Zabezpečenie formulára

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Zabezpečenie formulára

Príspevok od používateľa Mapeko »

Akou cestou sa dá poslať cez formulár viac príspevkov? Napr. zaspamujú web behom pár sekúnd, a ja neviem ako nevyznám sa v tom.

code formulára

Kód: Vybrať všetko

<form action='<?php echo SITE."Support/New/"; ?>' method='post' class='pre'>
                        <table cellspacing='0' cellpadding='0' class='form' align='center'>
                            <tr>
                                <td class='left'><?php echo $locale['unban7']; ?></td>
                                <td class='right'><textarea name='desc' class='smallTextarea'></textarea></td>
                            </tr>
                            <tr>
				<td class='left'></td>
				<td class='right'><input type='submit' name='ok' value='Odoslať' class='button2'</td>
                            </tr>
			</table>
                    </form>
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zabezpečenie formulára

Príspevok od používateľa Michaelo »

ked sa v tom nevyznas tak to nerob :)

Normalne napisem prispevok a mozem to kludne postovat kolko krat chcem, alebo si spravim jednoduchy script pre chrome ktory to robi za mna alebo si spravim PHP script na mojom serveri a mozemti tam postnut kolko krat chcem... Vacsinou takito spammeri su boti, daj si tam captchu alebo nieco take.
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Lenže formulárov na stránke je viac a nemôže byť všade captcha, napr v galérii si idem upnut obrázok a stále vypisovať captcha ľudí by to odradilo.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak si to daj iba pre prihlasenych a daj captchu na registraciu + nejake dalsie veci, napr ja som moj web napojil aj na stopforumspam.com
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Lenže, kto chce narobiť šľabastiky sa aj regne. A nerobia to boti ale normalny useri čo chcú uškodiť
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

90% z nich su boti a ako hovorim, napoj si to na stopforumspam.com Ja tam mam uz asi 30 stranok automaticky zabanovanych IPciek.
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Ver mi nebol to bot bol to user, kt. chcel uškodiť a pozná chyby webu. No tú stránku kuknem.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Tak principialne to mas naprd, kedze si s tym neratal (a ani teraz nechces ratat s botmi). Moznosti mas vela, cez throttling (podla IP/usera atd.), veci ako Akismet (Michaelo postol vyssie tiez nieco, ale to nepoznam) a tak dalej.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak mas postovanie povolene iba pre clenov, tak potom ti staci mierne upravit tabulku userov v DB a po kazdom poste by si do nej pridal timestampu kedy user postol a pri posotvani ju overovat. Takto by si si mohol nastavit interval aby nemohli postovat castejsie ako napr. raz za 15 sekund.

Ake CMS pouzivas? Wordpress??

No bohuzial, ak nepocita s botmi, bude to mat omnoho horsie. Ja som mal na webe o ktory som sa prestal starat niekolko desiatok tisic registrovanych botov a stovky tisic prispevkov. Nakoniec ma zacal google koli tomu buzerovat, tak som musel precistit tie posty priamo cez DB a zablokovat prispievanie do fora (kede web uz dlhe roky nepodporujem, no stale bezi).

To co som poslal ja je viac univerzalne, to tvoje je len na Wordpress, ale ak ho pouziva, tak smelo do toho. (Stopforumspam.com ma aj plugin pre wordpress a ine CMSka: http://www.stopforumspam.com/contributions )

Ps.: Taktiez mozes napojit web na CloudFlare. Osobne ho pouzivam na vsetkych mojich weboch. Tiez dokazu zistit nebezpecne IPcky a ani ich na tvoj web nepustia + sakramentshy vela dalsich veci.
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Vďaka za rady, niekedy cez týždeň sa pustím do toho. A CMS je kúpené, tak to robil jeden človek.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm, tak to ti drzim palce aby si to spravil. Na beznych CMSkach mas vacsinou pluginy hotove, na custom CMS si to musis napisat sam.
Mapeko
Medium Expert
Medium Expert

Dám vedieť potom :)

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 11:44)
Vyriešené vdaka :)
Napísať odpoveď