strapty pytal si sa na to preco je tu taka roznorodost a zlozitost zivota, evolucia ti dava na to odpovedstrapaty napísal:evolucia hovori ale uz o existujucich formach ktore sa menia ... ci nie? cize zakladom je mutabulita a prirodzeny vyber ... cize to by znamenalo ze zivot existoval aj na inom zaklade ako na DNA ... cize jednoduchsom...aby sa zneho mohlo vyvynut dnesne ... jemozne aplikovat mutabulitu a prirodzeny vyber na urovni chemickych prvkov... a ak ano ... je mozene toto aplikovat na urovni prirodnych zakonov podla ktorych sa tieto prvky spravaju ??
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
mLuks
vsetky zdroje su verejne dostupne na internete... niektore veci su z praxe ...napriklad moja zena niekolko rokov pracovala v deckych domovoch ... alebo z nasej prirpavky na profesionalnu rodinu..
nesnazim sa homosexualov vytlacit mimo spolocnost ... ani nic proti nim nemam ... len nevidim absolutne ziaden dovod pre legalizaciu ich emocneho a sexualneho vstahu ... stat neriesi emocie ale nesvojpravne a nesamostatne deti ktore zo vstahu vzidu a tym su prisposobene vsetky prava a povinnosti... partneri ktory nechcu mat deti nepotrebuju manzelstvo ...
to ze ich nezriadeny sposob zivota nema byt legalizovany - uznany spolocnostou je moj nazor kroty legalne presadzujem ... v demokraticka spolocnost sa riadi vacsinovym principom... ak vacsina v state odsuhlsi inac musim sa podriadit... nijak ich nediskriminiujem .. lebo nenaplnaju podstatu vstahu ktory je nutne chranit a vyzadovat z neho zodpovednost... ich vstah nemoze byt legalizvany nie perto ze by som mal nieco proti nim .. ale z samotnej podstaty ich vstahu ..
kazda cesta k láske, spoločenstu a v slobode je cesta k bohu ...
ale útočí..útočíte na moje právo na slobodu vierovyznania...tam kde začínajú moje práva, končia tie tvoje ... ako ?? kazde nabozenstvo somochotny akceptovat ak sa bude riadit druhov castou tvojej vety...
ale neexistuje ziadne pravo na legalizovane spoluzitie... ani u homo ani u hetero ...
co sa tyka adopcii deti preferuje sa vzdy to co je najlepsie pre dieta ... a zivot v uplnej rodine je rozhodne ten naj... cize nie som proti adopciam preto ze nedoprajem homoparom ale preto ze sa snazim prihliadat na zaujmi dietata....
za ten komunizmus sa ospravedlnujem .. skutocne nie je zakazany ..
nemal som nic proti islamu kym so sa nezacal zaujimat o koran a o spravanie praktizujucixh moslimov... to ze som krestan nema s tym nic spolocne .. ci ty suhlsis s kamnenovanim zien ... oblievanim ich kyselinou...znasilnovanim deti.. vrazdenim nevercov ... vrazdenim homosexualov... atd atd atd.....
stale sa odvolavas na stary zakon... ale krestania predsa ziju podla evanielia ... cize noveho zakona... aj ked stary nebol zruseny ale je zity v inom duchu .. nie je zruseny a predsa kristus protireci mnohym castiam stareho zakona... ale stary zakon ti asi lepsie vyhovuje tvojej kritike krestanov...
ked moj syn bude homosexual bude to jeho udel a bude to na nom ako sa s tym vysporiada... preco by som nemal respektovat jeho slobodu ked ju respektuje boh...?? ak opusti boha sam ponesie nasledky ... ale sudit neprislucha mne aninikomu inemu... milovat hriesnika ...nenavidiet hriech..
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2015, 12:44)
harrison314
evolucia ale ma niekde zaciatok ci nie?? evolucia predpoklada mutabilitu a prirodzeny vyber.. a takisto funkcne vyhody (ci ako sa to vola) ale toto je mozne len u zivych organizmov ... nie chemickych neziviych to hadam uznas... tie podliehaju len fyzikalnym zakonom a nemozu podliehat evolucii... skus si precitat ten pristpevok este raz...
vsetky zdroje su verejne dostupne na internete... niektore veci su z praxe ...napriklad moja zena niekolko rokov pracovala v deckych domovoch ... alebo z nasej prirpavky na profesionalnu rodinu..
nesnazim sa homosexualov vytlacit mimo spolocnost ... ani nic proti nim nemam ... len nevidim absolutne ziaden dovod pre legalizaciu ich emocneho a sexualneho vstahu ... stat neriesi emocie ale nesvojpravne a nesamostatne deti ktore zo vstahu vzidu a tym su prisposobene vsetky prava a povinnosti... partneri ktory nechcu mat deti nepotrebuju manzelstvo ...
to ze ich nezriadeny sposob zivota nema byt legalizovany - uznany spolocnostou je moj nazor kroty legalne presadzujem ... v demokraticka spolocnost sa riadi vacsinovym principom... ak vacsina v state odsuhlsi inac musim sa podriadit... nijak ich nediskriminiujem .. lebo nenaplnaju podstatu vstahu ktory je nutne chranit a vyzadovat z neho zodpovednost... ich vstah nemoze byt legalizvany nie perto ze by som mal nieco proti nim .. ale z samotnej podstaty ich vstahu ..
kazda cesta k láske, spoločenstu a v slobode je cesta k bohu ...
ale útočí..útočíte na moje právo na slobodu vierovyznania...tam kde začínajú moje práva, končia tie tvoje ... ako ?? kazde nabozenstvo somochotny akceptovat ak sa bude riadit druhov castou tvojej vety...
ale neexistuje ziadne pravo na legalizovane spoluzitie... ani u homo ani u hetero ...
co sa tyka adopcii deti preferuje sa vzdy to co je najlepsie pre dieta ... a zivot v uplnej rodine je rozhodne ten naj... cize nie som proti adopciam preto ze nedoprajem homoparom ale preto ze sa snazim prihliadat na zaujmi dietata....
za ten komunizmus sa ospravedlnujem .. skutocne nie je zakazany ..
nemal som nic proti islamu kym so sa nezacal zaujimat o koran a o spravanie praktizujucixh moslimov... to ze som krestan nema s tym nic spolocne .. ci ty suhlsis s kamnenovanim zien ... oblievanim ich kyselinou...znasilnovanim deti.. vrazdenim nevercov ... vrazdenim homosexualov... atd atd atd.....
stale sa odvolavas na stary zakon... ale krestania predsa ziju podla evanielia ... cize noveho zakona... aj ked stary nebol zruseny ale je zity v inom duchu .. nie je zruseny a predsa kristus protireci mnohym castiam stareho zakona... ale stary zakon ti asi lepsie vyhovuje tvojej kritike krestanov...
ked moj syn bude homosexual bude to jeho udel a bude to na nom ako sa s tym vysporiada... preco by som nemal respektovat jeho slobodu ked ju respektuje boh...?? ak opusti boha sam ponesie nasledky ... ale sudit neprislucha mne aninikomu inemu... milovat hriesnika ...nenavidiet hriech..
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2015, 12:44)
harrison314
evolucia ale ma niekde zaciatok ci nie?? evolucia predpoklada mutabilitu a prirodzeny vyber.. a takisto funkcne vyhody (ci ako sa to vola) ale toto je mozne len u zivych organizmov ... nie chemickych neziviych to hadam uznas... tie podliehaju len fyzikalnym zakonom a nemozu podliehat evolucii... skus si precitat ten pristpevok este raz...
-
harrison314
Hardcore addict
Evolucia nevytluje vznik zivota, tou sa zaobera abiogenézastrapaty napísal:evolucia ale ma niekde zaciatok ci nie?? evolucia predpoklada mutabilitu a prirodzeny vyber.. a takisto funkcne vyhody (ci ako sa to vola) ale toto je mozne len u zivych organizmov ... nie chemickych neziviych to hadam uznas... tie podliehaju len fyzikalnym zakonom a nemozu podliehat evolucii... skus si precitat ten pristpevok este raz...
harrison314
+++
+++
strapaty:
...už s tým prestaň
"Odkazuješ ma aby som si to dohľadal ja. Ale ja nie som povinný v diskusii overovať tvoje tvrdenia, naopak ty si povinný svoje tvrdenia podložiť zdrojmi. Hovoríš, že jeá ťa uvečujem z klamania a nemám na to žiaden dôkaz - ty článok vyhlasuješ za svoj a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš to o nemeckých mš a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš o celej nemeckej sexuálnej výchove a nemáš na tie svoje tvrdenia žiaden dôkaz.
Ty si máš svoje tvrdenia vedieť obhájiť, rovnako ako si musia svoje práce obhajovať ľudia na VŠ ak chcú titul, ak vedec urobí výskum, rovnako si ho musí vedieť obhájiť."
A zopakujem to posledný krát: na tvrdenia v článku nemáš dôkazy, to znamená, že klameš a zavádzaš verejnosť (ak sa ti nepáči, že ťa nazývam klamárom, dokáž že neklameš a ja sa ti ospravedním tu na fore)
...ako som už raz niekde čítal, "na demokraciu treda dospieť"
a nie neschvaľujem to, no je to ich kultúra a rešpektujem ju, ty nemáš právo súdiť či je ich kultúra dobra alebo nie,(môžeš len povedať, že tam by si žiť nechcel), ty si prasiatko dáš, aj zabíjačkové špecialty, pre nich je to nečisté zviera nevhodné na konzumáciu človekom, kravičku tiež si dáš, že? v indii by si visel zato, v číne jedia psov, v amazonii možno do teraz praktizujú kanibalizmus a tiež na to majú svoje dôvody, obety bohom a podobne...a aj to je dôkazom toho, že morálku tvorí spoločnosť a nie nejaký pán na obláčiku...aj to je dôkazom toho, že nás nevytvoril jeden jediný boh a ešte k tomu ten kresťanský
je pekné čo píšeš sem, len škoda, že sa tým neriadiš, pretože súdiš a myslím, že nemiluješ hriešnikov, ak nedokážeš pochopit ich pocity a ich chcenie žiť spolu, navyše už neraz si tu spochybňoval to čo dokážu citíť....boh jeho slobodu nerešpekuje lebo boh ho stvorí homosexuálom a potom od neho žiada aby nežil homosexuálne a ak bude tak ho potrestá...to nie je rešpektovanie slobody
ano, z praxe v detských domovoch a z prípravky na profesionálnu rodinu viete čo sa deje v nemeckých škôlkáchniektore veci su z praxe ...napriklad moja zena niekolko rokov pracovala v deckych domovoch ... alebo z nasej prirpavky na profesionalnu rodinu..
ešte raz a naposledy: vyzývaš k normálnej a vecnej argumentácii no ty sám ignoruješ jej princípy...tak pekne si protirečíš..prečo by som ti mal veriť? Raz som ti to už vysvetlil:vsetky zdroje su verejne dostupne na internete
"Odkazuješ ma aby som si to dohľadal ja. Ale ja nie som povinný v diskusii overovať tvoje tvrdenia, naopak ty si povinný svoje tvrdenia podložiť zdrojmi. Hovoríš, že jeá ťa uvečujem z klamania a nemám na to žiaden dôkaz - ty článok vyhlasuješ za svoj a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš to o nemeckých mš a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš o celej nemeckej sexuálnej výchove a nemáš na tie svoje tvrdenia žiaden dôkaz.
Ty si máš svoje tvrdenia vedieť obhájiť, rovnako ako si musia svoje práce obhajovať ľudia na VŠ ak chcú titul, ak vedec urobí výskum, rovnako si ho musí vedieť obhájiť."
A zopakujem to posledný krát: na tvrdenia v článku nemáš dôkazy, to znamená, že klameš a zavádzaš verejnosť (ak sa ti nepáči, že ťa nazývam klamárom, dokáž že neklameš a ja sa ti ospravedním tu na fore)
ja vidím a dôvody tu už boli vela krát spomenuté, no odignoroval si ichlen nevidim absolutne ziaden dovod pre legalizaciu ich emocneho a sexualneho vstahu
opäť tvoja chybná analógia, mať dieťa nie je podmienka k manželstvu, manželstvo upravuje právne vzťahy medzi dvomi ľudmi, ak ľudia chcú spolu žiť a mať to aj právne ošetrené, tak je tu manželstvo, keďže ste proti institutu reg pratnerstiev (ktoré by mohli využívať aj hetero)partneri ktory nechcu mat deti nepotrebuju manzelstvo ...
to sú opúť tvoje dedukcie , ktoé vyplývajú z tvojho náboženstva...manželstvo z pohľadu štátu je právny úkon, neexistuje žiadna zákonná podmienka, ktorá by určovala, že podmienkou manželstva sú deti a plodenie detí...ostatné zákonné podmienky manželstva homopáry napĺňajú, rovnako ako bezdetné manželstvá heteropárov...to že ty tomu nerozumieš, nie je problem spoločnosti ale tvoj a na zákalde svojej obmedzenosti chceš ovplyvňovať životy iných...a každá demokratická spoločnosť sa riadi medzinárodným dohovorom a ľudských právach a slobodách a musí ich rešpektovať, nie je to len o tom, že väčšina si odsúhlasí čo chceto ze ich nezriadeny sposob zivota nema byt legalizovany - uznany spolocnostou je moj nazor kroty legalne presadzujem ... v demokraticka spolocnost sa riadi vacsinovym principom... ak vacsina v state odsuhlsi inac musim sa podriadit... nijak ich nediskriminiujem .. lebo nenaplnaju podstatu vstahu ktory je nutne chranit a vyzadovat z neho zodpovednost... ich vstah nemoze byt legalizvany nie perto ze by som mal nieco proti nim .. ale z samotnej podstaty ich vstahu ..
tvoj ničím nepodložený názor, prianie alebo šplech...prosím nepoužívaj svoje názory ako fakty a pravdivé tvrdenia, či poznania pravdy..v tomto pravdu nemáškazda cesta k láske, spoločenstu a v slobode je cesta k bohu ...
ako?? to myslíš vážne? protiústavný dokument nazvaný "Vatikánska zmluva", vyučovanie náboženstva na štátnych školách (na to mate cirkevné), platy farárov so štátnej kasy, tvojho farára platí aj moslim žijúci na SVK a pod. ...problem je, že ani tvoje náboženstvo sa neriadi druhou časťou tej vety, ani ty sa ňou neriadíš, tak čo ty chceš od ostatných náboženstiev? čo ty chceš odomňa? ...tu poslednú vetu som ti popísal vyššieako ?? kazde nabozenstvo somochotny akceptovat ak sa bude riadit druhov castou tvojej vety... ale neexistuje ziadne pravo na legalizovane spoluzitie... ani u homo ani u hetero ...
s tým súhlasím, v prvom rade do úplnej rodiny, no keď úplna rodina nie je k dispozícii alebo to diaťa nikto enchce, tak treba dať šancu aj iným..... no ešte raz, v referende ste chceli zakazáť adopciu detí homopármi aj keď to súčasná legislative neumožňuje....no súčasná legislativa neumožňuje ani adopciu detí jedným človekom, prečo ste v referende nežiadali aj zákaz adopcie pre jedincov? Lebo referendum nebolo o ochrane rodiny ale o útoku na určitú skupinu ľudí.co sa tyka adopcii deti preferuje sa vzdy to co je najlepsie pre dieta ... a zivot v uplnej rodine je rozhodne ten naj... cize nie som proti adopciam preto ze nedoprajem homoparom ale preto ze sa snazim prihliadat na zaujmi dietata....
vidíš aké chobotiny dokážeš tresnúť, preto ti neverím...lebo trieskaš jedno cez druhéza ten komunizmus sa ospravedlnujem .. skutocne nie je zakazany ..
to všetko čo vyčítaš teraz islamu sa dialo v kresťanstve v starom zákone, starý zákon je súčasť biblie, nedá sa ignorovať, starý zákon ukazuje to, že boh nie je len dobrý, milosrdný a pod., na to, že boh nie je len láska a dobro...ale na to, že boh je aj zlo, nenávisť, smrť, chaos a bolesť...ale toto vám nevyhovuje, preto omieľate, že mate evanieliá, nový zákon a ježiša a neviem čo...ale nedá sa ignorovať to aký bol boh v starom zákone...a ježiš si sám proti rečí aj v novom zákone, teda tí čo to písali desiatky rokov po jeho smrti (čo vzbudzuje viac podozrenia, či tie veci, ktoré sú tam napísané aj naozaj povedal a či ich povedal tak ako sú napísané)nemal som nic proti islamu kym so sa nezacal zaujimat o koran a o spravanie praktizujucixh moslimov... to ze som krestan nema s tym nic spolocne .. ci ty suhlsis s kamnenovanim zien ... oblievanim ich kyselinou...znasilnovanim deti.. vrazdenim nevercov ... vrazdenim homosexualov... atd atd atd.....
a nie neschvaľujem to, no je to ich kultúra a rešpektujem ju, ty nemáš právo súdiť či je ich kultúra dobra alebo nie,(môžeš len povedať, že tam by si žiť nechcel), ty si prasiatko dáš, aj zabíjačkové špecialty, pre nich je to nečisté zviera nevhodné na konzumáciu človekom, kravičku tiež si dáš, že? v indii by si visel zato, v číne jedia psov, v amazonii možno do teraz praktizujú kanibalizmus a tiež na to majú svoje dôvody, obety bohom a podobne...a aj to je dôkazom toho, že morálku tvorí spoločnosť a nie nejaký pán na obláčiku...aj to je dôkazom toho, že nás nevytvoril jeden jediný boh a ešte k tomu ten kresťanský
je pekné čo píšeš sem, len škoda, že sa tým neriadiš, pretože súdiš a myslím, že nemiluješ hriešnikov, ak nedokážeš pochopit ich pocity a ich chcenie žiť spolu, navyše už neraz si tu spochybňoval to čo dokážu citíť....boh jeho slobodu nerešpekuje lebo boh ho stvorí homosexuálom a potom od neho žiada aby nežil homosexuálne a ak bude tak ho potrestá...to nie je rešpektovanie slobody
mLuks
nemas zanmych co ziju v nemecku ?? k ostatnemu az zajtra
nemas zanmych co ziju v nemecku ?? k ostatnemu az zajtra
poznám ľudí čo tam žili a o ničom takom nevraveli...momentálne nemám...ale argumenty v zmysle "jedna babka (pani v priprave na prof. rodičov) povedala", "či môjho otca koňa brat a jeho vôl žijú v nemecku a oni mi to povedali" sa ani nenamáhaj písať...ak je to pravda musí to byť v osnovách, tak dolož osnovy, pretože dôkazné bremeno je na tebe
-
94jakub
Guru wannabe
To má byť odpoveďou načo? Ja viem, že ťa to láka ale tieto nič hovoriace žvásty tu písať fakt nemusíš. Potom musím zložito hľadať v tvojom príspevku aspoň to málo, na čo má význam reagovať.strapaty napísal:ako stromy mozno poznat po ovoci tak aj veci vo svete mozno poznat po ovoci... a ovocim su skutky ludi .. ak ovocim nabozenstva je laska, radost, pokoj, zhovievavost, dobrota, dobrotivost, vernost, krotkost a zdrzanlivost je to ovocim ducha cize boha .. ale ak je jeho ovocim smutok, pycha, nepokoj, nezriadenost, obavy, zmatok, nevera, smrt, nenavist, bolest ...
Že mi to tak niečo pripomína ale neviem si spomenúť čo...</irony>strapaty napísal:znakom vsetkych nezjavenych nabozenstiev je zotrocovanie ich clenov a ak sa niekto rozhodne inac je zvacsa likvidovany alebo prenasledovany... cize nejde o moje subjektivne zhodnotenie.. vsetky zjavene nabozenstva maju ronvaky zaklad a rovnaky ciel
Lenže teistický boh nie je "sila, ktorá stvorila svet" ale je aspoň letmo definovaný. A všetky vychádzajú z tej hmlistej definície, ktorá už z princípu je absurdná -> ateista.strapaty napísal:tak mna hned jedno zviera napadlo .... presne o tom hovorim ze vacsina odporcov boha ma o nom skreslenu predstavu ... boha pozna len ako mytus, bajnu postavu a to co v skutocnosti bohom je s cim sa dennodenne stretava za boha nepovazuje, boh nie je nieco neprirodzene ... boh je ta najprirodzenejsia vec na svete, na zaklade ktorej vsetko funguje, ked poviem ze aj laska medzi ludmi je boh ... ty mi povies nie je to narval... dufam ze chapes co som tym chcel povedat... alebo boh je aj sila ktora stvorila svet ... ty mi povies nie je to nie je to len obrovsky leguan..
Pokiaľ je boh(alebo Boh? get your shit together) láska ako s ním môžeš komunikovať?
Už sme ti tu napísali dosť príkladov, nejdem to stále opakovať. Len tak narýchlo Vatikánska zmluva, financovanie cirkví ale aj taká drobnosť, keď ťa na ulici zastaví nejaký podivín a začne ti kecať blbosti.(Ešte sa mi nestalo, že by ma zastavil niekto, kto sa chce rozprávať o niečom inom ako o bohu)strapaty napísal:tak jednou z uloh nabozenstva je sirit evanielium (radostnu spravu) ...samozrejme je nutne respektovat slobodu kazdeho cloveka... neviem ako ta moze nabozenstvo obrazovat???
mLuks
co je pre jedneho dovod pre ineho nie je ... rozhoduje vacsina
vytvaranie nejakych umelych legalnych vstahov nema absolutne zaiden zmysel ani dovod ... okrem toho ze "chcu"
presne tych medzinarodnych dohovorov o pravacha a slobodach sa drzim ... a tie tiez ustanovuju vacsiny... to ze ty si tak obmedzeny ze nedokazes pochopit podstatu manzelstva vstahou a bozieho planu za to ja nemozem... a nazaklade tvoje obmedzenosti vytvaras mylne uzavery..
pises sam seba??" : tvoj ničím nepodložený názor, prianie alebo šplech...prosím nepoužívaj svoje názory ako fakty a pravdivé tvrdenia, či poznania pravdy..v tomto pravdu nemáš...tolko sebakritiky som necakal
co sa tyka vatikanskej zmluvy ...vyucovania nabozenstva atd ... to nie su otazky na mna ... zjavne sa nabozenstvo vyucuje preto lebo je on zaujem ... pokial viem je to volitelny predmet... co sa tyka platov "fararov" kazda registrovana cirkev dostava rovnako podla poctu veriacich ... dostudovat ...
ani jednotlivci nemozu deti adoptovat ..len vo vynimocnych pripadoch ... napr ked ma dieta k nemu vstah ... skus si zistit preco je skutocne tolko deti v domovoch ... 95% nie su pravne volne ...lebo im rodicia aspon raz za rok poslu pohladnicu ... a 50% z nich je tam len docasne .. je mnoho projektov na slovensku lepsioch ako ustavna starostlivost ... ale to by nasi polityci a ich kumpni nesmeli mat z toho taku strasnu ryzu ... jedno dieta v DD vyjde stat mesacne 800-1000€ ...cize vsetky uzitocne projekty sa umyselne brzdia... myslis ze akm idu tie peniaze... ??
krestanstvo je od noveho zakona .. stary zakon je zidovstvo ...
mne ale nevadia moslimovia .. tych posudzujem podla toho ako sa spravaju ... ale islam ... nenavistna nauka ktora uci nenavidiet a zabijat .. to ze nejedia prasata ... ??? vegetaraini nejedia ziadne maso a nikomu nevadia .. vegani nic zivocisne ... ale ked niekto ma pravo znasilnit vlastnu zenu .. bit ju ... zabit neverca sa berie ako skutok zaktory pojde do neba... tu sa nebavime o temnom stredoveku ale o dnesnych imanoch a dnesnych sinagogac ...nie niekde v keli v kambodzi ale v europe (anglicko francuzko finsko.... ) napadaju opiliych ... obmedzuju osobnu slobodu a zakazju co zakonom zakazane nie je napriklad nosit pri sebe alkohol... ucia svoje deti ze si spinavsi ako prasa ... ked sa moslim dotkne prasata musi sa umyt ked sa ho dotkne neverec (jedno ci ateista ci krestan ) musi sa umyt 3x ... a trest smrti je v sarii tak bezny ako u nas pokuta za rychlost... cize je mi jedno ci je niekto moslim satanista pokial respektuje ostatnych ... nevyvolava voci nim nenavist ..
ale ja mam kamaratov homosexuaov .. bezne sa spolu bavime a vychadzame si ... su to super ludia ... a mam pre nich ako clovek ovela vacsie pochopenie ako pre heterosexualov ktory ziju sexualne mimo manzelstva... alebo podvadzaju svoje manzelky ... ale aj tych respektujem ...
je obrovsky rozdiel bit proti homosexualom a homosexualizacii (alebo sexualizacii spolocnosti .. ) to ze ich spoluzitie neije spravne je jedna vec ale kto som ja ze ich mam odsudzovat ... preco by som mal rozhodovat za nich ...boh respektuje ich slobodu preco by som ja nemal...?? to ze si ublizuju ?? ked k tomu poznaniu dojdu spravia s tym nieco ak nie budu zit tak stale...
boh nikoho netresta ... najvacsim a jedinym trestom pre cloveka je zivot bez boha ... co si clovek neuvedomuje lebo ho zmysli klamu .. to ze sa pise o kelke ze tam bude ako keby clovek horel tak to je len porovnanie toho ako dusa trpi ked je bez boha... a certi ?? ti do kotlov neprikladaju ale trpia rovnako lebo ziju aj oni bez boha ..ale tam uz niet cesty spat...
...prosim ta skus sa drzat temy .. ked chces rozoberat hmosexualov , adpcie , atd su tu na to zvlast temi ... dakujem.
94jakub
myslel som ze to pochopis ..skusim polopate... ked je nieco na dobrom zaklade aj jej produkty su dobre ... zjavene nabozenstvo je ktore je zalozene na bohu nie na cloveku .. boh je jediny absolutne dobry... jedine o ktorom viem ze je 100% zjavene je krestanstvo ... ale nepoznam vsetky preto nemozem vylucit aj ine ..
..Že mi to tak niečo pripomína... 2. bozie prikazanie je : nevezmes meno bozie nadarmo .. (tu s nehovori len o nadavani ... ale zneuzivani bozieho mena na svoje ucely a prospech... horsie ako toto je uz len klanat sa inym bohom .. kedze iny boh nie je takze zlemu .. ) cize to co naznacujes skutocne sa stava .. ale bolo by lepsie sa takym ludom keby sa nenarodili ...
laska je len jedna z foriem boha .. boh je aj pravda, cesta a zivot .. je otec-stvoritel , syn -vykupitel a duch svaty posvatitel a potesitel... boh je tak siroko obsiahly ze ziadna definicia by ho nebola schopna vystizne a uplne definovat ... ale je aj vela toho co boh nie je .. ani kde(v com ) boh nie je .. a to sa vseobecne vola zlo ... opak toho je dobro cize boh .. pri takejto definici boha zas nie je take tazke v neho verit... komunikovanie s bohom je hadadnim spravnej cesty v zivote ... hladanim bozej vole ..nasledovanim krista...
ja osobne suhlasim aj s vatikanskou zmluvou .. ako aj z financovanim cirkvi ... myslim ze su opodstatnene ...ale to s vierou nema nic spolocne su to svetske zalezitosti .. ako si vacsina uzakoni to bude... moja viera sa nezmeni ked budem musiet prispiet viac do zvonca aby okrem kostola mohol prezit aj farar... ver tomu ze ak sa stat postara o svoje kulturne pamiatky ako ma my sa postarame o fararov... mysilze kam idu tie vsetky peniaze zo zvoncov .. ak nie je osobitna zbierka ide to na kostol a jeho udrzbu ci chod (upratovanie lektrina atd...) pritom poplatky za hodiny (kedze je to brane ako firma) su niekolko krat vacsie ako realna spotreba... myslis ze by stat tak strasne si pomohol s tymi 40 milionmi ... ?? bude viac aspon na nastenkove tendre...
co je pre jedneho dovod pre ineho nie je ... rozhoduje vacsina
vytvaranie nejakych umelych legalnych vstahov nema absolutne zaiden zmysel ani dovod ... okrem toho ze "chcu"
presne tych medzinarodnych dohovorov o pravacha a slobodach sa drzim ... a tie tiez ustanovuju vacsiny... to ze ty si tak obmedzeny ze nedokazes pochopit podstatu manzelstva vstahou a bozieho planu za to ja nemozem... a nazaklade tvoje obmedzenosti vytvaras mylne uzavery..
pises sam seba??" : tvoj ničím nepodložený názor, prianie alebo šplech...prosím nepoužívaj svoje názory ako fakty a pravdivé tvrdenia, či poznania pravdy..v tomto pravdu nemáš...tolko sebakritiky som necakal
co sa tyka vatikanskej zmluvy ...vyucovania nabozenstva atd ... to nie su otazky na mna ... zjavne sa nabozenstvo vyucuje preto lebo je on zaujem ... pokial viem je to volitelny predmet... co sa tyka platov "fararov" kazda registrovana cirkev dostava rovnako podla poctu veriacich ... dostudovat ...
ani jednotlivci nemozu deti adoptovat ..len vo vynimocnych pripadoch ... napr ked ma dieta k nemu vstah ... skus si zistit preco je skutocne tolko deti v domovoch ... 95% nie su pravne volne ...lebo im rodicia aspon raz za rok poslu pohladnicu ... a 50% z nich je tam len docasne .. je mnoho projektov na slovensku lepsioch ako ustavna starostlivost ... ale to by nasi polityci a ich kumpni nesmeli mat z toho taku strasnu ryzu ... jedno dieta v DD vyjde stat mesacne 800-1000€ ...cize vsetky uzitocne projekty sa umyselne brzdia... myslis ze akm idu tie peniaze... ??
mne ale nevadia moslimovia .. tych posudzujem podla toho ako sa spravaju ... ale islam ... nenavistna nauka ktora uci nenavidiet a zabijat .. to ze nejedia prasata ... ??? vegetaraini nejedia ziadne maso a nikomu nevadia .. vegani nic zivocisne ... ale ked niekto ma pravo znasilnit vlastnu zenu .. bit ju ... zabit neverca sa berie ako skutok zaktory pojde do neba... tu sa nebavime o temnom stredoveku ale o dnesnych imanoch a dnesnych sinagogac ...nie niekde v keli v kambodzi ale v europe (anglicko francuzko finsko.... ) napadaju opiliych ... obmedzuju osobnu slobodu a zakazju co zakonom zakazane nie je napriklad nosit pri sebe alkohol... ucia svoje deti ze si spinavsi ako prasa ... ked sa moslim dotkne prasata musi sa umyt ked sa ho dotkne neverec (jedno ci ateista ci krestan ) musi sa umyt 3x ... a trest smrti je v sarii tak bezny ako u nas pokuta za rychlost... cize je mi jedno ci je niekto moslim satanista pokial respektuje ostatnych ... nevyvolava voci nim nenavist ..
ale ja mam kamaratov homosexuaov .. bezne sa spolu bavime a vychadzame si ... su to super ludia ... a mam pre nich ako clovek ovela vacsie pochopenie ako pre heterosexualov ktory ziju sexualne mimo manzelstva... alebo podvadzaju svoje manzelky ... ale aj tych respektujem ...
je obrovsky rozdiel bit proti homosexualom a homosexualizacii (alebo sexualizacii spolocnosti .. ) to ze ich spoluzitie neije spravne je jedna vec ale kto som ja ze ich mam odsudzovat ... preco by som mal rozhodovat za nich ...boh respektuje ich slobodu preco by som ja nemal...?? to ze si ublizuju ?? ked k tomu poznaniu dojdu spravia s tym nieco ak nie budu zit tak stale...
boh nikoho netresta ... najvacsim a jedinym trestom pre cloveka je zivot bez boha ... co si clovek neuvedomuje lebo ho zmysli klamu .. to ze sa pise o kelke ze tam bude ako keby clovek horel tak to je len porovnanie toho ako dusa trpi ked je bez boha... a certi ?? ti do kotlov neprikladaju ale trpia rovnako lebo ziju aj oni bez boha ..ale tam uz niet cesty spat...
...prosim ta skus sa drzat temy .. ked chces rozoberat hmosexualov , adpcie , atd su tu na to zvlast temi ... dakujem.
94jakub
myslel som ze to pochopis ..skusim polopate... ked je nieco na dobrom zaklade aj jej produkty su dobre ... zjavene nabozenstvo je ktore je zalozene na bohu nie na cloveku .. boh je jediny absolutne dobry... jedine o ktorom viem ze je 100% zjavene je krestanstvo ... ale nepoznam vsetky preto nemozem vylucit aj ine ..
..Že mi to tak niečo pripomína... 2. bozie prikazanie je : nevezmes meno bozie nadarmo .. (tu s nehovori len o nadavani ... ale zneuzivani bozieho mena na svoje ucely a prospech... horsie ako toto je uz len klanat sa inym bohom .. kedze iny boh nie je takze zlemu .. ) cize to co naznacujes skutocne sa stava .. ale bolo by lepsie sa takym ludom keby sa nenarodili ...
laska je len jedna z foriem boha .. boh je aj pravda, cesta a zivot .. je otec-stvoritel , syn -vykupitel a duch svaty posvatitel a potesitel... boh je tak siroko obsiahly ze ziadna definicia by ho nebola schopna vystizne a uplne definovat ... ale je aj vela toho co boh nie je .. ani kde(v com ) boh nie je .. a to sa vseobecne vola zlo ... opak toho je dobro cize boh .. pri takejto definici boha zas nie je take tazke v neho verit... komunikovanie s bohom je hadadnim spravnej cesty v zivote ... hladanim bozej vole ..nasledovanim krista...
ja osobne suhlasim aj s vatikanskou zmluvou .. ako aj z financovanim cirkvi ... myslim ze su opodstatnene ...ale to s vierou nema nic spolocne su to svetske zalezitosti .. ako si vacsina uzakoni to bude... moja viera sa nezmeni ked budem musiet prispiet viac do zvonca aby okrem kostola mohol prezit aj farar... ver tomu ze ak sa stat postara o svoje kulturne pamiatky ako ma my sa postarame o fararov... mysilze kam idu tie vsetky peniaze zo zvoncov .. ak nie je osobitna zbierka ide to na kostol a jeho udrzbu ci chod (upratovanie lektrina atd...) pritom poplatky za hodiny (kedze je to brane ako firma) su niekolko krat vacsie ako realna spotreba... myslis ze by stat tak strasne si pomohol s tymi 40 milionmi ... ?? bude viac aspon na nastenkove tendre...
no takže, môj milý strapatý, keď ti už dochádzajú argumenty, nemáš čo k tomu povedať, tak tiež útočíš? kde je tá tvoja normálna argumentácia ku ktorej vyzývaš?
...a podľa teba je fér, že moslim ti platí farára? ....pritom keď chceli moslimovia registrovať islam na SVK, tak bol prihatý zákon, ktorých zvýšil hranicu na registrovanie cirkvi, tak aby islam nemohol byť registrovaný na SVK....volitelný nie je....je povinne volitelný...naštuduj si rozdiel...
aká pekná výhovorka, takto si sám pred sebou obhajuješ to zlo čo napáchal boh a kresťanstvo? ...ale ty uctievaľ toho istého boha, , toho židovského boha, aj ježiš bol žid, ten boh sa nijako nezmenil ...nie na to ti neskočím môj milý
má..právne dôvody a už viacerí ti ich vysvetľovali, ale ty ich nechceš pochopiť a prijaťco je pre jedneho dovod pre ineho nie je ... rozhoduje vacsina
žiadny boží plan neexistuje, nemáš na to jediný dôkaz, len tvoju slepú vieru, ovplyvnenú tým kde vyrastách, keby si sa narodil v arabských krajinách, bol by si moslim ...a že "uzávery"presne tych medzinarodnych dohovorov o pravacha a slobodach sa drzim ... a tie tiez ustanovuju vacsiny... to ze ty si tak obmedzeny ze nedokazes pochopit podstatu manzelstva vstahou a bozieho planu za to ja nemozem... a nazaklade tvoje obmedzenosti vytvaras mylne uzavery..
keď nemáš vecné argumenty nereaguj, mňa vyzývaš aby som sa držal témy a ty tu trieskaš adhominem ...palec horepises sam seba??" : tvoj ničím nepodložený názor, prianie alebo šplech...prosím nepoužívaj svoje názory ako fakty a pravdivé tvrdenia, či poznania pravdy..v tomto pravdu nemáš...tolko sebakritiky som necakal
doštuduj si ty druhú vetu prvej hlavy Ústavy SRco sa tyka vatikanskej zmluvy ...vyucovania nabozenstva atd ... to nie su otazky na mna ... zjavne sa nabozenstvo vyucuje preto lebo je on zaujem ... pokial viem je to volitelny predmet... co sa tyka platov "fararov" kazda registrovana cirkev dostava rovnako podla poctu veriacich ... dostudovat ...
ty nie že nevieš písať, ty nevieš ani čítať, ja som sa pýtal prečo ste v referende nechceli zakazať aj jednotlivcom si adoptovať deti, keď ste to chceli zakazať homosexualom...obe skupiny momentálne nemôžu si deti adoptovať...ani jednotlivci nemozu deti adoptovat ..len vo vynimocnych pripadoch ... napr ked ma dieta k nemu vstah
toto všetko čo opisuješ robilo kresťanstvo za čias feudalizmu....samozrejme, keďže je to tvoje kresťanstvo tak to okomentuješ, že na to nezaleží...ale nad islamom sa budeš pohoršovať....rovnaký meter na všetko, pohoršuj sa aj na svojím kresťanstvom....koľko milionov ľudí zomrelo rukou kresťanstva a v mene kresťanského boha.....a neodvolávaj sa na to, že to zlý zlý ľudia len zneužili kresťanstvo....pretože to môžme povedať aj teraz, že to len zlý zlý ľudia znužívajú islám....ak chceš niečo súdiť, tak začni od sseba a svojho neboženstva, potom choď na iné...ale to je to čo ty nevieš, kriticky sa pozrieť na seba a svoje náboženstvo....na špičku nosa si nevidíš, už som ti to písal...nie je pýcha najväčší hriech?mne ale nevadia moslimovia .. tych posudzujem podla toho ako sa spravaju ... ale islam ... nenavistna nauka ktora uci nenavidiet a zabijat .. to ze nejedia prasata ... ??? vegetaraini nejedia ziadne maso a nikomu nevadia .. vegani nic zivocisne ... ale ked niekto ma pravo znasilnit vlastnu zenu .. bit ju ... zabit neverca sa berie ako skutok zaktory pojde do neba... tu sa nebavime o temnom stredoveku ale o dnesnych imanoch a dnesnych sinagogac ...nie niekde v keli v kambodzi ale v europe (anglicko francuzko finsko.... ) napadaju opiliych ... obmedzuju osobnu slobodu a zakazju co zakonom zakazane nie je napriklad nosit pri sebe alkohol... ucia svoje deti ze si spinavsi ako prasa ... ked sa moslim dotkne prasata musi sa umyt ked sa ho dotkne neverec (jedno ci ateista ci krestan ) musi sa umyt 3x ... a trest smrti je v sarii tak bezny ako u nas pokuta za rychlost... cize je mi jedno ci je niekto moslim satanista pokial respektuje ostatnych ... nevyvolava voci nim nenavist ..
ale ty rešpektovať druhých nemesis, že? lebo ty máš svoje náboženstvo a nech sa každý podriaďuje tomu, čo ty si myslíš, že je správne.cize je mi jedno ci je niekto moslim satanista pokial respektuje ostatnych ... nevyvolava voci nim nenavist ..
no prečo? prečo? prečo si bol na referende?to ze ich spoluzitie neije spravne je jedna vec ale kto som ja ze ich mam odsudzovat ... preco by som mal rozhodovat za nich
ale trestá, v starom zákone trestá zabíja ubližuje, a je to ten istý boh, ktorého teraz obhajuješ...veď predsa z toho boha je ježiš...a trestá aj dnesboh nikoho netresta ... najvacsim a jedinym trestom pre cloveka je zivot bez boha ... co si clovek neuvedomuje lebo ho zmysli klamu ..
môj milý ale to všetko súvisí s témou, homoseuxáli, adopcie boli predmet referenda o rodine, ktoré iniciovala kresťanská spoločnosť, odvolávajúc sa na náboženské hodnoty boha a podobne....ja som stale intopic...boh vytvara homosexuálov a zakazuje im žiť homosexuálne...toto je všetko v téme, stale sa bavíme o bohu o náboženstve...tak neviem čo riešiš......ale nevieš odpovedať, tak sa to snažíž zahrať do OT? ...nebuď smiešny radšej znovu ohlás odchodprosim ta skus sa drzat temy .. ked chces rozoberat hmosexualov , adpcie , atd su tu na to zvlast temi ... dakujem.
mLuks
pokial viem referendum iniciaovalo AZR ... ked si pozries clenov najdes tam vela nekrestanov...
referendum si totalne nepochopil ... ak zakazovalo len to co je uz zakazane preco sa potom nad tym pohorsujes?? lebo to bolo cielom zachovat terajsi stav...
trest pre cloveka vychadza z samotnej podstaty skutku ... boh nemusi trestat ... lebo sa ludia potrestaju samy lebo opustia boha..
ty sa nesnazis presadzovat to co je spravne... ?? ci co my vlastne vycitas ... ze neprimam diktat z vonku ako ovca... ?? ze zijem podla vlastneho svedomia a v zivote sa snazim robit to najlepsie??
ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ... a ty by si mu to schvaloval lebo tak robi podla koranu a vole mohameda... v islame neexistuju ateisti... nezabudaj ... pre ateistov su len dve cesty .. konvertita a smrt..
opakujem este raz boh ziadne zlo nepacha .. dat zivot a zobrat je jeho pravo ...
pokial viem referendum iniciaovalo AZR ... ked si pozries clenov najdes tam vela nekrestanov...
referendum si totalne nepochopil ... ak zakazovalo len to co je uz zakazane preco sa potom nad tym pohorsujes?? lebo to bolo cielom zachovat terajsi stav...
trest pre cloveka vychadza z samotnej podstaty skutku ... boh nemusi trestat ... lebo sa ludia potrestaju samy lebo opustia boha..
ty sa nesnazis presadzovat to co je spravne... ?? ci co my vlastne vycitas ... ze neprimam diktat z vonku ako ovca... ?? ze zijem podla vlastneho svedomia a v zivote sa snazim robit to najlepsie??
ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ... a ty by si mu to schvaloval lebo tak robi podla koranu a vole mohameda... v islame neexistuju ateisti... nezabudaj ... pre ateistov su len dve cesty .. konvertita a smrt..
opakujem este raz boh ziadne zlo nepacha .. dat zivot a zobrat je jeho pravo ...
-
harrison314
Hardcore addict
Ale to ani ty.strapaty napísal:referendum si totalne nepochopil ... ak zakazovalo len to co je uz zakazane preco sa potom nad tym pohorsujes?? lebo to bolo cielom zachovat terajsi stav...
Pytal si sa ma na definiciu boha, voj Boh s Biblie, tresta ludi za zle skutky (sodoma a gomora, potopa), robi zazraky, kde chodi, no ked sa pozries okolo seba, nic take sa nedeje.strapaty napísal:trest pre cloveka vychadza z samotnej podstaty skutku ... boh nemusi trestat ... lebo sa ludia potrestaju samy lebo opustia boha..
Ale opustit Boha je trest? odkedy? Mas pocit, ze Ateisti neskutocne trpia? A kedze maju ludia slobodnu volu, je to ich pravo.strapaty napísal:trest pre cloveka vychadza z samotnej podstaty skutku ... boh nemusi trestat ... lebo sa ludia potrestaju samy lebo opustia boha..
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2015, 12:52)
Vies Biblia je fajn, najme ta cast, ked Boh da ludom slobodnu volu a potom ich vstekych utopi, lebo sa nespravali tak ako chcel on.
-
Solo_Kamen
King
ale ked ide zenska na potrat, tak ti to uz vadistrapaty napísal:opakujem este raz boh ziadne zlo nepacha .. dat zivot a zobrat je jeho pravo ...
dvojity meter?
-
miki690
Medium Professional
Som zvedavy, ci sa Ti v tejto teme podari tronfnut tento priklad pokrytectvastrapaty napísal:mLuks
ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ...
-
94jakub
Guru wannabe
To sú len tvoje vymyslené pseudo-argumenty, ktorými sa snažíš odôvodniť tvoj výber náboženstva na základe tvojho okolia. Budhizmus je tiež postavený na dobrom základe a jeho produkty(WTF?) sú dobré. Je to teda podľa teba "zjavené" náboženstvo? Pritom nepozná boha. Takže to tvoje rozdelenie je veľmi pochybné a ničím nepodložené. A nevieš. Veríš.strapaty napísal:myslel som ze to pochopis ..skusim polopate... ked je nieco na dobrom zaklade aj jej produkty su dobre ... zjavene nabozenstvo je ktore je zalozene na bohu nie na cloveku .. boh je jediny absolutne dobry... jedine o ktorom viem ze je 100% zjavene je krestanstvo ... ale nepoznam vsetky preto nemozem vylucit aj ine ..
Schyzofrénne správanie je jednou z chorôb nie hľadanie správnej cesty.strapaty napísal:bla bla... komunikovanie s bohom je hadadnim spravnej cesty v zivote ... hladanim bozej vole ..nasledovanim krista...
Boli to len jedny z mnoha príkladov, ktoré tu odzneli veľa krát. Nechce sa mi k tomu znova vyjadrovať, všetko to tu už je.strapaty napísal:ja osobne suhlasim aj s vatikanskou zmluvou .. ako aj z financovanim cirkvi ... myslim ze su opodstatnene ...ale to s vierou nema nic spolocne su to svetske zalezitosti .. ako si vacsina uzakoni to bude... moja viera sa nezmeni ked budem musiet prispiet viac do zvonca aby okrem kostola mohol prezit aj farar... ver tomu ze ak sa stat postara o svoje kulturne pamiatky ako ma my sa postarame o fararov... mysilze kam idu tie vsetky peniaze zo zvoncov .. ak nie je osobitna zbierka ide to na kostol a jeho udrzbu ci chod (upratovanie lektrina atd...) pritom poplatky za hodiny (kedze je to brane ako firma) su niekolko krat vacsie ako realna spotreba... myslis ze by stat tak strasne si pomohol s tymi 40 milionmi ... ?? bude viac aspon na nastenkove tendre...
Prečo teda nebolo referendum a celá propaganda postavená na tom, aby bolo jednoduchšie adoptovať dieťa a neexistovali zbytočné obštrukcie? Ale to by nebolo dostatočne populistické, že.strapaty napísal:ani jednotlivci nemozu deti adoptovat ..len vo vynimocnych pripadoch ... napr ked ma dieta k nemu vstah ... skus si zistit preco je skutocne tolko deti v domovoch ... 95% nie su pravne volne ...lebo im rodicia aspon raz za rok poslu pohladnicu ... a 50% z nich je tam len docasne .. je mnoho projektov na slovensku lepsioch ako ustavna starostlivost ... ale to by nasi polityci a ich kumpni nesmeli mat z toho taku strasnu ryzu ... jedno dieta v DD vyjde stat mesacne 800-1000€ ...cize vsetky uzitocne projekty sa umyselne brzdia... myslis ze akm idu tie peniaze... ??
Očividne ani podporovatelia referenda nemali v úmysle toho veľa zmeniť, len zakonzervovať súčasný stav.
Keď už sa tak hlasno vyjadruješ o tom islame, vieš povedať koľko máš o ňom naštudované alebo len preberáš to, čo si počul na ulici?strapaty napísal:ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ... a ty by si mu to schvaloval lebo tak robi podla koranu a vole mohameda... v islame neexistuju ateisti... nezabudaj ... pre ateistov su len dve cesty .. konvertita a smrt..
Nezabúdaj. Keby nebolo európskej kultúry, ktoré postupne vytlačila kresťanské praktiky a zaviedli sa ľudské práva, tak by si si stále mohol ísť aj ty hodiť kameňom na námestie. Kresťanstvo a cirkev mala dostatočne čas na to aby zakázali mučenie, zrušili inkvizíciu a sformovali nejakú prvotnú podobu ľudských práv. Akosi sa k tomu ale nikto nemal a museli sme čakať celý stredovek, kým prestane útlak.strapaty napísal:ked sa islam zmeni na mierumilovne nabozenstvo ktore bude hlasat milovat svojich nepriatelov a bude si svoje zeny ctit a vazit ... primem ho z otvorenou narucov.. lebo je celkom mozne ze keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ... a ty by si mu to schvaloval lebo tak robi podla koranu a vole mohameda... v islame neexistuju ateisti... nezabudaj ... pre ateistov su len dve cesty .. konvertita a smrt..
-
tehla
co nie je este moze byt ...keby krestania v tych casoch nezabijali dnes by tvoja dcera nosila burku a manzel by ju deno dene mlatill a znasilnoval ...
mimochodom RIP obetiam v Parizi
-
seth82
Darca
No hej, časť histórie, v ktorej jedno náboženstvo v Európe robilo neplechu a montovalo sa ľuďom do života (a aj do smrti a narodenia), je našťastie za nami, nejaké tie dekády prebieha doba, v ktorej náboženstvo začalo našťastie ustupovať do pozadia a jeho fanatickí nasledovníci začali ubúdať. Preto treba ďalšie, aby sme sa vrátili späť.
Kedy už ľudia konečne prestanú veriť všetkým tým nedokázateľným a iracionálnym bájkam, ktoré odjakživa brzdili a brzdia rozvoj ľudstva? Asi nikdy, kvôli Gaussovej krivke, ktorá je v tom síce celkom nevinne, ale vysvetľuje to, nad čím sa mnohí pozastavujú.
(otázne je, prečo tu poniektorí nedávajú RIP na Beirút, kde dva dni pred Parížom mrdli bomby, či na Bagdád, kde mrdla bomba priamo na jednom z pohrebov - to asi na Narkóze, tv Hnoj a na Slobodnom Vysierači nedávali)
Kedy už ľudia konečne prestanú veriť všetkým tým nedokázateľným a iracionálnym bájkam, ktoré odjakživa brzdili a brzdia rozvoj ľudstva? Asi nikdy, kvôli Gaussovej krivke, ktorá je v tom síce celkom nevinne, ale vysvetľuje to, nad čím sa mnohí pozastavujú.
(otázne je, prečo tu poniektorí nedávajú RIP na Beirút, kde dva dni pred Parížom mrdli bomby, či na Bagdád, kde mrdla bomba priamo na jednom z pohrebov - to asi na Narkóze, tv Hnoj a na Slobodnom Vysierači nedávali)
-
harrison314
Hardcore addict
seth sklamem ta, vyzera to tak, ze naboznost sa prenasa nie len indoktrinaciou ale aj geneticky
http://www.osel.cz/5511-spolecnost-ovla ... nosti.html
PS (pre niektorych): to nie je dokaz existencie boha
http://www.osel.cz/5511-spolecnost-ovla ... nosti.html
PS (pre niektorych): to nie je dokaz existencie boha
-
Solo_Kamen
King
Toto by som rád do nasledovnej relácie "vysierača" napísal, ak dovolíš. Aj keď predpokladám, že by to aj tak spomenuli.seth82 napísal: