, neexistuje nejaky problem ktory by zistil v com je problem?
zeby som to nechal bezat cely den a ked by nastalo "no internet access" tak by vypisalo ze kde nastala chyba? popripade ine rady?
Čo za router vlastne používaš ?
Nastavil si pevne ipcky ako dal hojko navod a aj tak to vypadava?
ano skusil som to co hojko, stale no internet access, router mam dlink dir 615. Asi bude chyba v mojom ntbku ked ine zariadenia funguju v pohode.
-
hojko
Site Admin
Skusal si sa pripojit aj na inu wifi siet, ze ci je to okej alebo skusil si iny router???
Preinštaloval si aj ovládač na wifi v NTB ? Skúsil si zmeniť wifi kanál ma routri ? Skúsil si preskenovať PC napr.
https://www.malwarebytes.org
https://www.malwarebytes.org
Ano, iny kanal na routri je dolezity, moze sa "bit" s inym routrom v dosahu, hlavne v panelakoch.
Dalej velmi odporucam alternativny firmware DD-WRT, moj router, TP-Link bol prakticky nepouzitelny, bol novy a za vikend vypadol asi 10x, bol vzdy nutny restart, pred reklamaciou som vysal prave DD-WRT a roky funguje bez vypadku!
Dalej velmi odporucam alternativny firmware DD-WRT, moj router, TP-Link bol prakticky nepouzitelny, bol novy a za vikend vypadol asi 10x, bol vzdy nutny restart, pred reklamaciou som vysal prave DD-WRT a roky funguje bez vypadku!
no neviem chlapi, dlhsiu dobu som s tym nic nerobil a zrazu vsetko fici samo