Čo s maniakom ?
-
qwerty-xyz
Re: Čo s maniakom ?
to je skratka tohto úžasného útvaru?qwerty-xyz napísal:mno jo ale ja som uz pisal aj o tom z toho videa, pozeral to niekto? ten prvy ju ubil palicou, vybil vsetky zuby, polamal ruky, prsty a druhy 31 bodnoreznych ran, ...tak uznaj sam GRIM do banskej stolne? ....
ty este asi myslis toho co autor pisal, ale tak co z toho videa vychadza tak to je dost podobne tomu "nasmu" pribehu tuna.
--- inak zmlatit chlapa istymi skupinami, ale tak ze dobre zmlatit by nepomohlo? Ako keby segra mala podobny problem tak sa chlapcovi najprv dohovori a potom sa niekde odchyti kde sa mu "dohovori" znova. . . . samozrejme nie sam, to nie je dohovaranie medzi styroma ocami, to je skupinova prosba
--- mno ako to tak pozeram a pozeram a citam si clanky vidim ako riesenie fakt len specializovane komando vysokomotivovanych ludi s uzkym ale za to nesmierne presnym urcenim. Lebo tieto pripady, no fuj, ... jedna umlatena, druha dobodana, tretej prestrelena hlava s gulovnicou a policia robi PRD. specialny oddiel so specialnym urcenim, pod osobitnym zakonom s osobitnymi pravomocami, . . . . a bude poriadok.
Včera ju zastrelil. A potom seba.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak to je otrasne.
Inak tato diskusia je stara 3 roky. Co sa dialo medzi nimi posledne 3 roky? Policia alebo nejake ine organizacie to neriesili?
Inak tato diskusia je stara 3 roky. Co sa dialo medzi nimi posledne 3 roky? Policia alebo nejake ine organizacie to neriesili?
Nakoniec ho ani neposlala preč, ani nerozviedla, nenahlásila, nejak sa to ustálilo - to jeho správanie sa stalo sa prakticky nezmenilo, ale naučila sa s tým žiť. Aj keď teraz zas podala žiadosť o rozvod, čo bol ten spúšťač. Každopádne ona sama nedokázala vysvetliť, prečo to vlastne nijak nevyriešila. A už ani nevysvetlí.
Zostane to aspon pre nas ostatnych ponaucenim, ze vyhrazky od roznych emocionalne nevyrovnanych osob netreba brat na lahku vahu (ci uz sa jedna o partnera, kolegu, suseda a podobne).
Akurat minule sa v Pološeru venovali prave takym podobnym pripadom "šialenych strelcov" a tie pripady zial mali jedno spolocne, ze policia v danej veci zacala konat az, ked psychicky naruseny agresor svoje vyhrazky naplnil a obet zavrazdil.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... i-strelci/
Akurat minule sa v Pološeru venovali prave takym podobnym pripadom "šialenych strelcov" a tie pripady zial mali jedno spolocne, ze policia v danej veci zacala konat az, ked psychicky naruseny agresor svoje vyhrazky naplnil a obet zavrazdil.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... i-strelci/
Však to ale, že polícia žiadny podnet na konanie ani nemala.
-
Taane_Mahuta
Light Expert
Legislatívna úprava domáceho násilia
Dobrý deň všetkým vospolok.
Chcel by som len poradiť, z vlastnej rodinnej skúsenosti. Viac než 9 rokov na Slovensku je pre obete domáceho násilia možnosť požiadať súdnou cestou Zákaz vstupu agresora/násilníka do bytu/domu do vyrovnania majetkovo-právnych záležitostí, súd musí konať rýchlo, keďže ide o prevenciu domáceho násilia. V prípade návrhu na zákaz vstupu agresora do bytu/nehnuteľnosti, je lehota na rozhodnutie okresného súdu zákonne daná do 7 dní od podania! Jedná sa o predbežné opatrenie. Predbežné opatrenie je vykonateľné okamihom doručenia. Znamená to, že bez ohľadu na to, či odporca/agresor podá voči rozhodnutiu súdu odvolanie, je preňho právne záväzné a musí sa mu podrobiť. Účinky predbežného opatrenia sú limitované predovšetkým rozhodnutím súdu vo veci samej (teda v riadnom súdnom konaní). Svoje právo si teda musíte obhájiť aj v konaní vo veci samej s riadnym dokazovaním. Návrh vo veci samej môžete podať súčasne s návrhom na predbežné opatrenie, najneskôr v lehote určenej súdom.
Zjednodušene, našej rodine sa podarilo predísť takto najhoršiemu, a dnes obaja rodičia žijú vo svojich vlastných rodinách a sú spokojní, pričom sa nevedeli v tom inkriminovanom čase vôbec dohodnúť na ničom a robili si naschvály, a najmä otec, teda agresor v tom období výrazne negatívne vplýval svojím agresívnym správaním na zdravý chod rodiny, a mojich študujúcich súrodencov, ktorí chceli kvôli otcovi skončiť štúdium a v ohrození bolo jednak ich psychické zdravie a zdravie našej mamy. Našťastie vtedy vyšla novela zákona o rodine, a bolo možné rýchlo a efektívne sa zákonne ochrániť v takýchto skratových rodinných situáciách predbežným opatrením o zákaze vstupu agresora do bytu, čo bolo pre moju rodinu vyslobodením zo skutočného psycho-teroru.
Držím teda ďalším rodinám, čo sú v takýchto na prvý pohľad bezvýchodiskových situáciách, kde je psychický teror z jednej strany rodinného príslušníka, aby vo svojom záujme našli odvahu a tiež požiadali o predbežné opatrenie o zákazu vstupu agresora do bytu, predídu tím rôznym vyhroteným a nebezpečným situáciám, ktoré vznikajú jednoducho zo skratového konania.
Chcel by som len poradiť, z vlastnej rodinnej skúsenosti. Viac než 9 rokov na Slovensku je pre obete domáceho násilia možnosť požiadať súdnou cestou Zákaz vstupu agresora/násilníka do bytu/domu do vyrovnania majetkovo-právnych záležitostí, súd musí konať rýchlo, keďže ide o prevenciu domáceho násilia. V prípade návrhu na zákaz vstupu agresora do bytu/nehnuteľnosti, je lehota na rozhodnutie okresného súdu zákonne daná do 7 dní od podania! Jedná sa o predbežné opatrenie. Predbežné opatrenie je vykonateľné okamihom doručenia. Znamená to, že bez ohľadu na to, či odporca/agresor podá voči rozhodnutiu súdu odvolanie, je preňho právne záväzné a musí sa mu podrobiť. Účinky predbežného opatrenia sú limitované predovšetkým rozhodnutím súdu vo veci samej (teda v riadnom súdnom konaní). Svoje právo si teda musíte obhájiť aj v konaní vo veci samej s riadnym dokazovaním. Návrh vo veci samej môžete podať súčasne s návrhom na predbežné opatrenie, najneskôr v lehote určenej súdom.
Zjednodušene, našej rodine sa podarilo predísť takto najhoršiemu, a dnes obaja rodičia žijú vo svojich vlastných rodinách a sú spokojní, pričom sa nevedeli v tom inkriminovanom čase vôbec dohodnúť na ničom a robili si naschvály, a najmä otec, teda agresor v tom období výrazne negatívne vplýval svojím agresívnym správaním na zdravý chod rodiny, a mojich študujúcich súrodencov, ktorí chceli kvôli otcovi skončiť štúdium a v ohrození bolo jednak ich psychické zdravie a zdravie našej mamy. Našťastie vtedy vyšla novela zákona o rodine, a bolo možné rýchlo a efektívne sa zákonne ochrániť v takýchto skratových rodinných situáciách predbežným opatrením o zákaze vstupu agresora do bytu, čo bolo pre moju rodinu vyslobodením zo skutočného psycho-teroru.
Držím teda ďalším rodinám, čo sú v takýchto na prvý pohľad bezvýchodiskových situáciách, kde je psychický teror z jednej strany rodinného príslušníka, aby vo svojom záujme našli odvahu a tiež požiadali o predbežné opatrenie o zákazu vstupu agresora do bytu, predídu tím rôznym vyhroteným a nebezpečným situáciám, ktoré vznikajú jednoducho zo skratového konania.
Tento by ju prenasledoval a sledoval bez ohľadu na nejaký súdny príkaz.
-
Fabo
Hardcore addict
hughito, to nevies, a napokon bohuzial ani nikdy nezistis.
Dalo by sa to významne predpokladať.
Ja som si nevsimol ze to je stara tema, ale chcel som napisat, ze je to nebezpecny clovek a okamzite by som zdrhal, minimalne do CR ak nevie jazyky, psychicky teror je casto horsi ako fyzicky, psychika ovplyvnuje aj fyzicke zdravie, to bolo dokazane, potom je obet casto paralyzovana a zda sa jej, ze nema vychodisko, ak utoci fyzicky, ta jeho agresia sa uvolni, no ak utoci psychicky, agresia sa v nom hromadi a nasledky su nevyspytatelne a casto tragicke.
Vazne by som rad poznal nazov toho krizoveho centra, ta slecinka pri telefone ju prakticky zabila!
To ci by ju hladal a nasiel v centre alebo v zahranici ak by odisla, to sa nikto nedozvie, tiez je otazka ci by jej dali statut chranenej osoby a zmenili by jej identitu, ale tym ze mala DOKAZ, skoda ze to nevyuzila, to je vazne skoda.
Nech odpociva v pokoji a nech si toto precita co najviac ludi a nehra mrtveho (zbabeleho) chrobaka, mnoho ludi prizna, ze je svedkom domaceho nasilia, ale malokto to nahlasi, ci riesi, na tomto ma vazne najviac zaraza pristup toho krizoveho centra, ten posledny clanok (okrem policie), ktory jej mohol pomoc, zlyhal.
EDIT: to ze podala o rozvod a asi zostala s nim v byte, po tom vsetkom, to bol vazne zly krok, on tym uz nemal co stratit - no a najnebezpecnejsi clovek je ten, co nema co stratit.
Vazne by som rad poznal nazov toho krizoveho centra, ta slecinka pri telefone ju prakticky zabila!
To ci by ju hladal a nasiel v centre alebo v zahranici ak by odisla, to sa nikto nedozvie, tiez je otazka ci by jej dali statut chranenej osoby a zmenili by jej identitu, ale tym ze mala DOKAZ, skoda ze to nevyuzila, to je vazne skoda.
Nech odpociva v pokoji a nech si toto precita co najviac ludi a nehra mrtveho (zbabeleho) chrobaka, mnoho ludi prizna, ze je svedkom domaceho nasilia, ale malokto to nahlasi, ci riesi, na tomto ma vazne najviac zaraza pristup toho krizoveho centra, ten posledny clanok (okrem policie), ktory jej mohol pomoc, zlyhal.
EDIT: to ze podala o rozvod a asi zostala s nim v byte, po tom vsetkom, to bol vazne zly krok, on tym uz nemal co stratit - no a najnebezpecnejsi clovek je ten, co nema co stratit.
-
Yos
Professional
Ako sa taky magor dostal ku zbrani??
Ak si pozrieš včerajšie noviny, ľudia na kameru hovorili, že vôbec by to o ňom nepovedali, že by niečo také mohol spraviť.. čiže pri vybavovaní zbrane sa mohol kľudne prejavovať ako normálny človek.. bohužiaľ.
Necital som o aku zbran ide, ale kedze s nou niekoho usmrtil, potreboval zbrojny pas (?!)
Na zbrojny pas treba prejst testom ci je clovek sposobily nie? Ci tie testy uz moze prejst hoc kto? On mi pride ako labilny clovek, preto mi je cudne, ze presiel testom.
Na zbrojny pas treba prejst testom ci je clovek sposobily nie? Ci tie testy uz moze prejst hoc kto? On mi pride ako labilny clovek, preto mi je cudne, ze presiel testom.
-
Yos
Professional
Preto som sa aj pytal ako sa k nej dostal. Lebo legalnym sposobom pri jeho psychike asi velmi tazko..
Pistol sa neda kupit len tak na cierno, ak vies u koho kupovat? Ano, da sa kupit, takze mohla byt v nelegalnej drzbe. Mohol ju mat aj legalne doma 6 rokov, skor ako zacalo tyranie.
V správach som začul, že tú zbraň mal legálne.. áno, mohol ju mať už roky.. a zase neverím, že tie testy spôsobilosti odhalia každú jednu mániu uchádzača o zbrojný preukaz.
No bolo by smiesne, ze ty vies odhalit jeho mentalny problem a toho ani nepoznas, v zivote si ho nestretol, a vies to usudit iba na zaklade internetovej diskusie, a nejaky psycholog, ktory s nim tie testy robi a vyhodnocuje v osobnom kontakte to nevie urcit.
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2015, 11:49)
ta pani v spravach bola smiesna..."Tibor nebol ten typ, on bol uplny kludas"
Jasne, ved prave preto vytasil zbran a na sidlisku zavrazdil zenu, lebo on ten typ nebol
ze dakto doakze nieco take vypotit zo seba.
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2015, 11:49)
ta pani v spravach bola smiesna..."Tibor nebol ten typ, on bol uplny kludas"
Jasne, ved prave preto vytasil zbran a na sidlisku zavrazdil zenu, lebo on ten typ nebol