Co zachytil fotak na slovenskych/ceskych cestach
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Co zachytil fotak na slovenskych/ceskych cestach
takze podme zrusit limity na dialniciach ano?
ja by som stanovil kategorie vozidiel (podla vykonu/ceny/veku) a podla toho by som odvijal pokuty.
mozno by uplne stacilo to riesit podla ceny vozidla, ale to by hned zacali vsetci spekulovat, vymyslat ako to oje***. no a hlavne by to bolo narocne, posudzovat cenu kazdeho auta. proste to musi byt nieco z coho sa da vyvodit vyska pokuty hned na mieste.
mozno by uplne stacilo to riesit podla ceny vozidla, ale to by hned zacali vsetci spekulovat, vymyslat ako to oje***. no a hlavne by to bolo narocne, posudzovat cenu kazdeho auta. proste to musi byt nieco z coho sa da vyvodit vyska pokuty hned na mieste.
To je podľa mňa hlúposť posudzovať výšku pokuty na základe auta. Najspravodlivejšie mi to príde na základe výšky príjmu podobne ako to funguje v niektorých krajinách. Tento spôsob posudzovania podľa mňa najviac odráža finančnú situáciu vinníka. Nie to, na akom aute jazdí.
V prípade, že by nejakí mafiáni mali podozrivo nízke príjmy a pritom nové Báwa, Meďáky a Audiny, tak by to už bol podnet pre daňovákov si na nich posvietiť
Akurát v tomto banánistane sa to asi nikdy nestane...
V prípade, že by nejakí mafiáni mali podozrivo nízke príjmy a pritom nové Báwa, Meďáky a Audiny, tak by to už bol podnet pre daňovákov si na nich posvietiť
Akurát v tomto banánistane sa to asi nikdy nestane...
no praveze podla prijmu je to blbost... vacsina tych frajerov ma nulove prijmi na papieri a ak si myslis ze by sa zlakli danovakov tak si dost na omyle, so slovenskymi zakonmi ta pred danovakmi ochrani kazda druha uctovnicka...
-
Fabo
Hardcore addict
Pilifo: pouziva sluzobne auto, ktore musi byt take na reprezentativne ucely, inak by ho predsa nikto nebral vazne a nemohol by rozvijat firmu, bohuzial teda je zatial v stadiu ze musi vsetko investovat nazad do rastu, inak by sa mu firma zrutila... 
Ale ano, prijem je dobre kriterium na vysku pokuty, problem s optimalizaciou danovych nakladov u fyzickych osob
sa toho sice dotyka, ale jednak ho treba riesit inak a jednak netreba zatracovat ine dobre riesenia kvoli tomu.
Ale ano, prijem je dobre kriterium na vysku pokuty, problem s optimalizaciou danovych nakladov u fyzickych osob
Pani, to sa da kombinovať. Napr pokuta 500 euro alebo 20 % z priemerného mesačného príjmu, podla toho, ktoré je vyššie
Pokuty by mohli ostat fixne, no pridal by som bodovy system, vela ludi by si hned rozmyslelo ci im to za tie body stoji, ked im hrozi, ze pridu o vodicak.
Co sa tyka merania, tiez neuznavam tieto kamuflaze, je to buzeracia...na rizikovych usekoch by stacilo oznacene merat priemerku, proste stlp s kamerou na zaciatku useku, dalsi stlp s kamerou na konci (trebars 5km useku) a ides. Tak by donutili ludi ist pomaly dlhsie, a vyhlo by sa pribrzdeniu pred kamerou a potom slapnutiu na plyn.
Co sa tyka merania, tiez neuznavam tieto kamuflaze, je to buzeracia...na rizikovych usekoch by stacilo oznacene merat priemerku, proste stlp s kamerou na zaciatku useku, dalsi stlp s kamerou na konci (trebars 5km useku) a ides. Tak by donutili ludi ist pomaly dlhsie, a vyhlo by sa pribrzdeniu pred kamerou a potom slapnutiu na plyn.
-
t0m4s3
Admin
Nezda sa mi, ze by bodovy system v CR cokolvek co sa situacie na cestach zmenil.
Neviem ako funguje bodovaci system v CR, takze sa neviem vyjadrit. No ked si porovnam system v UK a na SR, tak bodovy system a meranie rychlosti zltou statickou kamerou na velmi znamom useku dost zabera.
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2015, 13:36)
A este musim spomenut velmi podstatny fakt a tym je poistka auta, je samozrejme povinna, a jej cena je pre kazdeho ina, zalezi od poctu bodov, od toho ci clovek uz mal nehodu, ci nafukal atd...takze s pokutou za rychlost dostane clovek aj 3 body, a tym mu poistovna navyssi cenu. Takze dopad v konecnom dosledku je pre bezneho cloveka dost velky.
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2015, 13:36)
A este musim spomenut velmi podstatny fakt a tym je poistka auta, je samozrejme povinna, a jej cena je pre kazdeho ina, zalezi od poctu bodov, od toho ci clovek uz mal nehodu, ci nafukal atd...takze s pokutou za rychlost dostane clovek aj 3 body, a tym mu poistovna navyssi cenu. Takze dopad v konecnom dosledku je pre bezneho cloveka dost velky.
aky zmysel ma staticky merac rychlosti?
respektive asi neviem z akeho dovodu sa meria rychlost. ja som myslel ze to kvoli tomu aby bol potrestany vodic co porusuje pravidla cestnej premavky.
staticka kamera nic take nerobi, pokial vies kde su staticke kamery (co ti povie kazda druha aplikacia), tak mozes kludne chodit 200 a ohrozovat premavku, akurat si vzdy pred kamerou trochu pribrzdis...
aky to ma zmysel?
respektive asi neviem z akeho dovodu sa meria rychlost. ja som myslel ze to kvoli tomu aby bol potrestany vodic co porusuje pravidla cestnej premavky.
staticka kamera nic take nerobi, pokial vies kde su staticke kamery (co ti povie kazda druha aplikacia), tak mozes kludne chodit 200 a ohrozovat premavku, akurat si vzdy pred kamerou trochu pribrzdis...
aky to ma zmysel?
tieto dementné nálepky asi nikdy nepochopím... ako "dieťa v aute", no, chcel som do toho auta naraziť ale keď si na nálepke prečítam že je tam dieťa tak si to asi rozmyslím...GothaR napísal:Zara ti vidi az do hlbky duse
Aký zmysel má statický radar? Taký, že keď ho dáš ku prechodu pre chodcov do 40tky, označíš ho vo všetkých navigáciach, namaľuješ na žlto a ku ceste dáš značky ktoré na neho upozorňujú tak vieš, že každý tam tých 40km/h pôjde, a janko a marienka ktorí idú zo školy sa nemusia báť cez cestu prejsť. Radary by mali zvyšovať bezpečnosť na kritických úsekoch (čo tento perfektne robí) a nie slúžiť iba na vyberanie peňazí na úsekoch kde je MPR očividne príliž nízka (takže tam nachytajú dosť vodičov, nie buzerovať tých ktorí idú 110km/h na prázdnej ceste mimo mesta...aacid napísal:aky zmysel ma staticky merac rychlosti?
aky to ma zmysel?
to je to, staticke radary neriesia problem, iba mitiguju nasledky toho problemu.
staticke radary nemozu byt vsade, janko a marienka sa sice nebudu bat prejst cez cestu, pretoze ten trtko pojde zo strachu z kamery 40-kou, ale akonahle zaboci za roh, tak zase dupne na plyn. to ze tade pojde zase janka a marienko, to ho uz trapit predsa nebude, hlavne je ze tam nie je kamera.
staticke radary nemozu byt vsade, janko a marienka sa sice nebudu bat prejst cez cestu, pretoze ten trtko pojde zo strachu z kamery 40-kou, ale akonahle zaboci za roh, tak zase dupne na plyn. to ze tade pojde zase janka a marienko, to ho uz trapit predsa nebude, hlavne je ze tam nie je kamera.
preto sa davaju staticke k najviac exponovanym miestam
-
Fabo
Hardcore addict
jj, staticke treba davat tam, kde ide o skutocne rizikove useky kde je problem s rychlostou.
Usekove radary su napriklad dobrym riesenim do tunelov, pripadne na cesty kde je problem kvoli rychlym vodicom s pripajanim.
Usekove radary su napriklad dobrym riesenim do tunelov, pripadne na cesty kde je problem kvoli rychlym vodicom s pripajanim.
Aacid nemas pravdu, radar/kamera nieje na to, aby trestal/a vodicov ktory nedodrzuju pravidla. Tu nejde o trestanie a tento zaklad si treba uvedomit, inac sa nic nezmeni. Radar je na to aby zbezpecnil cestu/usek. Ako vravim, po celej UK su iba staticke radary, obcas aj pristavena velka policajna dodavka, ktora nieje nijak zakryta v lesiku s kamuflazou, ale je oznacena ako kazde policajne vozidlo, a smie stat a teda merat iba na useku ktory je oznaceny dopravnou znackou, ze tam moze stat kamera. V praxi to znamena, ze znacky s radarom mozes mat kade tade, ale nevies ci tam to vozidlo s radarom stoji, vacsinou ale parkuju na usekoch kde je skola a podobne, takze znova z dovodu bezpecia, nie z dovodu vyberania pokut.aacid napísal:to je to, staticke radary neriesia problem, iba mitiguju nasledky toho problemu.
-
Scorpion90
King
V Anglicku/Nemecku/Švajčiarsku keď vodič prejde okolo radaru, zvyčajne pokračuje ďalej bez viditeľnej zmeny rýchlosti. Na Slovensku, keď vodič prejde okolo radaru, tak zvyčajne na prvej zákrute pridá ako magor. Hovori sa tomu mentalita
Potom treba zmenit system vyuky soferov, a system trestania, teda bodovy system, plus zvysit poistky na auta, nech si nemoze mlady fagan s mesacnym vodicakom dovolit soferovat ockovu audinku.Funguje to tak mozno aj inde okrem UK...a cesty su bezpecnejsie.
Policajti by v prvom rade nemali trestat = vyberat pokuty ale chranit. Prave na to su dobre staticke radary a prave preto je aboslutne najhorsou moznostou merat rychlost v neoznacenych autach.
Je ovela lepsie, ked na naozaj nebezpecnom useku spomalia vsetci (alebo 99% vodicov) nez, ked na takom useku budu pokutovat.
Je ovela lepsie, ked na naozaj nebezpecnom useku spomalia vsetci (alebo 99% vodicov) nez, ked na takom useku budu pokutovat.
Pokiaľ by vodiči nepáchali priestupky tak by neboli ani pokuty. Mám vodičák 7 rokov. Pravidelne denno denne jazdím a mám jednu pokutu za zlé parkovanie.