Aký tlak v pneumatikách?
Re: Aký tlak v pneumatikách?
Modelova situacia. Podla tabuliek na nete fukanie na 2.2, pri zatazeni 2.8. Na aute jazdi jedna az dve osoby, ojedinele aj 4 osoby. Na kolko fukat? Priemer z toho a fuknut tak na 2.4 alebo 2.5?
-
ancikrista
Light Star
ale je, len keby si nebol taký slepý ako paprikaGrim napísal:autorizovaný servis KIA v HC ani nieje pokiaľ viem.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
test: ak ojedinele, tak fukat ako nezatazene
prifuknut snad iba ak by si siel nalozeny niekam dalej, na dovolenku k moru napriklad
Pripojím sa aj ja. Mám auto Kia Rio, v manuále mi píšu tlaky 2,1 normálne zaťaženie, 2,2 maximálne. Nafúkal som to tak raz (doteraz som vždy bol zvyknutý fúkať všetky pneu na 2,5) a auto trošku plávalo, no jazda bola pohodlnejšia. Pri 2,5 je dosť cítiť nerovnosti na ceste. Na pneu mám písané max. 3 000 kPa alebo ako sa to značí, no to je nepodstatné.
Jazdím sám, maximálne dvaja.
Názory ?
Jazdím sám, maximálne dvaja.
Názory ?
-
Grim
Darca
Daj adresu teda. Nech viem.
-
RATZINGER666
Darca
energy: co tam mas za pneumatiky?
-
Fabo
Hardcore addict
Ratzi, ja som to zas kontroloval v navaznosti na Grima, musel som sa smiat na tom aky je ancikrist trotl 
k pneumatikam: ja mam napriklad na riadnom rozmere predpis 2.2 lahky, 2.5 tazky, eko 2.5 bez rozdielu, takze na tvojom mieste by som prifukol niekde smerom k 2.5 uz len kvoli tomu, ze sa ti nestrati tak rychlo tlak pod nejaku normalnu hodnotu.
k pneumatikam: ja mam napriklad na riadnom rozmere predpis 2.2 lahky, 2.5 tazky, eko 2.5 bez rozdielu, takze na tvojom mieste by som prifukol niekde smerom k 2.5 uz len kvoli tomu, ze sa ti nestrati tak rychlo tlak pod nejaku normalnu hodnotu.
Ja by som chcel kupit nejaky kompresor domov do garaze, aby som mohol dofukat gumy tak ako potrebujem (na terenne do lesa inak ako na auto do mesta a pod.), byvaju teraz nejake povianocne akcie aj na veci ako kompresory?
-
hojko
Site Admin
Kompresor nie je oblecenie, ze by islo dole po Vianociach
Koleso na aute, ak ide do nejakych 3 bar nafukas aj kompresorom do zapalovaca, len to drhsie trva. Alebo potom taky vacsi do garaze na zem, to mas lae tak 150-1000 eur.
http://kompresory.heureka.sk/einhell-bt-ac-12-v/
http://kompresory.heureka.sk/einhell-bt-ac-12-v/
-
Minister21
Novice
Kupovať veľký kompresor len kvôli tomu, aby si fúkal kolesá je podľa mňa zbytočné
Vieš nájsť nejaké sady, kde máš aj pištole, vieš si na to hodiť pneumatický uťahovák alebo iné náradie ako napríklad //odkaz vymazany, ale neviem, či to budeš vedieť využiť... zase to môžem odporučiť my ho používame vo firme na plno vecí a je to super... ale na doma neviem... predávajú sa malé prenosné kompresory, to by ti možno bolo lepšie... skús napísať viac, či ho budeš vedieť použiť aj na iné veci 
-
guess.whoo
Redeemer
uplne staci na domace fukanie mini kompresov do zapalovaca na aute ako pise hojko. za minutu mas jedno koleso dofukane
Takto je to uvedené v príručke Jak na ToM19 napísal:Ahojte,
zajtra idem meniť kolesá na zimné a potreboval by som vedieť aký má byť správny tlak v pneumatikách.. Auto je Fiat Brava 1.4 benzín.. Rok výroby 1996..
V autách sa moc nevyznám, tak preto píšem o pomoc..
Vďaka..