Nepochopil si. Ale nič nové v tvojom podaní.Makovnik napísal:Tvoja veta a citacia sa nezhoduje. Ale nic nove v tvojom podani.
KaptMichal:Ale vôbec, nech sa ISISom zatočí, veď to je reakcia najhrubšieho zrna. Nech sa koordinuje akcia proti nim a napríklad, nech sa zabezpečí to, aby Kurdov, ktorí ich najviac bijú, nebombardovali od chrbta Turci.
Ako som sem ale dával tu citáciu, toto sa podarí rozbíjať vtedy, ak neprestane neustále generalizovať a vytvárať podivné asociácie. Ako tu bolo spomenuté, mnoho utečencov uteká práve pred fanatizmom a zlom ISISu. Prečo sa tieto útoky spájajú s neborákmi, ktorí sa od zimy trasú niekde na hranici, v území nikoho? Tie hodnoty boli vybudované na niečom inom ako strachu, xenofóbii a akejsi verzie izolocianizmu - naopak, otvorenosť, do istej miery zaručená sloboda a ´demokracia´ (nebudem tu rozoberať limity) - na toto útočia napr. tí islamisti. A podarí sa im to zničiť, ak väčšina populácie pristúpi na túto hru a práve tú demokraciu, slobodu a otvorenosť ukončí.Európania si za stáročia vytrpeli množstvo bojov a vojen a vybudovali niečo, čo nikde inde na svete neexistuje. Prostredie, kde desiatky národov medzi sebou žijú mierumilovne, v technologicky a sociálne vyspelej spoločnosti. A ja by som bol rád, ak by to tak ostalo aj naďalej.
Tak opäť sa pýtam, čo s tým majú migranti? To, že sa v tom mori nájde nejaký naverbovanec?Agentúra Reuters potvrdila, že Islamský štát sa oficiálne prihlásil k zodpovednosti za včerajšie útoky. Radikáli zverejnili na sociálnych sieťach vyhlásenie v arabčine aj francúzštine.
A neodpustím si ešte jednu vec na margo toho istého obmedzenizmu.
zdrojOběti útoků nebyly ničím zvláštní, šlo o obyčejné lidi, kteří se tu noc bavili v ulicích Paříže. Jejich bezdůvodná smrt je důkazem obrovského pohrdání lidskými životy...Stejnou účast projevujeme i těm, jejichž blízcí po stovkách umírají na hranicích „pevnosti Evropa“, protože jejich životy nejsou natolik důležité, aby byli ochráněni vytvořením bezpečných migračních cest. Stejnou účast projevujeme pozůstalým civilních obětí válek a masakrů ve všech koutech světa: počínaje oběťmi Islámského státu přes oběti amerických dronů a ruských bombardérů, až po lidi umírající v troskách domů v Gaze.