Košice

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Košice

Príspevok od používateľa HafO »

ahojte , chcel by som ist pozrieť konečne kosice nakoľko som tam v živote nebol a mám to 400km ... čo by sa dalo ako tak vidieť behom jedného dňa ? prípadne je tu niekto kto by ma zobral na naše slávne sídlisko Lumník IX a či je to bezpečne :D

ďakujem :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: košice

Príspevok od používateľa heker »

Nemas blizsie aj krajsie mesto ako momentalne rozkopane Kosice? Ci uz to vlastne poopravovali?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Už to nie je také hrozné ako to bolo, snažili sa čo najviac vecí dokončiť ešte pred maratónom. A keďže termín na čerpanie eurofondov klepe na dvere, nemajú už veľa času na dokončenie.

Čo v KE vidieť? No asi všetko zauajímavé je na Hlavnej, štátne divadlo, fontána, Dóm sv. Alžbety, ísť pozrieť aj hore na vežu Dómu, odkiaľ uvidíš takmer celé mesto, nejaké múzeá sa nájdu a podobne. Treba pozrieť nejaké akcie v Kulturparku alebo v Kunsthale neďaleko Hlavnej. Nedávno bol nejaký polievkový festival, na ktorom došla polievka.. hehe. Neviem, čo všetko Ťa zaujíma. V lete by si to mal zaujímavejšie.

Luník 9, ako rodený košičan som tam v živote nebol, ale pred zotmením by som sa nebál prejsť cez sídlisko, veď to ani nie je veľké, podľa Streetview jedno malé kolečko. Aj tak to už nie je ono, niekoľko panelákov je už zrovnaných zo zemov a samotný Luník 9 sa pomaly sťahuje do neďalekej osady Mašličkovo. Tam by to bolo určite zaujímavejšie.. hehe.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na Lunik 9 netreba chodit, staci toto video - "Takhle to vypada v Belehrade, ale tady nebyla valka" :D

Inak tiez si myslim, ze ak mas jeden den, tak najdolezitejsie je prejst si Hlavnu a prilahle ulice, hlavne ulicku remesiel (Hrnciarsku): http://www.kosice-city.sk/ulicka-remesiel/ .
A kusok odtial su Kasarne kulturpark, ktore po rekonstrukcii vyzeraju zaujimavo aj ked mne osobne sa to nepaci.
Ak budes mat cas, tak mozes ist na Furcu (sidlisko Dargovskych hrdinov) pozriet drevenice na panelakoch.
A ak ti nejaky cas ostane, tak blizko pri Zeleznicnej a autobusovej stanici su Dobre casy kde sa da velmi dobre najest a vypit: https://www.facebook.com/dobrecasykosice Ich burger patri k najlepsim v meste.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Košice

Príspevok od používateľa aviceN »

Pocul som ze tie domceky maju zlozit dole :( Kazdopadne ak stihnes tak mozno Kosicka vyhiadka, smerom na Kavecany, je vyhlad pekne na cele kosice.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

K tym stolodolam, urcite nestracaj cas chodenim na furcu. Teraz hned si predstav ako vyzeraju take stodoly na panelaku a ked ich naozaj uvidis, bude to take iste. Ako bolo spominane vyssie, hlavna, za ten jeden den toho vela nestihnes okrem nej. Urcite si ale neber MhD, tipujem ze sa dostavis vlakom alebo autobusom a tak to mas celkom prijemnu prechadzku zo stanice do centra, cez park okolo Jakaboveho palaca... Este mne z muzeii sa ako malemu pacila miklusova vaznica...
brm
Darca
Darca

Tie drevenice nevidno aj z vlaku? Budú tam myslím už iba do konca mesiaca? Ľudia ich tam nechcú, bo sa im vraj ostatní vysmievajú, nechápem. Ale asi za tým bude niečo iné.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Ako ja nechapem koho mohla taka pi*ov*** napadnut dat 40 tonovu chatrc na panelak :slap: , blizko je park tak to mohli supnut radsej tam
http://www.spoznaj.eu/kosice-vylet, osobne by som odporucal aj vyhliadkovu vezu, len je to trosku casovo narocnejsie
mumbojumbo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mumbojumbo »

Všetko čo je zaujimavé na Košiciach si môžeš pozrieť zdomu cez Google street view.
brm
Darca
Darca

Grond.. asi to Paška nechcel mať vo svojom parku. ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hej drevenice vidno z vlaku akurat ked prechadza vlak okolo hm tysco resp. nayky
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Tak ako pisali cca predomnou. Ked prides do KE vlakom/busom tak od stanice sa prejst peso cez park, most lasky popri Jakabovom palaci, cez Mlynsku ulicu na hlavnu, vyjdes rovno pri Dome sv. Alzbety. Tam by som urcite vysiel hore pozriet si vyhlad a potom prejst minimalne tu hlavnu z oboch stran. Potom trosku dalej od mesta odporucam ist na Kosicky hrad smerom na Kavecany, tam je tiez celkom pekna vyhliadka. Mozno zajst do nejakeho muzea este, letecke muzeum, vychodoslovenske muzeum ci planetarium. Alebo zoo. Viac ma nic nenapada v KE, co by sa oplatilo vidiet. Lunik IX by som kludne riskol ale len autom, ked nebudes musiet niekde zastat tak odides aj so vsetkymi kolesami na aute. Peso by som nesiel.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ako sa da vyjst hore do veze Domu sv. Alzbety? Je tam volny pristup?
brm
Darca
Darca

Naľavo od hlavného vchodu je vstup, mám pocit, že sa tam platí, ale neviem koľko..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

par centov
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ty som skoro zabudol, Paskov dom si chod pozriet...
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

myslim ze do 17-tej hodiny sa da ist hore na vezu
Napísať odpoveď