Windows 10 licencia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
fatalista
Novice
Novice

Windows 10 licencia

Príspevok od používateľa fatalista »

Caute,

mam 4 rocny lenovo laptop (lenovo z570), mam na nom sedmicku, mam teda moznost upgradovat na 10. pred casom som to aj spravil, par dni som na nom fungoval, celkom sa mi pacil len som mal problemy s ovladacmi /napr nefungoval bluetooth/, bateria sa vybijala rychlejsie, mikrolagy, atd. googlil som, cital po forach ale nic napomocne som sa nedozvedel. maximalne niekto pisal ze ked spravil cistu instalaciu /rozumej nie upgrade/, ze mu to fachalo lepsie. vtedy sa mi s tym babrat nechcelo tak som sa na to vykaslal a presiel naspat na 7 - co tam bola moznost vratit sa naspat do 30 dni. teraz by mozno aj to chcenie bolo a spravil by som clean install len neviem ako to je s licenciou kedze ja debil som si zabudol ulozit product key :D dokazem teda zistit svoj kluc bez toho aby som zas upgradol na 10? predpokladam ze mi neplati ten isty kluc co mi teraz vypisuje na sedmicke. pripadne som sa docital ze je win 10 licencia viazana na konkretny hardware - teda kebyze stiahnem 10 nainstalujem tak by sa mi po pripojeni na internet mal automaticky aktivovat. na tom neviem co je pravdy preto sem pisem.

vedel by mi s tym niekto pomoct? za kazdu odovzu dakujem :D
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10 licencia

Príspevok od používateľa Gothar »

Uz by to malo fungovat s klucom zo 7cky: http://technet.idnes.cz/windows-10-kone ... zpravy_vse
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Este nevysiel update, cakame v tychto dnoch a potom to pojde aktivovat windows 7-8 klucom.

Ale kedze uz si mal na tom notebooku upgrade na 10. Tak nepotrebujes kluc a windows sa ti po clean install sam aktivuje bez kluca
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Tak ako písal mikioko, licencia na W10 sa totiž ukladá na MS server, takže po novej inštalácii sa podľa tvojho HW identifikuje tvoj noťas a Win sa aktivuje.
Napísať odpoveď