Neviem zapnúť pc
Re: Neviem zapnúť pc
Daj dole chladič a iba polož na procesor starý chladič.Procesor pri vysokej teplote skôr vypne PC, akoby zhorel.
Ty mas zvlastny mobil ked ti automaticky opravuje bodky, otaznicky, vykricniky a ciarky. Taky mobil som nevidel. Ten mobil to opravuje asi tak, ako si ty opravil pocitac.
Môj mobil neopravuje interpunkciu akurát mi píše čo chce takže normálny text napíšem aj za pol hodiny A 4040 keby som naň položil starý chladič tak by mi to chladič rozozralo A nechcem dávať dole pastu lebo bola dosť dráha A už jej nemám moc
Máš chladič z polystyrénu ?
Tak som zvedavý, ako prídeš na chybu a dokedy to budeš riešiť , ak nechceš dať dole nový chladič.
Daj sem typ tej drahej pasty.
Tak som zvedavý, ako prídeš na chybu a dokedy to budeš riešiť , ak nechceš dať dole nový chladič.
Daj sem typ tej drahej pasty.
Collaboratory liquid ultra ktorá reaguje S hlinikom A boxak je Z hliníku
Keď nedáš dole chladič , tak nezistíš, kde je chyba, ak ten problém spôsobuje procesor alebo chybná montáž chladiča.
Zrejme budeš musieť kúpiť novú dosku a procesor.
Zrejme budeš musieť kúpiť novú dosku a procesor.
Chladič už dole mám Akurát nemám čím viac chladič jedine že by som tam dal ventilátory A zapol iba tak
Tých pár sekún vydrží procesor aj bez chladiča.Aspoň sa dozvieš či to zastane s tou istou chybou.Ináč koľko tam dávaš tej pasty, že máš problém dať dole pastu z procesora.Potom chceš osadiť chladič na procesor s tou, neviem ako rozmazanou pastou ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
chlapci odporúčam pozrieť fotky procesora na predošlej strane, ten je na madere, odštípnité z procesora a pravdepodobne zhorený lebo tá pasta čo na tom je to nie je normálne aby tak vyzerala. buďto zhorel alebo mu vadí to že je z neho odštípnuté. každopádne je na madere.
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2015, 20:21)
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2015, 20:21)
Moderné procesory bez chladiča zhoria za pár sekúnd. Stačí si pozrieť AMD procesory na konci, a to boli procesory z pred 5 rokov, tie tak ešte nehriali.4040 napísal:Tých pár sekún vydrží procesor aj bez chladiča.Aspoň sa dozvieš či to zastane s tou istou chybou.Ináč koľko tam dávaš tej pasty, že máš problém dať dole pastu z procesora.Potom chceš osadiť chladič na procesor s tou, neviem ako rozmazanou pastou ?
Aha..
Ani som si nevšimol že je tam foto s procesorom.To sa ako dá?
Tak jedine skúsiť dosku s iným procesorom a budeš rád , ak si odfajčil iba procesor.
Ani som si nevšimol že je tam foto s procesorom.To sa ako dá?
Tak jedine skúsiť dosku s iným procesorom a budeš rád , ak si odfajčil iba procesor.
Tak pasta taká bola aj keď som ju dával asi mu vadí to ako je odstipnute
AMD malo a možno aj má ten problém s ochranou, že sa nevypne a zhorel procesor.
Intel, ak dobre viem sa vypína.Mal som nedávno doma PC socket 775 ,ktorý sa stále vypínal, teplota procesora v biose vyskočila, až na 102 stupňov a potom sa vypol PC.
Bol tam zle osadený chladič a PC fungoval dlho s vysokou teplotou procesora a stále sa iba vypol a nezhorel.
Intel, ak dobre viem sa vypína.Mal som nedávno doma PC socket 775 ,ktorý sa stále vypínal, teplota procesora v biose vyskočila, až na 102 stupňov a potom sa vypol PC.
Bol tam zle osadený chladič a PC fungoval dlho s vysokou teplotou procesora a stále sa iba vypol a nezhorel.
-
hrban
Addict
daj tú pastu dole, kúp arctic mx4 a naštartuj to s ňou, hento čo tam je max izoluje teplo a nie odvádza, neviem s čím to zreagovalo ale zreagovalo. poprípade k nocute došla tiež pasta tak skús tú. hlavne to čo je teraz navrchu poriadne oškriab. Je možné, že sa len prehreje a vypne sa. Ak tam je chladič tak by nemal zhorieť, predsa je tam nejaké chladenie. Nahoď normálnu pastu pomodli sa a skús zapnúť.
Stačí očistiť procesor od pasty a chladič iba položiť na skúšku.Ak sa problém bude opakovať , tak zrejme procesor odišiel.
-
hrban
Addict
tiež pravda, bez pasty bude teplota niekde kolo 80°C
na to by som si dal pozor bez chladiča, hlavne ak je to nejaké 4/8jadro. tie procesory idú pekne hore s teplotou.
na to by som si dal pozor bez chladiča, hlavne ak je to nejaké 4/8jadro. tie procesory idú pekne hore s teplotou.
Škoda pasty, ak sa problém nevyrieši po očistení.
Ale aj tak neviem pochopiť ako zničil procesor, veď tá časť je pod držiakom, ktorý drží procesor.
Čo si ho dal naopak a chcel si zacvaknúť držiak ?
Dúfam , že Ti pasta nezatiekla aj mimo procesora a preto ten skrat.
Ale aj tak neviem pochopiť ako zničil procesor, veď tá časť je pod držiakom, ktorý drží procesor.
Čo si ho dal naopak a chcel si zacvaknúť držiak ?
Dúfam , že Ti pasta nezatiekla aj mimo procesora a preto ten skrat.
Pastu keď som rozotieral tak bola iba tam kde mala A nemyslím si že tekutý kov izoluje ale asi to skúsim S mx-2 čo mám kus doma
-
hrban
Addict
ten procesor vyzerá katastrofálne, tie bubliny čo tam sú isto nevedú teplo, to čierne v tej striebornej paste tiež nie, čiže dať ju dole a skúsiť tak. btw pred tým ako budeš dávať procesor naspäť tak sa pozri na youtube ako sa tam správne dáva. bo je celý nejaký olúpaný, niečo si musel urobiť zle pri inštalácií.
takto sa to robí
ináč gratulácia autorovi témy, hentak znehodnotiť CPU výmenou chladiča to som ešte nevidel a to som už videl kadečo, dokonca na 1150 procesore, kde je len jedna páčka a všetko sedí. Odštípnuté. Rozdavený pravý horný roh a zhorená pasta na IHS, hlavne poďme sa do výmeny chladiča pritom si ani nepozrie video na youtube, kde presne popisujú ako sa to inštaluje a že šroubovák je v balení.
takto sa to robí
ináč gratulácia autorovi témy, hentak znehodnotiť CPU výmenou chladiča to som ešte nevidel a to som už videl kadečo, dokonca na 1150 procesore, kde je len jedna páčka a všetko sedí. Odštípnuté. Rozdavený pravý horný roh a zhorená pasta na IHS, hlavne poďme sa do výmeny chladiča pritom si ani nepozrie video na youtube, kde presne popisujú ako sa to inštaluje a že šroubovák je v balení.