no signal detected na monitore

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
quartz
Light Star
Light Star

no signal detected na monitore

Príspevok od používateľa quartz »

Zdravim, dnes rano som chcel ist na pc. Po zapnuti mi vsak na monitore (Benq) ukazuje stale no signal detected. Co som skusil bolo, ze som odpojil pc od napajacieho kablu, chvilu pockal, znova zapojil.

Potom som skusal znova zapojit vga kabel, aby som sa uistil, ze je poriadne pripojeny. Vsetko bez uspechu, na monotore stale no signal detected.

V pc je integrovana graficka karta. Vcera mi este vsetko pekne islo, ziadne problemy. Pri zapnuti pc nepocujem nijake divne zvuky, fany sa tocia, nic co by nasvedcovalo nejaku poruchu.

Mohli by ste mi poradit, co mam skusit urobit? Alebo uz ani nemam nic riesit, odisla graficka? Dakujem vam.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: no signal detected na monitore

Príspevok od používateľa brm »

A čo disk? Bliká ledka disku? Ak máš klasické HDD, počuješ ako disk pracuje a snaží sa načítať operačný systém?

Ak disk pracuje pri spustení PC akoby načítaval operačný systém, chyba bude niekde od grafickej karty, cez kábel až po monitor. Chybu vylúčiš, že vyskúšaš tieto tri veci vymeniť alebo pri inom PC.

Ak disk nepracuje, iba sa pri zapnutí PC zapne a ďalej nič nepočuť, nič nebliká, potom chyba môže byť aj inde.. pravdepodobne v základnej doske. Tu by som minimálne skúsil resetovať bios (pozri manuál k svojej základnej doske), prípadne vyskúšať aj ostatné komponenty ako ram, disk, procesor, zdroj atď v inom PC. Taktiež skontroluj zapojenie káblov zo zdroja do dosky, z dosky k jednotlivým komponentom.

Môj tip je na pokazenú základnú dosku...
quartz
Light Star
Light Star

Teraz som ho skusil zapojit do televizora a tiez ziadny signal. Ked tam je integrovama graficka tak musim vymenit celu zakladnu dosku?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

bud vymenis zakladnu dosku alebo kupis dedikovanu graficku kartu.
quartz
Light Star
Light Star

Ja som sa zle vyjadril, v pc je dedikovana graficka karta. Ako pozeram na strankach hp (priloha) tak aj integrovana. Je mozne odpojit tu ATI zo zakladnej dosky stym, ze pc bude bezat na integrovanej? Alebo sa to neda?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

jasne ze sa to da. na panely zakladnej dosky by si mal mat hdmi/dvi/dp vstup, zapoj monitor tam, vyber dedikovanu von a dufaj ze nemas v biose disablovanu integrovanu kartu. ak ano, tak reset zakladnej dosky.
quartz
Light Star
Light Star

Teraz som otvoril pc a vidim, ze v PCIEX1_1 slote bola zasunuty nejaky komponent (v prilohe je fotka), ktory mal odtrhnuty sivy kabel. Co to je za komponent? Mozno to uz bolo odtrhnute, ale pocitac isiel dalej bez problemov. Ten kablik, ktory je odtrhnuty, je zastrceny v tom komponente, v pine s nazvom CON4. Problem je, ze neviem kam vedie druhy koniec. Na nete som sa docital, ze v tom slote moze byt tv tuner, zvukova karta, sata karta. Neviete podla fotky, co to moze byt?

Dalej, ako pisal aacid som skusil: vybral som gpu (je to ati radeon hd 4650), resetoval cmos pomocou jumperov, vybral som cmos baterku, znova zasunul, vga kabel som zasunul do druheho slotu na pc (tento slot by mal ist od integrovanej grafickej karty Intel GMA 3100) a stale nic, ziadny signal nejde do monitora.

Inak nevadi, ze ten vga slot, od tej integrovanej graficke karty, bol prekryty nejakym plastom, na ktorom boli dve skruty a napis don´t remove? Vsak to by nedavalo zmysel potom aby tam ten slot bol.

Dakujem vam.
Prílohy
20151031_134141.jpg
Napísať odpoveď