Zdravim
potreboval by som pomoct pri vybere UPS do serverovne doteraz sme pouzivali znacku Infosec ale ten si po 5 rokoch zacla robit co chcel (samovolny restart) a ani vymena baterii nepomohla. Potreboval by som poradit po akej znacke sa mam teraz pozriet kedze po tejto skusenosti uz Infosec nechcem. Hlavne mi ide o skusenosti uzivatelov a o software k UPS aby jeden riadiaci server vedel vypnut ostatne.
Vopred Dakujem
Kvalitna znacka UPS
Re: Kvalitna znacka UPS
To chces rackovu verziu? Aka kapacita a aky rozpocet?
Rackova verzia kapacita najlepsie 2200 a vyzsie. Rozpocet do 1300. Problem je ze nasiel som znacky ako Infosec, APC, Eaton, Riello a co z toho 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Treba precitat recenzie, tie budu skor na zahranicnych weboch v anglictine. Alebo sa skus opytat nejakeho predajcu, ktory sa venuje UPS a vedel by v tomto smere aj poradit.
APC UPS ktoru som mal, fungovala uplne bezchybne, bateria prekonala zivotnost asi dvojnasobne, absolutne dokonala, iba pre novy PC uz nestacila, bateriu som odovzdal do recyklacie a UPSku som predal, kupca sa nestazoval roky, takze asi funguje stale, islo o line-interactive verziu, teda nieco medzi offlina a online, ak si to dobre pamatam, usmernuje aj prud.
No prepatovky od APC, 2 funguju dodnes a jedna na PC odisla pomerne skoro po zarucnej dobe, nahradil som ju zn. Belkin, s dialkovym ovladanim, mozno aj 5 rokov funguje bez vymeny baterii, kazdodenne s DO vypinam.
Odporucam si vyberat podla dozivotnej zaruky a zaruky na zariadenia, kedze UPS maju aj ochranu proti prepatiu. Samozrejme najdolezitejsie je aby UPS utiahla pocitac a prip. dalsie zariadenia, min. monitor a v dnesnej dobe sa to moze predrazit.
Na heureke dominuje APC...
http://ups.heureka.sk/f:q:rack/
Skutocne potrebujes 2200VA?? Ak ano, myslim ze v tejto kategorii by uz mohli byt spolahlive kusky, snad sa tu nedostane planovane zastaravanie, viem ze ma miestni za link ukamenuju, ale je mi to jedno.
Odporucam si pozriet recenzie, uzivateske recenzie, hlavne starsich modelov a sustredit sa na zivotnost, APC a Belkin, prip. ine, predlzena bezplatna zaruka moze naznacit vyssiu kvalitu a tiez pouzitie v profi oblasti, co bude v danej kategorii asi takmer kazdy model.
No prepatovky od APC, 2 funguju dodnes a jedna na PC odisla pomerne skoro po zarucnej dobe, nahradil som ju zn. Belkin, s dialkovym ovladanim, mozno aj 5 rokov funguje bez vymeny baterii, kazdodenne s DO vypinam.
Odporucam si vyberat podla dozivotnej zaruky a zaruky na zariadenia, kedze UPS maju aj ochranu proti prepatiu. Samozrejme najdolezitejsie je aby UPS utiahla pocitac a prip. dalsie zariadenia, min. monitor a v dnesnej dobe sa to moze predrazit.
Na heureke dominuje APC...
http://ups.heureka.sk/f:q:rack/
Skutocne potrebujes 2200VA?? Ak ano, myslim ze v tejto kategorii by uz mohli byt spolahlive kusky, snad sa tu nedostane planovane zastaravanie, viem ze ma miestni za link ukamenuju, ale je mi to jedno.
Odporucam si pozriet recenzie, uzivateske recenzie, hlavne starsich modelov a sustredit sa na zivotnost, APC a Belkin, prip. ine, predlzena bezplatna zaruka moze naznacit vyssiu kvalitu a tiez pouzitie v profi oblasti, co bude v danej kategorii asi takmer kazdy model.
tiez pouzivame zn. APC ci uz prepäťovky alebo UPSky, zatial 0 problemov.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dreamer: Potrebuje to do serverovne a tam sa na takychto veciach nesetri, hlavne, ak ma trebars zakaznika s ktorym ma podpisanu zmluvnu pokutu za kazdu minutu vypadku.
Ved som nepisal ze ma setrit, myslim ze som to ani nenaznacil, naopak, spominal som predlzenu zaruku...