Vysavac - 100e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Vysavac - 100e

Príspevok od používateľa kzS^ »

vedel by mi niekto poradit vysavac tak do 100e ? s lepsim vykonom :)
zatial rozmyslam nad: https://www.alza.sk/rowenta-city-space- ... d=18850980
Romeo2006
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Vysavac - 100e

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Cca pred pol rokom sme kupovali http://vysavace.heureka.sk/electrolux-esclassic/ - Ťahá to jak.... :smt059
Snažil som sa nevybrať tie ECO verzie, lebo podľa môjho názoru tie nestoja za nič, aspoň podľa toho čo som mal možnosť vyskúšať v Nay. Tento má parádny dlhý kábel.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

lenze tie sacky treba menit ako casto ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To zaleži na kapacite sačku, ako často vysavaš a aku veľku plochu. Každopadne najprv si dobre rozmysli či chceš sačkovy alebo bezsačkovy. Až potom rieš konkretne modely.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Henten Electrolux mam vari tiez doma a nemozem sa stazovat, myslim, ze na take domace vysavanie staci. Taha dobre, ma dlhy kabel, len mam asi iny model s nastavcom na parkety. Lebo sa predavaju aj s, aj bez. Sacky origo stoja v Nayku zo 9 eur, nejaky iny vyrobca asi 5-6 eur. V baleni su asi 3 sacky (alebo 5?), ked sa vysava rodinny dom 160 metrov stvorcovych a 2 auta, tak ten sacok vydrzi mesiac az dva. Zalezi ta investicia do sackov nie je teda velka, da sa povedat, ze je to tak mozno euro na mesiac. Ako alergik preferujem sacok, napokon uz sa tu v minulosti riesila kupa vysavaca a boli tam pre aj proti, boli tam odkazy na clanky. Viem, ze hlavnou nevyhodou vysavaca s nadobou bolo prave vyprazdnovanie tejto nadoby, umyvanie...
Romeo2006
Expert
Expert

Za pol roka sme menili sáčok asi minulý týždeň ( 74m3) a podotýkam, že manželka vysáva dosť často, je to jej záľuba.
Pred tým sme mali vždy bezsáčkové vysávače, ale sme zistili, že sú oveľa hlučnejší a ten filter sme museli pomerne často meniť, čistiť. Podľa mňa sáčky sú lepšie.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

tento nema nastavec na parkety ? ... dokonca uz ani neje v alze
Ryan Giggs
VIP
VIP

Romeo2006 napísal: Pred tým sme mali vždy bezsáčkové vysávače, ale sme zistili, že sú oveľa hlučnejší a ten filter sme museli pomerne často meniť, čistiť. Podľa mňa sáčky sú lepšie.
Hlucnost nesuvisi s tym ci je vysavac sackovy ci nie. A to ako casto sa to cisti zavisi od konstrukcie toho systemu a od kapacity nadoby. Zalezi na konkretnom vysavaci, nejde to takto zovseobecnovat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Romeo2006 napísal:Za pol roka sme menili sáčok asi minulý týždeň ( 74m3) a podotýkam, že manželka vysáva dosť často, je to jej záľuba.
Chcel som sa spytat ci byvate v krabici od pracky, ale vsimol som si tie rozmery, takze to myslis vazne ze 1 sacok vam vydrzal pol roka??

Ja som za bezsackove, ak nie je clovek silny alergik, vysypat to nie je je problem, cistenie filtra tiez nie je zlozite, je to spongia, pod vodu, vyzmykat a nechat vyschnut.

Samozrejme aj bezsackove su rozne, lepsie aj horsie...

K sackovym, ten vykon je niekedy aj zbytocny, pomoze ak uz je plnsi sacok, no vtedy si clovek povie ze to este vydrzi, alebo nema kupeny sacok, tak to riskne a ked to potom praskne...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Aktualne tiež riesim kupu vysavaca do domu a všade ma dohovárali od bezsackovych aj ked som taký chcel, tak som poguglil a po prečítaní x tem venovaných tomuto sa dopracoval k záveru, že zrejme jediný funkčný (overený, nakolko musia byť aj iné schopné) je dyson, lenze ten je v tejto téme nad rozpočet, takze by som v tomto pripade radsej volil klasický sackovy :)
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

na alze som nasiel len tento : https://www.alza.sk/electrolux-esclassi ... 16.htm?o=1 a potom http://vysavace.heureka.sk/electrolux-e ... e/#section
je medzi nimi nejaky rozdiel ? alebo to je jeden a ten isty
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

robo1152 - kto konkretne ta odhovaral od bezsackovych? Daju sa kupit kvalitne bezsackove za dobru cenu, ak je dobry pre velky rodinny dom, tak bude dobry pre kazdy dom, byt. Predajcovia a "experti" ta budu odhovarat, lebo vreckove im zarucuju pravidelne prijmy aj po kupe vysavaca, tie sacky su samozrejme predrazene ako svina. Ja nemam rad jednorazove veci zo zasady, mobily s nevymenitelnou bateriou, ci toto, je to jedno.

Jedna vec, ked vrecko praskne a je z toho bordel, tak bezvreckovy sa vypne a je tam casovy zamok, takze musis pockat a logicky je asi plna nadoba, vynesies a vysavas dalej, ked ti pukne vrecko, je z toho bordel, ked sa ti minu vrecka a cakas navstevu, mas smolu a este ked ten sacok pukne, ked mas bezvreckovy, vysypes a povysavas, zvaz si vsetky vyhody a nevyhody a rozhodni sa...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Dreamer - predavaci v obchodoch, kolegovia, a stačí si dat do guuglu vyber vysávača, a malo pozityvnych ohlasov nájdeš na bezsackove, skusim ale ten dyson, ked ho vsade tak chvalia a uvidime ;-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Jasne ze to ludia kritizuju kedze bezsackovy treba cistit a ludia su lenive tvory.
Romeo2006
Expert
Expert

kzS^ napísal:na alze som nasiel len tento : https://www.alza.sk/electrolux-esclassi ... 16.htm?o=1 a potom http://vysavace.heureka.sk/electrolux-e ... e/#section
je medzi nimi nejaky rozdiel ? alebo to je jeden a ten isty
Ja mám presne tento: https://www.alza.sk/electrolux-esclassi ... 16.htm?o=1

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2015, 8:51)
Dreamer napísal:
Chcel som sa spytat ci byvate v krabici od pracky, ale vsimol som si tie rozmery, takze to myslis vazne ze 1 sacok vam vydrzal pol roka??

Jak som písal vyššie, manželka je posadnutá s čistotou, takže prach máme ozaj málo, avšak som sa aj pomýlil, po 4 mesiacoch sme menili sáčok.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

On narazal na rozme v m3, cize metre kubicke. Spravne ma byt m2, mas tam preklep.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Dyson je ina liga. Ja mam doma dyson bezdrotovy a nechce sa mi verit aku to ma silu. Vytacalo ma vysavanie schodiska, kde trebalo sa trapit s kablom, s tym bezdrotovym je to pohoda a povysava naozaj super. Samozrejme cena je inde. Cakam na dyson 360 eye. To bude tiez bomba. Zatial ho musi nahradit irobot :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

odporucam vodnika,netreba ziadne sacky a vhodny aj tam kde maju alergikov,da sa tam naliat aj vonna esencia, oleje. Minusom je trochu viacej starosti s cistenim./do 100€ sa asi nevojdes, ale za cca 120sa uz kupit da napr Zelmer 919.0 ST Aquawelt/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Vodnik nikdy, mali sme doma davnejsie, pokazil sa, cele prislusenstvo bolo plastove, asi kvoli tej vode, pri vysavani to cele praskalo, bal som sa s tym vysavat a bol to drahsi model a znackovy, ale vodnika neodporucam hlavne z inych dovodov.

Nutne cistit po kazdom pouziti, s cistenim filtra bezvreckoveho sa to neda porovnat, smrdi to, zle to schne, v strbinach a tych hadickach moze zostavat voda, spina, hrozia plesne a rozne svinstvo, vodnika by som nechcel ani keby mi za jeho pouzivanie platili a nie este alergikovi toto, nikdy, fuj.

Mozno mam predsudky a mozno su aj pouzitelnejsie modely, ale aj tak by som uz nechcel vodnika.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja mam skusenosti s dvoma:jeden cca 15rokov a druhy 1rok.
Ani na jednom sa nikdy nevytvoril ani naznak plesne /nema ani ako ked je povrch suchy/a funguju bez najmensieho problemu.
Napísať odpoveď