Ako nato ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako nato ?

Príspevok od používateľa X-Pa3k »

Ahoj , chcel by som sa Vás spýtať ako by som mohol niečo takéto spraviť.

Vytvoriť takúto tabuľku (ukážka sa nachádza v prílohe) a mohol robiť nasledujúce veci.
Po kliknutí do bunky v stĺpca Vzor mohol vybrať z urč. typov (druhov) názvu / čísla produktu pod ktorým sú evidované.
Potom následne vybrať v bunke stĺpca Operácia akú časť som pri výrobe toho produktu urobil.
R/... tam zapisuje počet produktov koľko som toho typu / tej istej operácie urobilo.
Celkový výkon spočíta koľko produktov (na ktorých sa vykonávala tá istá operácia ) sa celkovo spravilo. (R+R....=Celkový výkon)
Sadza Po vybraní Vzoru / Operácie sa vypíše suma konkrétna tomu typu / operácii.
napr. Vzor 903 - Operácia Čelo - Sadzba 0,84
napr. Vzor 903 - Operácia Telo - Sadzba 0,50
napr. Vzor 421 - Operácia Telo - Sadzba 0,24
Mzda za výkon Celkový výkon * Sadzba

A moja otázka je , v čom by šlo niečo takéto spraviť aby to nebolo moc zložité / pracné ? :)

Skúšal som Excel , síce som v ňom začiatočník (v takýchto zložitých veciach) ale šlo by to ale robil som to strašne zložito / pracne .
Mne robilo strašné problémy , pokiaľ som mal nový Vzor a musel odznova prepisovať celú funkciu aby som len pridal jeden vzor.
Potreboval by som niečo kde by som zapísal (pripísal) vzory (všetky ktoré potrebujem) / aké operácie sú práve pri tomto vzore / aká je sadzba pri tomto vzore pri tejto operácii a nemusel už nič meniť v hlavnom programe a a stade by tie údaje bralo do tej tabuľky.

Och , asi som to napísal ako talian ale dúfam že ma niekto pochopil pokiaľ nie ešte to skúsim i inak vysvetliť. :))))))
Prílohy
Základná tabuľka
Základná tabuľka
Ako by to malo fungovať
Ako by to malo fungovať
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako nato ?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vsetko sa da a aj v exceli, len nepises svoje ceny a produkty do funkcie, iba ich napises niekde na druhy harok a vo funkcii len oznacis od-do kde sa nachadzaju...
Alebo ako jednoducha stranka cisto s HTML a JS, alebo pre jednoduchsiu spravu aj s DB a ajaxom... No pre teba asi skor ten Excel.
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert

Oh , v Exceli som to skúšal ale ako som vravel je to strašne pracne :( . Aspoň mne to tak pripadalo, ale neviem robil som to asi zle.
Ale na ukážku prikladám ako som to robil. (Príloha)
Prílohy
č.1.xlsx
(16.59 KiB) 90 stiahnutí
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No v exceli to nijak inak nespravis. A robit to ako web tiez nebude menej prace ako to spravit cez excel...
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert

Michaelo napísal:No v exceli to nijak inak nespravis. A robit to ako web tiez nebude menej prace ako to spravit cez excel...
A inak ako cez excel / web by to nešlo ? :)

Doplňujúca otázka , netýka sa priamo tými ale i tak skúsim.
Nechce sa mi tie údaje opisovať ručne , dá sa pokiaľ preskenujem dokument tak sa uloží ako obrázok ale dá sa nejak pracovať s textom v ňom alebo nejak ho z neho dostať ? :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja osobne pracujem s webmi, takze to by ti skor musel odpovedat niekto iny. Samozrejme da sa napisat aj nejaka appka napr v C#.

Na to citanie dokumentu skus: ABBY FineReader.
Napísať odpoveď