Dobry den,
podarilo sa mi vyskratovat pocitac,ako som odstranoval listu na PCI slote a vkladal tam wifi modul som sa s tou listou dotkol druhej PCI dosky a vtedy mi vyplo PC,som debil ze som to robil pri zapnutom PC viem
zdroj pravdepodobne ide, aj ked mozno nedava vsetky napatia to neviem,ale ventilatory sa rozbehnu aj CDROMka,pri nabehnuti ale nepipa PC, samozrejme na monitore nic nieje.
ako otestujem co je vadne ?
dakujem
V prvom rade si otestuj hlavu na IQ test, co ti poviem. Tak ti treba.
Zdroj otestujes na inom pc, dosku zase s inym funkcnym zdrojom. Vytiahni grafiku z dosky a monitor zapni na integrovanu, ak mas. Ale viacmenej urcite odisla doska.
POMOC: potrebovala by som poradit cim by mohla byt sposobena chyba obrazovky na nootebooku
po zapnuti sa vsetko spusti okrem obrazovky ta ostava cierna
poradte ci je chyba v zakladnej doske grafike alebo obrazovke moc sa v tom nevyznam tak prosim co najednoduchsie
jakub1234 - skor doska, kedze pri GPU by to asi pipalo IMHO, urcite odporucam odpojit vsetky nepotrebne PCI karty, alebo zapojit potrebne PCI karty do inych slotov.
Inak cloveku ktory s tym nerobi bezne sa to stat moze, ja som napr. cistil "creva" a ked som chcel zapojit napajaci kabel zistil som ze som ho zabudol odpojit, nis sa nastastie nestalo. No a myslim, ze aj ludom ktori s tym robia denne sa to niekedy stat moze, sme ludia!
Samozrejme, ak nemas integrovany GPU, vyskusaj facebook, je velmi pravdepodobne, ze jednemu priatelovi sa nejaka starsia GPU doma povaluje, tiez su obchody kde si mozes kupit novu alebo pouzitu GPU a do jedneho dna mozes vratit bez udania dovodu, v KE na NMM bazar na baze komisu alebo datacomp, kde mas den na vratenie bez dovodu, internet samozrejme 14 dni.
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2015, 19:59)
tien - ako vies ze vsetko funguje? Inak odporucam vlastnu temu pre vlastny problem, takto je tu len chaos... Suhlasim ze pripojit inu obrazovku, ak to je mozne...
Kedze popis "bluescreen of dead" je velmi vseobecny, bez nejakych dalsich detailov, tak tiez dam taky vseobecny navod, ktory mozno pomoze. Updatni si nasledovne ovladace na posledne dostupne: chipset na doske, bios zakladnej dosky, graficku kartu. Po nainstalovani tychto ovladacov si daj restartovat pocitac a potom pozoruj spravanie pc, ci to pomohlo.