Mám Zenbook UX303L, v ktorom je "wifikarta" alebo ako to nazvať, Intel Dual Band Wireless AC 7265.
Mám nahodené najnovšie ovládače, používam Win 10.
Problém je v tom, že max rýchlosť cez wifi je tak 2 mega/s, pritom pri PC ide priemerne 4.
Druhý problém je, že donedávna išiel cez kábel net jak raketa
Keď meriam rýchlosť cez dsl, tak skáče od 1mb až po 2,5. pritom na PC je ustálená a pohybuje sa pár kb hore dole.
A občas sa stane, že pri pripojení píše, že je obmedzené. Ale to už je luxus, len pár krát do mesiaca. Kým som nedal nové ovládače, tak to bolo obmedzené skoro stále.
Zaujímavé je, že toto sa deje len u nás doma, na žiadnom inom routeri mi to ešte nespravilo. Ale tá rýchlosť je pomalý všade. Keď sa pripojím káblom do siete, kde som ešte nebol pripojený, tak pár sekúnd to ide tak ako má, ale potom sa rýchlosť zas obmedzí a načítanie stránky trvá z "škrtnem a mám oheň" na "zakladanie ohňa bez použitia zápaliek", prípadne niekedy ešte aj v daždi.
ďalšia vec... nájde mi asi 10 sietí, čo sú okolo. Pritom keď sedím pri PC, tak ten zachytí aj 20...
wifi anténu, ktorú používame pri PC som pripojil do notebooku, ale stále to isté. Oničom rýchlosť a nájde "málo" sietí. Ale vtedy sa nestáva, že napíše "obmedzené"
Nejaké nápady čo s tým?
ďakujem