Zdravím. Mal by som otázku ohľadom nastavovania EQ pri pesničkách. Poväčšine počúvam EDM.
Podľa redditu (tuším reddit) je najlepšie nastaviť EQ na Flat poprípade ho úplne vypnúť je to pravda? Vraj aby som mal taký zvuk tak ako bol vytvorený producentom. Ale skôr zaujíma taká vec či to má zmysel tak mať nastavené ak nemám nejaké pro sluchátka. Vlastním Apple Earpods.
Ono asi je to blbá otázka a nedá sa tak nejak všeobecne zodpovedať. Či?
Skús si pozrieť tému, kde Ryan radí pri výbere slúchadiel. Ja mám v tej cenovke Yuin PK3 a tie prehrajú Earpods o niekoľko tried (môj subjektívny názor!)...
V podstate tie Earpods sú moje prvé sluchátka lebo ako jediné ako som už písal mi vážne sedia v ušiach. A kvalita sa mi zdá byť dobrá ovšem ak by som mal nejaké lepšie tak hneď by sa mi znepáčili.
Charakter zvuku (nastavenie EQ) je cisto subjektivna zalezitost, vec vkusu. Kvalita zvuku uz ale nie. Tam je to uz aj o nejakych objektivnych aspektoch. Kvalita teda nemoze byt o vkuse.
V ramci peciek to za tie peniaze nehra zle. Ale v porovnani so spuntami to uz taka slava nie je.