klonovanie disku
klonovanie disku
Ahoj poradte daco na clonovanie disku s windosom + mbr, ze to skopirujem a nabootujem. Najlepsie free
Mam windows xp, chcem klonovat xp. Dik
Mam windows xp, chcem klonovat xp. Dik
-
xH4wK
Re: klonovanie disku
http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
Free verzia ma disk cloning/kopie
Puzivam ako hlavny zalohovaci tool (platenu verziu)
Free verzia ma disk cloning/kopie
Puzivam ako hlavny zalohovaci tool (platenu verziu)
Aj Acronic True Image ma myslim neplatenu verziu. Ale neviem presne ake su tam obmedzenia.
Možno aj toto Ti pôjde.
http://www.seagate.com/support/download ... master-dl/
http://www.seagate.com/support/download ... master-dl/
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
HDClone Pro nesklamal este
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Poradí mi niekto momentálne najlepší program na klonovanie ? Alebo sú to stále hore spomínané programy ? 
Za mňa Acronis
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Zabudol som dodať že FREE 
Sú staršie verzie ako free a fungujú dobre.Nainštaluj si a môžeš cez program spraviť boot CD.
Jeden odkaz som dal vyššie a tu je druhý od WD ale je to stále to isté.
http://support.wdc.com/classic/product/ ... p?swid=119
Jeden odkaz som dal vyššie a tu je druhý od WD ale je to stále to isté.
http://support.wdc.com/classic/product/ ... p?swid=119
-
Daniel9911
Professional
Ahojte, ja rozmýšľam tiež nad klonovaním disku, len by ma zaujímalo to že mám asus notebook a mam predinstalovaní OS presnejšie Windows Vistu. Keďže neviem ako funguje backup u asus bookov či majú nato nástroj tak by som to chcel klonovať ( len preto lebo je to originál OS) na nový SSD. Našiel som super návod na Acronis True Image ale čítal som, že to nepodporuje Vistu. Takže by som sa chcel spýtať či nepoznáte program ktorý by potporoval Vistu alebo ako dostať z Asus predinstalovaného booku backup OS.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Vista + SSD? Nejde to dokopy 
-
Daniel9911
Professional
Ja viem že to nejde dokopy
:D ale tak book nemá ovládače na win 7 a vyššie OS takže by bol risk kupovať originál OS kde mi možno OS nerozozná Wifi + Bluetooth.
Ja by som pokial to nema ovladace na win7 skusil tie na vista instalovat v rezime kompatibility.
CI?
CI?
-
Daniel9911
Professional
to som robil pri straších bookoch od Asus napr. F5 serii tam išli nainstalovať aj ovládače z XP niektoré a fungovali ale tiež aj zvyklo blbnúť napr. wifi alebo nešiel bluetooth a podobne.farnell napísal:Ja by som pokial to nema ovladace na win7 skusil tie na vista instalovat v rezime kompatibility.
CI?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
CloneZilla. Je to bootovacie CD/USB na baze linuxu a je mu jedno, ake tam mas filesystemy, skopci vsetko tak ako je. V robote sme to pouzivali pri prechode na nove, vacsie SSD disky. Akurat po naklonovani si treba dat pozor a nenechat startovat Windows s oboma klonmi zapojenymi, inac to pri starte nerozdycha 
Trochu oživim temu, potreboval by som naklonovat oddiely z 2 starsich diskov na jeden novy disk, skusam free verziu Macrium Reflect, no nemam moznost vyberu cielovej particie, na ktoru by som ten oddiel naklonoval,iba mi to vyberie priemo disk a chce mi to tam hodit a neberie ohlad ani na uz vytvoreny oddiel so systemom a subormi.
Da sa priamo klonovat oddiel z jedneho disku na uz vytvoreny oddiel na druhom disku? Pripadne aky program na to pouzit...
Da sa priamo klonovat oddiel z jedneho disku na uz vytvoreny oddiel na druhom disku? Pripadne aky program na to pouzit...
Daj sem screen zo Správa diskov.
-
starysomar
Hardcore addict
Predpokladám, že nie bootovacie...
Možná cesta - vytvoriť PRESNE zhodné partície, staré Macriom "zálohovať", obnoviť na nové partície. No to by si asi normálne skopíroval, teda bootovacie?
Možná cesta - vytvoriť PRESNE zhodné partície, staré Macriom "zálohovať", obnoviť na nové partície. No to by si asi normálne skopíroval, teda bootovacie?
Nebude sa z nich bootovat, su na nich data, akurat som tam nevidel moznost klonovania particie do particie, iba priamo na disk.
Particie som vytvaral rovnakej velkosti.
Particie som vytvaral rovnakej velkosti.