dual channel
dual channel
tak zistil som ze mam dosku s podporou dual channel. doska je asus M5A78L-M/USB3. ramky mam hyper x kingstone 2 x 2GB
667 mhz. V cpu z mi pise channel - dual ale nizsie je DC mode unganged. ako to prepnem ab isli ako dual channel. v biose som pozeral ale nic take som tam nenasiel.
667 mhz. V cpu z mi pise channel - dual ale nizsie je DC mode unganged. ako to prepnem ab isli ako dual channel. v biose som pozeral ale nic take som tam nenasiel.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: dual channel
A z čoho si usúdil, že nejdú v dual-channel mode?
BTW, asi to nemá nič spoločné s grafikou, videom ani zvukom, že.
BTW, asi to nemá nič spoločné s grafikou, videom ani zvukom, že.
asi podla toho co mi pise ten program DC mode unganged. Dc asi skratka dual channel.
-
94jakub
Guru wannabe
Lenže to znamená, že máš zapnutý dual-channel v režime unganged.
No co som sa docital tak unganged je ze ram nepravuju ako dual.ked prepnem druhu ram do ineho slotu mam tam napisane to iste.aby isli ako dual musia byt aj v dobrom slote.a mne to pise tak ci tak to unganged
-
94jakub
Guru wannabe
To si sa asi dočítal zle. Pretože unganged jo mód pre dual-channel. Neviem, či sa dá prepnúť, to musíš pozrieť v BIOSe, či to vieš prepnúť na ganged.
V skratke, unganged je vhodný pri multi-threadingu a viac jadrových CPU a ganged pri single-thread.
V skratke, unganged je vhodný pri multi-threadingu a viac jadrových CPU a ganged pri single-thread.
V biose nic take nemam.niekde som cital ze sa da dostat nejakou skratkou do skryteho menu a tam je ta moznost prepnutia.lebo sa mi nezda ze mi idu ako dual ked hocikde ich dam stale mi v cpu z ukazuje to iste...1 a 3 slot mam modrou farbou 2 a 4 su cierne.tak ako mi to malo byt spravne ? Id dosky papiere neviem kde mam.
-
hojko
Site Admin
V modrom, teda prvy a treti slot.
Jj tak to aj mam.len som skusal to pomenit ale rozdiel nevidim
A co si cakal, aky rozdiel, azda vo vykone? 
-
94jakub
Guru wannabe
Tebe sa môže zdať hocičo. Dual-channel má zapnutý v režime unganged. Čakal si, že keď to prepneš tak budeš mať dvojnásobný výkon?
Keby si si o tom viac prečítal, tak by si vedel, že pre tvoje využitie(0.1% šanca, že ťa podceňujem ale to by si sa na takú vec nepýtal, keby si to vedel využiť) vôbec nemá význam riešiť a druhá vec, v bežnej prevádzke je štatisticky aj tak lepší unganged režim. Ganged mode len ak ti bežia 24/7 nejaké zložité single-thread aplikácie, čo pochybujem.
Ak si o tom chceš niečo pozrieť tak tuto niečo máš http://www.ilsistemista.net/index.php/h ... mitstart=0
BTW, 5 minút googlenia.
Keby si si o tom viac prečítal, tak by si vedel, že pre tvoje využitie(0.1% šanca, že ťa podceňujem ale to by si sa na takú vec nepýtal, keby si to vedel využiť) vôbec nemá význam riešiť a druhá vec, v bežnej prevádzke je štatisticky aj tak lepší unganged režim. Ganged mode len ak ti bežia 24/7 nejaké zložité single-thread aplikácie, čo pochybujem.
Ak si o tom chceš niečo pozrieť tak tuto niečo máš http://www.ilsistemista.net/index.php/h ... mitstart=0
BTW, 5 minút googlenia.
Necakal som rozdiel vo vykone.ale ak tam taka moznost je tak som ju chcel vyuzit inac potom nechapem naco to robia.ano googlil som len nemam anglictinu na komunikativnej urovni takze prekladat sa mi to nechce.
-
hojko
Site Admin
Cize tebe sa to nechce prekladat a cakas, ze ti to niekto odtialto prelozi???
-
94jakub
Guru wannabe
Tá možnosť je tam pre tých, ktorí vedia na čo ju využiť. Ty to chápať nemusíš.