Zlyháva externý hard disk
Zlyháva externý hard disk
Zdravím. Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť, aká chyba môže byť v externom hard disku, keď mi včera začal zlyhávať? Nerozumiem sa príliš tomu, preto mi prepáčte za laické vysvetlenie. Zapojil som ho do PC, v poriadku sa mi načítal, začal som z neho kopírovať do PC jeden súbor, keď zrazu kopírovanie bolo ukončené a na obrazovke sa mi objavilo upozornenie od Windowsu, že oneskorený zápis zlyhal, údaje sú stratené a PC zamrzol. HDD som potom skúšal viackrát znova zapojiť, ale pri načítavaní akoby postupne strácal rýchlosť a znova sa mi objavoval spomínaný odkaz od Windowsu. HDD som skúsil zapojiť aj v TV, tam mi po problémoch v PC včera šiel v pohode. Dnes ale, keď som ho do TV znova zapojil, síce sa v pohode načítal, ale po spustení filmu mi film po chvíli začalo sekať, až kým obraz úplne nezamrzol. Ďakujem za každú radu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zlyháva externý hard disk
V lepsom pripade problem kabla, ktory vies vymenit kupou noveho kabla. Ale z toho co pises si skor myslim, ze ten disk odisiel. Mozes ho otestovat cez HD Tune, tam si daj SMART vypis a potom plny error scan (moze bezat aj 2-4 hodiny v zavislosti do kapacity disku). Ak sa v tom error scane ukaze aspon jedno cervene policko, tak disk ma chybne sektory. Ak ich tam je viac, tak je to jasne a v teste nemusis ani pokracovat.
Vďaka za radu. V HD Tune mi ukazuje, že HDD nemá žiadnu kapacitu (0 gb) a nedá sa v tomto programe vôbec otestovať (ihneď program vypne). Položka v PC "Tento počítač" vo vlastnostiach súboru mi pritom udáva presnú kapacitu HDD aj koľko je na ňom voľného miesta. Priečinky v HDD sa dajú otvárať, ale ak chcem spustiť nejaký súbor, prehrávač mi oznámi, že žiaden taký súbor sa nenašiel.
Vyber disk z boxu a tak skús.
Neviem ako sa vyberá disk z boxu. Mám tento HDD:
Western Digital My Passport 1TB, 2.5", USB3.0, WDBBEP0010BBK-EESN
Western Digital My Passport 1TB, 2.5", USB3.0, WDBBEP0010BBK-EESN
Samozrejme disk vyber iba ak je po záruke.Veľakrát sú to iba zacvaknuté.Pozri sa na to lepšie.
ked som rozobral jedno WDčko a dal disk z neho do PC, tak mi nešli načítať žiadne dáta. Tak pozor. Akoby elektronika externého disku s tým čosi porobila
Keby disk bol zacvaknuty, tak by to neslo vobec nacitat. Skus napojit iny HDD do PC inym kablom, ako uz pisal vyssie hojko
Ak to patrilo k môjmu príspevku , tak to "zacvaknuté" bolo myslené na krabičku ext.boxu, zacvaknuté plasty ako odpoveď na otázku :
Neviem ako sa vyberá disk z boxu.
Google a napisat - how to open my passport 
Jaj, ja som si myslel ihlu v HDD zacvaknutu4040 napísal:Ak to patrilo k môjmu príspevku , tak to "zacvaknuté" bolo myslené na krabičku ext.boxu, zacvaknuté plasty ako odpoveď na otázku :
Díky všetkým za rady a pomoc. Nakoniec som to HDD zaniesol do jednej predajne PC, či by sa na to nepozreli. Včera mi volali,že HDD je neopraviteľné. Poučenie pre mňa: nikdy viac si už nekúpim HDD s takou veľkou kapacitou. Pri tak biednej výdrži HDD (toto vydržalo až!!! dva roky a dva mesiace) to nemá cenu. Razom človek príde o veľa vecí. Ešteže si tie najdôležitejšie súbory zálohujem na staré dobré a oveľa dlhšie trvácnejšie DVD.
Neplac tu a nepis voloviny. Disk je sama elektronika a externy disk sluzi na prenasanie. Mozno mal vacsie otrasy pri prenasani ako by mal, mozno to bola vada disku uz od vyroby alebo len tak zblbol. Mam dom externy disk od WD, teraz v zime bude mat 5 alebo 6 rokov. Ziadny problem, vsetko funguje. Mam este jeden disk, to je stary disk vybraty z notebooku a vlozeny do skatulky, cize je to uz externy disk. Tento disk ma asi 7 rokov a ani tu ziadny problem nie je.