Ahojte
Neaku dobu riesime problem z provajderom internetu a serverom webshare....Problem je taky ze pri stahovani (cez vip) mi vypadava komunikacia a stahovanie sa ukonci a musim cely subor stahovat znovu...pisal som do webshare a oni tvrdia ze to je mojim poskytovatelom internetu..
Moja otazka je ci sa to neako da overit ci pri stahovani mi vypadava na par sekund internet alebo to moze byt aj router? alebo je problem na strane webshare....dik
Vadny router alebo "vadny" provider?
Re: Vadny router alebo "vadny" provider?
Môže byť aj router.
4040 napísal:Môže byť aj router.
No najrýchlejšie a najjednoduchšie je vymeniť ho na skúšku za druhý router.
Tak IMHO to bude najskor webshare, potom provider a nakoniec router. Dovod je, ze ak vypadne router, tak vacsinou je nutny restart, taketo kratke vypadky u providera su dnes tiez skor vynimocne.
Ak mas router, ktory podporuje alt. firmware DD-WRT, velmi odporucam, mne velmi casto vypadaval net pri ofic. fw, po zmene na DD-WRT roky bez problemov!
Dalej, ako spravit test, okrem zmeny routra, ktora je pomerne komplikovana pre bezneho uzivatela, odporucam sucasne stahovat aj iny velky subor a popri tom kontrolovat stahovanie dalsim SW, ak sa prerusi stahovanie na tom VIP, skontrolujes si aj ten iny bezny subor a to vyluci alebo potvrdi webshare.
Tiez je dolezite, ci ide o wifi alebo kablove zariadenie, pri wifi moze byt problemom skor ten router a slaby signal, pri kablovom je chyba na strane routra menej pravdepodobna IMHO.
Ak mas router, ktory podporuje alt. firmware DD-WRT, velmi odporucam, mne velmi casto vypadaval net pri ofic. fw, po zmene na DD-WRT roky bez problemov!
Dalej, ako spravit test, okrem zmeny routra, ktora je pomerne komplikovana pre bezneho uzivatela, odporucam sucasne stahovat aj iny velky subor a popri tom kontrolovat stahovanie dalsim SW, ak sa prerusi stahovanie na tom VIP, skontrolujes si aj ten iny bezny subor a to vyluci alebo potvrdi webshare.
Tiez je dolezite, ci ide o wifi alebo kablove zariadenie, pri wifi moze byt problemom skor ten router a slaby signal, pri kablovom je chyba na strane routra menej pravdepodobna IMHO.
Dik...pojdem to vyskusat....
mozes si dat ping -t na webshare, nejaky iny server a tiez na svoj router, vsetko naraz. ak budes mat packet loss len na webshare tak problem je vo webshare, ak na vsetkych troch naraz problem je v routri a ak len na webshare a druhom serveri pricom na tvojom routri nie tak problem je v providerovi.
popritom by mozno este bolo dobre dat stahovat aj ten subor ale obmedzit rychlost na nejakych 50-80% nech nejdes naplno, lebo ked naplno vytazis pripojenie tak to samo o sebe moze sposobovat packet loss. a ked sa prerusi stahovanie tak hned pozriet na com mas packet loss.
popritom by mozno este bolo dobre dat stahovat aj ten subor ale obmedzit rychlost na nejakych 50-80% nech nejdes naplno, lebo ked naplno vytazis pripojenie tak to samo o sebe moze sposobovat packet loss. a ked sa prerusi stahovanie tak hned pozriet na com mas packet loss.
ropman napísal:mozes si dat ping -t na webshare, nejaky iny server a tiez na svoj router, vsetko naraz. ak budes mat packet loss len na webshare tak problem je vo webshare, ak na vsetkych troch naraz problem je v routri a ak len na webshare a druhom serveri pricom na tvojom routri nie tak problem je v providerovi.
Ok....dik...idem nato...