Caute, potreboval by som poradit pri kupe reproduktorov k 46'' TV - https://www.alza.sk/46-samsung-ue46f537 ... .htm#popis
Mali by to byt reproduktory na klasicke pozeranie telky.
Su lepsie aktivne alebo pasivne reproduktory?
K pasivnym repro potrebujes zosilovac a na to nemas rozpocet.
Ten prevodnik rozhodne ano, nemas totiz na TV lineout vystup. Dalo by sa to sice pripojit zo sluchadloveho vystupu alebo vytiahnut zvuk zo scartu, ale to su nahovno riesenia. Navyse to pomoze aj kvalite zvuku.
K TV sa ale viac hodi nieco s digitalnym vstupom, nieco na styl Onkyo HTX-22HDX.
Viem ze je mimo rozpocet. Ale ked kupis nieco za 200€ a k tomu ten dac, tiez si nad rozpoctom. To Onkyo ma aj dekodery HD zvuku a da sa rozsirit na 5.1. To len tak pomimo.
9c sa cez hdmi pripojit samozrejme da, ale ten dac vraj nic moc.
Inymi slovami, lepsie ti zahra solo 7c + to Fiio ako 9c pripojene cez hdmi. Kazdopadne aj tak byt tebou porozmyslam po tom Onkyu (aj ked je drahsie). Ma to kopu vyhod, vratane zvuku. Resp. nejaky iny podobny 2.1 system.
5.1/4.0 aj tak nezmestim do obyvacky, mame 4 steny v izbe z toho jedna je preburana a na jednej je krb a na jednej barovy pult.
Priatelka to berie ako kus nabytku, jej stacia momentane aj tie vstavane v telke. To onyko sa jej nepaci, lebo sa nam to "nehodi do izby" a je to drahe. Este stale sa nezmierila so sennheizermi za 220€ ako sluchadlami k PC, takze fakt by som nechcel prekrocit tu hranicu 200€ za tie aktivne repraky k telke...
Nesiel by ten 7c napojit priamo cez coax alebo analog, ktory ide z Magio Boxu?
Na televizore je digitalny opticky audio vystup, radsej by som to riesil cez ten. Vyhoda = pojde ti cez neho vsetok zvuk z TV, aj ked budes prehravat cez DLNA alebo napr. YouTube.
To zalezi na viacerych veciach. Ono to zrejme zahra lepsie ako nejake bezne kino,ale ten receiver ma obmedzene moznosti pripojenia (oproti inym receiverom, oproti kinam ovela viac). Takze zalezi na tom ci eventuelne planujes do buducna nejaky upgrade reproduktorov. On ten receiver nema napr. Pre out takze tam nejaky lepsi, aktivny subwoofer nepripojis. Iba dedikovany a nejaky iny pasivny. Pokial ale neriesis nejaky upgrade, zaujimat ta to nemusi resp. ak ten upgrade bude zahrnat aj vymenu AVR.
Trochu lepsie je na tom v tomto smere napr. Yamaha YHT 196.