Vytvoriť takúto tabuľku (ukážka sa nachádza v prílohe) a mohol robiť nasledujúce veci.
Po kliknutí do bunky v stĺpca Vzor mohol vybrať z urč. typov (druhov) názvu / čísla produktu pod ktorým sú evidované.
Potom následne vybrať v bunke stĺpca Operácia akú časť som pri výrobe toho produktu urobil.
R/... tam zapisuje počet produktov koľko som toho typu / tej istej operácie urobilo.
Celkový výkon spočíta koľko produktov (na ktorých sa vykonávala tá istá operácia ) sa celkovo spravilo. (R+R....=Celkový výkon)
Sadza Po vybraní Vzoru / Operácie sa vypíše suma konkrétna tomu typu / operácii.
napr. Vzor 903 - Operácia Čelo - Sadzba 0,84
napr. Vzor 903 - Operácia Telo - Sadzba 0,50
napr. Vzor 421 - Operácia Telo - Sadzba 0,24
Mzda za výkon Celkový výkon * Sadzba
A moja otázka je , v čom by šlo niečo takéto spraviť aby to nebolo moc zložité / pracné ?
Skúšal som Excel , síce som v ňom začiatočník (v takýchto zložitých veciach) ale šlo by to ale robil som to strašne zložito / pracne .
Mne robilo strašné problémy , pokiaľ som mal nový Vzor a musel odznova prepisovať celú funkciu aby som len pridal jeden vzor.
Potreboval by som niečo kde by som zapísal (pripísal) vzory (všetky ktoré potrebujem) / aké operácie sú práve pri tomto vzore / aká je sadzba pri tomto vzore pri tejto operácii a nemusel už nič meniť v hlavnom programe a a stade by tie údaje bralo do tej tabuľky.
Och , asi som to napísal ako talian ale dúfam že ma niekto pochopil pokiaľ nie ešte to skúsim i inak vysvetliť.