Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa beardie »

Mozes
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba si pozriet limit podla statov. Vacsinou je to okolo 1-2 litre tvrdeho alkoholu na osobu.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim,mal by som dve otazky
Ta 1. je,ze ak mam iba prirucnu batozinu,check in spraveny cez mobil a letenku mam elektronicku mozes ist rovno k Security control ?
2.Otazka je,ci mam narok na nejaky refund ak let Brussel - Krakow (Ryanair) bol odkloneny na letisko vo Warsave ? (nie je to osobna skusenost)
beardie
Redeemer
Redeemer

1. ano
2. aky bol dovod odklonu? ak pocasie, tak to je vyssia moc a za to ziadne kompenzacie nie su
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

A zvykne v takom pripade letecka spolocnost riesit nahradnu dopravu napr. busom ?
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, vo vacsine pripadov
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ano, ja ked som letel do Norska, tak nas kvoli pocasiu odklonili na najblizsie letisko. Odvoz na povodne miesto pristatia bol zabezpeceny leteckou spolocnostou.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pred mesiacom aj pol som letel s Austrianom sem do Japonska, obrovské sklamanie. Vyhrali akúsi Skytraxx cenu za najlepšie jedlo, či čo, netuším, ako sa k tomu dopracovali. Jedno teplé jedlo, jedno studené pred pristaním a to je asi tak všetko. Keď som letel do Tokia pred rokom a pol, tak som šiel s Turkish Airlines, tí mali tuším tri chody, dva z nich teplé, jedno ako raňajky a jedlo mi chutilo oveľa viac. A to isté platí aj o výbere filmov, o možnostiach ich zábavného systému (žiadne kamery v Austrian, v Turkish ich bolo niekoľko, čo bolo super sledovať počas pristávania, etc.).

Netuším, za čo dostal Austrian tú cenu, nanešťastie pre mňa s nimi letím o 3 týždne znovu do Viedne, no nazad do Japonska sa vraciam s Air China, kašlem na Rakúšakov, zjavne sa im budem vyhýbať.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čaute, mal by som otázku ohľadom počtu príručných batožín na medzinárodných letoch.

V decembri letím z Bostonu do Viedne s Air France a zaujímalo by ma, ako sa chápe "1 HAND BAGGAGE ITEM + 1 ACCESSORY (12 kg)", ktoré sú povolené si zobrať na palubu.

Situácia je taká, že budem mať okrem scheckovaného veľkého kufru aj 2 ruksaky, s ktorými pôjdem na palubu. Myslíte, že s tým nebude problém? Keď som letel z US pred 2 rokmi s príručným kufrom a ruksakom, tak s tým nebol problém, tak dúfam, že ani s 2 ruksakmi ma pustia. Taktiež ten limit 12 kg asi platí na obe batožiny dokopy, čo? Síce váhu príručných batožín mi ešte nekontrolovali, ale ak by sa rozhodli to spraviť, tak by som sa do toho limitu asi nezmestil.
beardie
Redeemer
Redeemer

hand baggage je standardnych 55x35x25 cm, accessory nieco ako kabelka, pripadne brasna na fotak
ake velke su tie ruksaky?

btw, transferovat na CDG, to si velky odvazlivec
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Air France a Klm je jedna vec cize by v tom nemal byt rozdiel... https://www.klm.com/travel/us_en/prepar ... /index.htm

Ja letim opacnym smerom o tyzden tak ti poviem ako som dopadol...

A inac velke spolocnosti moc neriesa vahu prirucnej, napriklad moja mama mi raz doniesla 16 kg domacej klobasy do Francuzska a mala to v prirucnej :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

54 x 31,5 x 15 cm je jeden ruksak a ten druhý je o niečo menší, takže do limitu pre hand baggage sa dostanem, akurát ich budem mať 2...
beardie
Redeemer
Redeemer

v ramci USA a odletov do Europy som mal za posledne 2 roky okolo 10 letov, velkost prirucnej batoziny mi nekontrolovali ani raz
stat sa to ale moze, prinajhorsom si zaplatis $50

btw, preco Air France? cena?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Díky, a čo váha? Tú ti kontrolovali?
beardie
Redeemer
Redeemer

len vahu odbaveneho
resp raz pred letom malou Cessnou, ale to sa nepocita, to ma vazili celeho aj s ruksakom kvoli spravnemu rozlozeniu hmotnosti :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

seth82 napísal:Pred mesiacom aj pol som letel s Austrianom sem do Japonska, obrovské sklamanie. Vyhrali akúsi Skytraxx cenu za najlepšie jedlo, či čo, netuším, ako sa k tomu dopracovali. Jedno teplé jedlo, jedno studené pred pristaním a to je asi tak všetko. Keď som letel do Tokia pred rokom a pol, tak som šiel s Turkish Airlines, tí mali tuším tri chody, dva z nich teplé, jedno ako raňajky a jedlo mi chutilo oveľa viac. A to isté platí aj o výbere filmov, o možnostiach ich zábavného systému (žiadne kamery v Austrian, v Turkish ich bolo niekoľko, čo bolo super sledovať počas pristávania, etc.).

Netuším, za čo dostal Austrian tú cenu, nanešťastie pre mňa s nimi letím o 3 týždne znovu do Viedne, no nazad do Japonska sa vraciam s Air China, kašlem na Rakúšakov, zjavne sa im budem vyhýbať.
Cinania, no to bude este horsie :D

Austrian ma obecne dobre jedlo (Do&Co. catering, to iste ako Turci myslim), ale ze neboli teple ranajky to mi pride divne...

Keby si s nimi letel z Viedne, tak mozem odporucit objednat si jedlo z https://alacarte.doco.com/ ale do VIE to asi nebude.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Letel som s nimi z Viedne a letím s nimi aj do Viedne. Tie raňajky naozaj teplé neboli. Alacarte som mal šniceľ, lenže za to docvakneš 15 eur alebo 20, už si nepamätám. A z Tokia do Viedne sa Alacarte objednať podľa všetkého nedá. A keďže boli Turci lepší, tak verím, že Číňania budú OK, vzhľadom na to, že sú v rovnakej Star Alliance...Potom zreferujem.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

aj Austrian je v StarAlliance, tam je rozsah sluzieb od United po Singapore, aliancia fakt neni meritko... ale tak GL no :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Austrian Airlines nic moc, ked mam pravdu povedat. Ja letim 2x do mesiaca minimalne na linke FRA - VIE - FRA. A tie lety sa prekryvaju, cize raz je to s Austrian, raz s Lufthansou. A uz len medzi nimi je obrovsky rozdiel. Ako v personali na palube, tak aj v strave. Na tejto linke netreba ocakavat logicky ziadne chody, ale napr. Lufthansa dava plnohodnotny sandwich cez den, ci v noci. Na ranne lety davaju jogurt s cerealiami. V Austrian davaju na obed, ci veceru minisacok nejakych smutnych crackrov, alebo keksik. Pitie je na vyber viacmenej klasicky normalne, ako vsade. Ale uroven personalu v Lufthanse je x-krat lepsia.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Síce s úrovňou personálu Austrian Airlines som nemal problém, keď som s nimi pred 2 mesiacmi letel Viedeň - Paríž, ale je pravda, že tam ako jedlo rozdávali akurát crackery alebo nejakú čokoládovú tyčinku. Keď to porovnám s KLM-kom, kde podávali nejaké holandské sandwiche a tiež to bolo len na krátkom lete Praha - Amsterdam, tak ak vezmem do úvahy ešte aj to, že letušky tam boli riadne kosti, tak sa jednoznačne musím prikloniť na stranu KLM. V Austriane robili akurát takí starší pupkatí páni letušiakov a aj keď boli slušní, tak nebolo príliš pôvabné na nich pozerať :D
Napísať odpoveď