Neviem zapnúť pc

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Neviem zapnúť pc

Príspevok od používateľa Numerlor »

Vždy keď zapnem pc tak sa vypne asi po 2sec nič na monitore včera som menil chladič A všimol som si že vrchný šiesty pin je na pol zosuchany ale doska sa nezapne iba S ramkou keď ju vytiahnem na pol napíše mi že nevie nájsť keď úplne tak FE nemám ako ani jedno vyskúšať doska asus maximus vii ranger A na doske najprv zasvieti na 1sec cpu problém potom drám svieti
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Neviem zapnúť pc

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Bodky, čiarky nič ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Napisal si to ako postihnuty a z toho popisu sa neda vysomarit.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Skúste niečo normálne napísať Z mobilu čo všetko opravuje A nedá sa to na ňom vypnúť A myslíte si že viem niečo viac pozeranim na komponenty moc nezistite keď neviete zapnúť žiadnu diagnostiku
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

heker vidíš ? A ty mu hneď nadávaš. Hanbi sa ! :samovrazda: :mrgreen:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

K-u-b-i-a-k - ty si ho "len" zdrbal. Tak mohol dopisat, "sorry pisem z mobilu"... Este k OT, myslim ze sa to da niekde prepnut, ja mam ciarku tiez na 2 tuky a blbo sa to pise, ale radsej bez diakritiky a oddelit aspon bodkami ak uz nie ciarkami, lebo ciarky su dost podcenovane a casto treba 3x precitat text aby clovek pochopil zmysel.

Predtym ako sa dostanem k teme, tak nedavno mi prisla reakcia na inzerat, zvazoval som ci to zverejnovat, ale tu sa to celkom hodi, v nazve inzeratu uz bolo "predane", napriek tomu tato reakcia prisla a tento text je neupravovany, len som odstranil meno a adresu, radsej to davam do spoilera:
Spoiler
MAL BI SOM ZAUJEM O TENTO SUFLIK BES HARDISKU ZA SUFLIK PITAS 7 EVRO TO BI SLO KED SU AJ KABLE A ADAPTER POSLI MI HO POSTOV NA TUTO ADRESU ***** KED HO POSLES DAJ MI VEDIET NA CENTRUM.SK
K teme, ozaj tazko radit, nevymienal si chladic pri zapnutom PC, resp. s napajacim kablom nevytiahnutym? Mozes skusit vytiahnut napajaci kabel na 10 sekund, prip. precistit, ja som na starom PC mal problem s prednym USB panelom, tak mozo vytiahnut USB zariadenia, resp. aj predny panel odpojit z dosky, inak este RAMka a pod., ale ked nemas nic na vyskusanie, tak to bude tazke...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

V prvom rade by ste mu mali poradit, ako vypnut autocorrect z mobilu, na ktorom sa to vypnut "neda".
A v druhom rade by si mohol poslat screen obrazovky, resp. fotku obrazovky.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Screen obrazovky mi tiež nefunguje na mobile A keď si myslel Z pc tam mi nič neukazuje A Z pc Som Mal Aj VYbRatu dosku, každý kábel je dobré zapojený A neni možnosť ako zistiť načo bol/je ten pin lebo neni normálne že Mi nič neukazuje keď hoci čo robím zdrojom to neni, tipujem to asi na to cpu lebo na ramke neviem čo som mal pokaziť keď som vybral A dal naspäť, chladič som dával noctuu nh-d15
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

aký šiesty pin to splietaš a skôr si myslí, že si zabudol zapojiť napájanie na dosku/grafiku.
chcelo by to vedieť komponenty.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Napájanie mám každé A šiesty pin na procesore že je trochu navrhnutý A na pol zosuchany
Prílohy
DSC_0028.JPG
DSC_0027.JPG
DSC_0026.JPG
DSC_0025.JPG
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

podľla mňa si poškodil procesor/dosku keď si ho vyťahoval apropo, prečo si vyberal procesor keď si menil iba chladič?
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Procesor som vybral aby som sa pozrel čo S ním je potom čo mi nešiel pc A ešte som si nanom aj všimol že ihs vyzerá akoby doňho niekto buchol kladivom alebo ho silno stlačil
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takže ak správne rozumiem, tak si si sám menil chladič.
Keď si prvýkrát dával dole stock chladič tak si si nevšimol žiadne poškodenie, potom si to poskladal s nocutou. PC nešiel tak si ešte raz rozobral, a všimol si si stlačený IHS, je to tak ?
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Áno ale zrejme preto som si to nevšimol preto lebo to zakryvalo zrejme to čo ho tam zahakne A ani som to nehladal
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skôr si myslím, že máš nahodený nesprávne chladič, niečo si zabudol, zle poskladal a tým si silno zatlačil nocutu do procesora, môj typ je, že máš odštípnuté z čipu pod IHS.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Noctuu som mal najprv dokonca asi slabo nasadenu keďže som si nevšimol vysoký skrutkovač čo bol K nej
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Neviem koľko modulov Ram máš ale skúsil si to aj s jednou Ram, ak ich máš viacej ?Zapneš PC a blikne led pri CPU a potom má bliknúť led pri Ram.Ak to zastalo svietiť pri Ram , tak sa pozri na Ram.Skúsil si stlačiť aj tlačidlo MemOK na doske?
Panel Q Code ukazuje nejaký údaj ?
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Q code ide A ukazuje klasický to normálne pri zapinani potom sa po 55vypne ram mám iba jednu A keď tuknem memok sa mi vypne alebo sa zapne ako vždy-.na 5sec na ramke som nevidel nič zaujímavé

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2015, 14:07)
Nedá sa nejako dať dole ihs aby som sa pozrel či S ním niečo neni?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jansé dá, ale ak to nebudeš robiť opatrne a so správnym náradím (tie tenké orezávacie nože) tak môžeš poškodiť procesor. A budeš potrebovať aj teplovodivú pastu.

je ale dosť možné že cpu zhorel kým bol slabo nasadený chladič, teda neviem ako slabo bol nasadený ale je to možné.
Ale ešte pred tým ako budeš rozoberať IHS, hoď sem foto toho poškodenia a ten pin, aj tak budeš skladať tú nocutu dole. A možno by si mohol skúsiť ešte poprehadzovať RAM do iných slotov. pred tým ako zložíš nocutu.

A hlavne si to video najskôr pozri dokonca a počúvaj čo hovorí, ten čip v strede je strašne krehký, ak do neho rýpneš nožom tak je amen.

VAROVANIE Rýpanie sa v procesore a skladanie IHS je posledná možnosť, predtým ako sa v ňom začneš rýpať nožom by som skúsol všetko rozobrať, znovu poskladať a diagnostikovať chybu inak. hentá doska by mala signalizovať akúkoľvek chybu pípaním, tuším ak vyberieš CPU a necháš tam všetko ostatné mala by pípať chybu procesora, detto ram, čiže by som vyberal jeden komponent ostatné nechal tam a kontroloval pípania. A skontroloval všekto ostatné (zapojenie, správne dotlačiť ram, GPU) ešte raz.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Tak káble som kontroloval každý grafikou to neni lebo som ju mal aj von A slot som skúsil každý tak neviem len odfotim ten procesor potom A možno Z toho niečo zisititet
Prílohy
DSC_0037.JPG
DSC_0031.JPG
DSC_0032.JPG
Napísať odpoveď