alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa Runes »

tak je to aj pre beznych ludi mas tam pretiahnute obdobie na vratenie :D mozes si s toho spravitp ozicovnu elektroniky :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak to hej..nemusis si kupit telku, staci si kazdy mesiac prist pre novy model :D ale ci to stoji za tych 96e...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prečo nie pre bežných ľudí? Kopa slovákov používa Spotify, ktorý vychádza ročne cca rovnako, a tu máš k tomu X ďalších vecí. Rovnako kopa domácnosti použva digitálne požičovne filmov, tiež za podobné poplatky. V podstate, cenovo je to až podozrivo výhodné.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Je to uvadzacia cena, je predpoklad, ze sa to bude zvysovat.. ale zas nie az tak skoro.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dokonca aj osobitny vydajny pultik budu mat premium alzaci :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Hensym napísal:Prečo nie pre bežných ľudí? Kopa slovákov používa Spotify, ktorý vychádza ročne cca rovnako, a tu máš k tomu X ďalších vecí. Rovnako kopa domácnosti použva digitálne požičovne filmov, tiež za podobné poplatky. V podstate, cenovo je to až podozrivo výhodné.
si pozri co za filmy tam su... bieda. netflix/hulu si chces zaplatit preto lebo je tam hromada novych filmov a serialov. filmy casto menia a pridavaju nove a serialy vychadzaju hned ako je premiera.
tuto co? je tam par zaujimavych filmov, ktore si najskor uz aj tak videl, pretoze su stare plus minus rok, potom je tam hromada starych filmov, ktore ano su zaujimave ale vacsinu kupis za 1,5 v stanku.

s hudbou je to podobne, na spotify/deezer sa to obsahom zdaleka nechyta a tiez si obmedzeny pri offline pocuvani.

vratenie do 30 dni je fajn, zalezi velmi co kupujes, na nejake baterky alebo dvdcka to nepotrebujes a na ostatny tovar si vies za 5% ceny priplatit vratenie do 60 dni...

pre mna sa to urcite neoplati, alza media som nikdy nevyuzival a ani vyuzivat nebudem, kedze alzu mam hned pri praci tak ani kuriera nevyuzivam (a aj keby, neobjednavam tak casto aby to pokrylo tu sumu) a ked uz potrebujem predlzenu dobu vratenia, tak radsej individualne priplatim za predlzenie na 2 mesiace.

no a vip vydajny pult mozem osrat, keby mali radsej prednostne platenie (kedze tie ich terminaly stale neberu platobne karty) tak je to o niecom inom, tie rady su aj tak vzdy na platenie nie na vydaj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aacid, tak ty si mozno jeden z mala, ktory ma pracu vedla Alzy, moze sa tam hned zastavit pre tovar atd... Ale su ludia, ktory ziju a pracuju v inom mieste, napriklad v Novych Zamkoch, Trebisove alebo Dolnom Kubine, tam Alza pobocku nema a tak to ostava poslat postou. Ak sa nemylim, tak v Alze sa da platit kartou za tovar, rovnako tak aj pri objednavke cez net, da sa platit aj vopred prevodom na ucet. Moznoti na platbu je dost, v tomto ziadny problem nevidim. Takze ako tu uz bolo napisane, ak niekto spravi par objednavok, tak sa mu to oplati uz len z hladiska postovneho. Ak niekto chodi do Alzy osobne pre tovar, tak to az taky vyznam nema.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ved som aj pisal, ze pre mna to vyznam nema.

kurier stoji 4 eura (aj ked kurierom to najskor posielat nebudu, v podmienkach maju napisane ze sposob dodania si vybrat nemozes, vyberie ho alza) to su aspon 2 objednavky mesacne. ja sa priznam ze tolko nespravim aj napriek tomu ze tam chodim kupovat tuzkove baterky.

k tomu plateniu, cez net sa da, ale vzdy na to zabudnem, proste nieco cez mobil objednam, z roboty idem tam a vzdy sa naseriem ze tie ich automaty neberu karty, pritom je to uplna kravina ktora funguje snad vsade.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

kurierom to posielat budu, postou alza nic neposiela... nedaju ti zadarmo dopravu na velke veci a expres po bratislave.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie neposiela na dobierku, ale vedia ti poslat tovar na postu.

ty to proste nemas ako ovplivnit, nevies si vybrat ktory den ti to ma prijst ani ktorym kurierom.
Alza Premium podmienky napísal:Spôsob dopravy tovaru na miesto doručenia však volí Alza podľa svojich aktuálnych kapacít a možností.
ja to beriem vsetko zo svojho pohladu. osobne si chodim po tovar do alzy hlavne kvoli tomu ze je to najrychlejsie. vecer objednam, viem ze na druhy den mam to co chcem. popripade idealne ked maju to co chcem skladom na pobocke a mam to hned. ziadne cakanie na kuriera.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tu je otazka ci alza nerozmysla nad vlastnou prepravnou sluzbou a touto akciou na nu ziskaju evra, lebo by ma to ani neprekvapilo ked si zobereme ze ten maly obchodik hore pod hradom jak expandoval za 10 rokov a co vsetko teraz ponuka tak za chivlku sa s toho stane TESCO :D mozno ked tesco pojde s naseho trhu prec tak alza odkupi ich hypermarket siet :D sak uz spustili aj predaj drogerie uz len potraviny chybaju a vybavene
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Runes: Alza.sk mala minuly rok obrat 11,3 miliona eur, zisk bol 212 tisic eur. Ceska Alza, resp. Alza ako taka mala v roku 2013 obrat 9,2 miliardy korun (334 milionov eur): http://www.itnews.sk/spravy/tlacove-spr ... lionov-eur Ak by bol zisk len 5 percent ako pri slovenskej Alze, tak je to zisk 16,7 miliona eur. V roku 2014 to zvysili o 26 percent na 13,9 miliardy korun: http://channelworld.cz/novinky/konkuren ... o-26-13091 A za to si mozu kupit aut na prepravu habadej.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

asi ani nejde tak o to ci si mozu alebo nemozu nakupit auta, skor ide o to ci sa im to oplati. kurierskych sluzieb je hromada, je medzi nimi velka konkurencia teda musia tlacit ceny dole. je velmi pravdepodobne ze alza s takym velkym poctom objednavok ma velmi vyhodne ceny na dopravu a teda by sa im vlastna doprava asi ani neoplatila. hlavne nie ked predavaju do celej europy, nie iba CZ/SK...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je pravda. Ked teraz pozeram prepravne sluzby na Finstate, tak tiez maju pekne zisky (s vynimkou DLH), takze pokial sa to oplati tymto spolocnostiam, tak by sa to pri tom pocte objednavok oplatilo aj Alze. Ale podobne by mohol uvazoval aj Mall.sk, Hej.sk a dalsi... Ak ma Alza polovicne ceny na doprave, tak v pohode este vytazi na doprave tak +2 eura, co mozno ani nestoji za to, aby riesili vlastnu dopravu.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko, vies firma kde robim zarobi slusne a mohla by v pohode nakupit 20 aut len tak a neriesit, realita je taka ze to kupuje postupne na leazing lebo nakupit to hura system je znizenie hotovosti. V Alze skusi tento program vela ludi a polovica idiotov to zabudne zrusit takze automat zaplatia za dalsie obdobie lebo s tym suhlasili pri tom deme :D a ked sa im to rozbehne v dostatocnom mnozstve verim tomu ze ta kurierska sluzba dojde :) a neda sa porovnavat mall hej a alza. podla mna alza je uplne dakde inde a tie cisla co vidis na nete su vsetky aj tak o...b este nakoniec alza bude dorucovat aj pre mall :D

Inak hej te cenikove ceny pre tieto firmicky su inde, kamarat predava granule je vlastne uplne onicom zakaznik pre kuriersku sluzbu ale napr senec ba mu 17kg granul dorucuju za 2€ :D za to ja poslem pohladnicu :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Čakám ako idiot od piatka na tovar ktorý som si objednal. Mal byť doručený včera. Písal som tam 2x mail z toho na prvý mi odpísali že "Dobrý den,
Vasa objednavka caka na vyzdvihnutie kurierom Slovenskej posty, po vyzdvihnuti ju mozete sledovat na stranke posty pod cislom ERXXXXXXXXXSK. Ospravedlnujeme sa za zdrzanie. Bol otvoreny novy sklad v Senci a su tam iste logisticke problemy". A predchvíľou mi odpísali na druhý mail "Dobrý den, Velice se omlouvám, ale z důvodu systémové chyby nebylo možné zboží dodat. Máme ho zaslat znovu?". Čo teraz ? Už nemám chuť niečo od nich brať, ale neviem kde inde sa mi to oplatí viac :(
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Viem ze je to trochu neskor, ale aj tak:

Jedna vec ktoru ste si nevsimli (a to ani ja, az po tom co som si to aktivoval dnes pred nakupom):

Vratenie tovaru do 30 dni a prednostny vydaj NIE SU v trial verzii. Takze to verzii zdarma je len doprava, filmy a hudba, pricom filmy a hudbu poriadne nemaju, takze ostava akurat ta doprava.

Ps.: Alza ma vlastnu dorucovaciu sluzbu v mestach kde maju shopy. Teda minimalne tuto v Prahe maju vlastneho kuriera ktory rozvaza od 17:00 do 22:00 (super pre pracujucich ludi,, co su do 17:00 v praci, alebo ako ja do 18:30 a 19:00 som doma).
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Vie mi niekto poradiť ohľadom veci ktorej som tu postol vyššie ? Som na tom takto - "Dobrý den, děkujeme za Vaši zprávu. Velice se omlouváme za způsobené komplikace a čekání na Vaši objednávku. Vytvořili jsme Vám novou objednávku a předali ji k expedici. Pošta Vám ji bude doručovat začátkem příštího týdne. Ještě jednou se velice omlouváme za komplikace a děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení". Lenže nepridali mi do objednávky zľavový kód, takže objednávka bude drahšia. Písal som že ak mi to pošlú s vyššou cenou, neprevezmem zásielku. Ak mi to pošlú a ja to neprevezmem, môžu požadovať preplatenie pošty alebo niečo také ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna ma platit povod a objednavka aj so zlavou, nemozu to len tak bezdovodne zmenit a upravit cenu, neuznat zlavu alebo co. Takze by som argumentoval, ze ti neuznali zlavu, zmenili cenu a neprevezmes to.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Nervy som si minuly tyzden s alzou uzil aj ja. Cakal som na objednavku skoro 2 tyzdne aj ked vsetko bolo v case objednavky skladom. To by nebola taka katastrofa, vsetko sa da pochopit, ale ta ich podpora a tie nalinkovane odpovede to som chcel vrazdit.
Napísať odpoveď