Windows 10
Re: Windows 10
Cista instalacia 10ky sa zjednodusi, budu sa dat pouzit licencne kluce z Windows 7 a 8:
http://technet.idnes.cz/windows-10-kone ... zpravy_vse
mám otázku ohladom windowsu, viem že sa dá vytvoriť lokálne konto aby som sa neprihlásil do môjho účtu ... dá sa to nejako zablokovať aby sa do počítača mimo hlavný účet nedalo dostať?
ak som spravne pochopil co chces:
ak sa chces prihlasovat do PC pomocou lokalneho uctu, nie cez live/outlook/msn ucet, tak v Settings -> Accounts je volba "Sign in with local account instead".
stale budes vo onedrive aj store prihlaseny svojim uctom, ale do windowsov pojdes cez lokalny ucet.
to druhe nejak nechapem, pokial mas vsetky ucty zaheslovane tak sa ti nikto nedostane. pokial chces mat iba hlavny ucet, ostatne vymaz.
ak sa chces prihlasovat do PC pomocou lokalneho uctu, nie cez live/outlook/msn ucet, tak v Settings -> Accounts je volba "Sign in with local account instead".
stale budes vo onedrive aj store prihlaseny svojim uctom, ale do windowsov pojdes cez lokalny ucet.
to druhe nejak nechapem, pokial mas vsetky ucty zaheslovane tak sa ti nikto nedostane. pokial chces mat iba hlavny ucet, ostatne vymaz.
Ovladaci panel - system a tam vypni vzdialene pripojenie, vzdialene zdielanie, administratorske zdielanie a ja neviem co tam byva. Ak to nevies vypnut tam, mozes skusit Tuneup Utilities, tam sa to da vypnut.
nie tak som to myslel ...
predstavte si že máte iba jeden účet na pc ten s heslom, a niekto to chce obísť.
Ja potrebujem aby sa inak ako cez tento hlavný účet nedalo dostať do pc... lebo viem že keď tam je iba ten jeden účet s heslom tak sa dá cez nejaku konzolu urobiť lokalny účet a hocikto sa tam môže dosťať ... toto potrebujem vypnúť
predstavte si že máte iba jeden účet na pc ten s heslom, a niekto to chce obísť.
Ja potrebujem aby sa inak ako cez tento hlavný účet nedalo dostať do pc... lebo viem že keď tam je iba ten jeden účet s heslom tak sa dá cez nejaku konzolu urobiť lokalny účet a hocikto sa tam môže dosťať ... toto potrebujem vypnúť
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak chces nieco zabezpecit, tak by som zacal inou formou - sifrovanim disku, napriklad programom DriveCrypt Plus Pack, ktory sifruje celu particiu a heslo pyta uz pri bootovani. Vtedy sa nemusis bat, ze niekto tvoj disk vytiahne a vlozi do ineho pocitaca, aby sa dostal k datam. Ale problem bude zrejme v tom, ze DCPP nema oficialnu podporu vo Win10.
tak teda neexistuje žiadny spôsob aby som sa do vlastného počítaču dostal len ja?
samozrejme ze existuje, hojko ti ho napisal vyssie.
Inštaloval som na novo win 10. Všetko funguje ako ma až na jednu vec. Notebook sa mi úplne ne vypne. Keď dám notebook vypnúť, tak to vyzerá že je vypnutý, no neskôr som si všimol, že mi svietia tie kontrolky na booku a počuť ventilátor. Úplne sa vypne, až keď pri držím tlačidlo on/off na booku. Nestretol sa s tým niekto? Kde by mohol byť problém?
-
manager666
Star
lukas9206, rovnaky problem mam i ja na svojom ultrabooku. Malokedy sa vypne. Druhy problem, ktory mam je, ze ak dam ultrabook restartovat, tak sa vypne a teda nerestartne.
Zatial som neprisiel na to, kde je problem a ako ho odstranit. Priznam sa, ze som sa tym nejak extra nezaoberal. Ultrabook pouzivam iba sem-tam. Ak by som si mal tipnut, tak tipnem, ze problem sposobuje ovladac od grafiky(mam dve: NVIDIA+intel) alebo ovladac od cipsetu...
Zatial som neprisiel na to, kde je problem a ako ho odstranit. Priznam sa, ze som sa tym nejak extra nezaoberal. Ultrabook pouzivam iba sem-tam. Ak by som si mal tipnut, tak tipnem, ze problem sposobuje ovladac od grafiky(mam dve: NVIDIA+intel) alebo ovladac od cipsetu...
Skúsil som reštartovať, a ten istý problém. Pri reštarte sa mi notebook vypne. Akurát sťahujem aktualizáciu na Nvidiu, no nemyslim si že problém bude v ovladačoch na grafiku.
-
manager666
Star
Konecne som sa na to pozrel blizsie a vacsine ludi vraj pomohlo vypnut rychle spustanie - "Fast startup".
Skúsil som to vypnúť, no nepomohlo.
-
manager666
Star
Opat som vykonal maly prieskum, tentokrat som sa zameral na Acer, pretoze mam ultrabook tejto znacky. Dvom ludom pomohlo odinstalovat ovladac od zvukovej karty Realtek.
Vykonal som, pouzivam klasicky ovladac od Microsoftu a po niekolkych vypnutiach vsetko OK. Uvidime dlhodobo a pripadne dam vediet.
Tu je odkaz, ktory ma presvedcil.
Vykonal som, pouzivam klasicky ovladac od Microsoftu a po niekolkych vypnutiach vsetko OK. Uvidime dlhodobo a pripadne dam vediet.
Caute, neviem ci sa to tu uz riesilo - Mam notebook s OEM licenciou na Win 8, upgradol som na Win 10, aktivacia s live acc, vsetko ok. Potrebujem nanovo preinstalovat, ale nepamatam si, aku jazykovu verziu som mal (zvlast neviem, ci eng_us alebo eng_gb) - da sa to zistit niekde online aby som stiahol spravne ISO? Dik.
Mam tomu chapat tak, ze stiahnem ISO (ak by si mal link tak by si ma potesil...) z neho nainstalujem W10 64bit a pouzijem kluc z WIN7 32bit (da sa to tak?) ? Lebo by som sa vcelku potesil ak by to tak slo... Chcem skusit nieco novsie...GothaR napísal:Cista instalacia 10ky sa zjednodusi, budu sa dat pouzit licencne kluce z Windows 7 a 8:
Ako sa zbavit windows 10
Nazdar, mam notebook lenovo u260. Pred mesiacom som si updatoval na win10 no teraz sa ho potrebujem zbavit. Pocitac mi od updatu nefunguje mal som predtym win7. Notebook ide strasne pomaly, hdd mam 100% a obcas mi nechce otvarat aplikacie, ponuku start a niekedy ani system nenabehne. Lenze ubehol mesiac a nwm co s tym. Mam v pocitaci lenovo onekey recovery a mam aj recovery tlacidlo. Lenze recovery tlacidlo nefunguje a software takisto mi nechce po restarte spustit recovery....co mam teraz robit? Instalovat cisty win7 z dvd moc nechcem lebo pridem o legalny system. Mam aj recovery particiu
-
manager666
Star
manager666 napísal:Opat som vykonal maly prieskum, tentokrat som sa zameral na Acer, pretoze mam ultrabook tejto znacky. Dvom ludom pomohlo odinstalovat ovladac od zvukovej karty Realtek.
Takze problem stale pretrvava. Odinstalovanie realtek ovladaca zvukovej karty nepomohlo. Casto sa system, bohuzial, nevypne.
IMI: Musis použiť rovnaku verziu, nemôžeš meniť 32/64 bit. ISO stiahneš tu https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... ndows10ISO
apple1: Ak si kupoval notebook s Windowsom zospodu musis mat nálepku s klucom
apple1: Ak si kupoval notebook s Windowsom zospodu musis mat nálepku s klucom
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
@jojo1996 nálepku s kľúčom mať nemusí, novšie už majú číslo v biose
@apple1 ak nainštaluješ rovnakú verziu ako si mal predtým, tak o originál neprídeš, ako písal jojo1996, kľúč nájdeš na nálepke, alebo ak nemáš na nálepke bude v biose, záleží aký je starý...
@apple1 ak nainštaluješ rovnakú verziu ako si mal predtým, tak o originál neprídeš, ako písal jojo1996, kľúč nájdeš na nálepke, alebo ak nemáš na nálepke bude v biose, záleží aký je starý...