FUll HD TV okolo 400 eur
-
Ryan Giggs
VIP
Re: FUll HD TV okolo 400 eur
Nie nema to 100 Hz. Az model UE40J6272, alebo minulorocne (este sa daju kupit), UE40H6200/6270/6400/6470.
Dik. Este mi prosim porad, ako sa ten udaj presne vola? ten co si mi napisal UE406272 to ma napisane v texte, ale v tych parametroch to je ako frek.pohyb. interpolacie? Ked pojdem pozerat TV, nech nie som ako somar a neoblbnu ma.
-
Ryan Giggs
VIP
Z toho popisu od vyrobcu sa nedozvies aky panel tam je.
No a ako to potom mam vediet?
-
Ryan Giggs
VIP
Chce to patrat po nete.
Tak dik, asi este pockam kym sa uplne rozhodnem 
CAUTE, nechcem kvoli tomu davat novu temu, ale nema niekto z vas doma OLED tv? skusenosti?
dík
dík
-
Ryan Giggs
VIP
Pokial sa rozhodujes medzi oled a lcd (v podobnej cene), tak tu nie je o com rozmyslat. Oled je vo vsetkych parametroch (s vynimkou zobrazenia pohybliveho obrazu) vyrazne, vyrazne lepsi.
Tak nikto to asi nechce pouzivat ako fotoramik 
-
Ryan Giggs
VIP
Az nato ze kazdy ho tak defacto pouziva. LCD je v podstate fotoramik, kedze jednotlive framy zobrazuje staticky. A oled funguje uplne rovnakym sposobom, je tam pouzita rovnaka technologia sample and hold. Preto je to zobrazenie pohybu na rovnakej (zlej) urovni, kedze take zobrazenie nie je pre ludske oko prirodzene.
Bunky na oled su superrychle, ale ta ich superrychlost je tymto zabita.
Kazdopadne keby som sa mal rozhodovat medzi LCD a oled, tak je to jasne. Oled obrazom valcuje.
Bunky na oled su superrychle, ale ta ich superrychlost je tymto zabita.
Kazdopadne keby som sa mal rozhodovat medzi LCD a oled, tak je to jasne. Oled obrazom valcuje.
Ot: a ako sa to da aj inym sposobom zobrazovat? Ved samotne video je vlastne seria "foriek" v rychlom slede za sebou. Tak ako inak to moze nejake zariadenie zobrazit? Plazma to tiez tak zobrazovala nie.
-
Ryan Giggs
VIP
Nie. Plazma aj CRT to zobrazuju inak. LCD (aj oled) sa chova tak, ze vezme frame a zobrazi ho vcelku tak ako je. Pri 50 Hz televizore tak je zobrazeny kazdy jeden frame 20 ms (u 100 hz polovicu) statickym sposobom. Cize vlastne tam ten obrazok svieti celych 20 ms.
CRT funguje inak, pre ludske oko najprirodzenejsie. Nezobrazuje totiz frame v jednom kuse, ale po riadkoch, zo strany na stranu (ako ked otacas hlavou). Preto ten pohyb vnimas menej rozmazane, menej trhane, plynulejsie.
No a plazma zas pulzne, ten frame "blika". Kvalitativne je to nieco medzi.
No a vyrobcovia LCD sa podobnym sposobom snazia obalamutit nas zrak a mozog roznymi backlight scanningami, impulse modmi a podobnymi blikatkami, ktore imituju spravanie CRT ci plazmy.
A vsetky tie frekvencie spocitaju a z toho potom vznika tych papierovych x-sto ci x-tisic Hz.
CRT funguje inak, pre ludske oko najprirodzenejsie. Nezobrazuje totiz frame v jednom kuse, ale po riadkoch, zo strany na stranu (ako ked otacas hlavou). Preto ten pohyb vnimas menej rozmazane, menej trhane, plynulejsie.
No a plazma zas pulzne, ten frame "blika". Kvalitativne je to nieco medzi.
No a vyrobcovia LCD sa podobnym sposobom snazia obalamutit nas zrak a mozog roznymi backlight scanningami, impulse modmi a podobnymi blikatkami, ktore imituju spravanie CRT ci plazmy.
A vsetky tie frekvencie spocitaju a z toho potom vznika tych papierovych x-sto ci x-tisic Hz.
Ryan Giggs mal by som na teba prosbu. Vedel by si mi prosím ťa odporučiť, aký TV s uhlopriečkou cca 40-43" by som mal pozerať? Brat chce pre mamku na Vianoce kúpiť nový TV. Teraz má ECG LHD32DVBT, ktorý som ja kupoval ešte v novembri 2008. Teraz hľadáme niečo, čo bude mať v danej cene (cca 400€) čo najlepší obraz a spotrebu. Za tvoju radu ti budem veľmi vďačný.
-
Ryan Giggs
VIP
Na nejakych 450. eurach (v znamych eshopoch) uz zacinaju TV so 100 Hz panelom. Napr. Samsung UE40J6272. Tak je na zvazenie ci uz nedoplatit.
Spotrebu vobec neries, nema to zmysel. Nejakych 10-20 wattov rozdielu hore-dole nehra ziadnu ulohu. Pri 20W rozdielu a sledovani 10 hodin denne je rozdiel nejakych 10 eur za rok.
Spotrebu vobec neries, nema to zmysel. Nejakych 10-20 wattov rozdielu hore-dole nehra ziadnu ulohu. Pri 20W rozdielu a sledovani 10 hodin denne je rozdiel nejakych 10 eur za rok.
Ďakujem za tip. Tá cena cca 400€ nie je úplne pevná a navýšenie 50€ je možné.
-
Ryan Giggs
VIP
Dalsie su potom za nejakych 480,-, Panasonic 40CS630E, Philips 40PFK6300, LG 42LF652V (horsia cierna).
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nakoniec cez znameho som kupil Samsung-ue60h6200 za cenu 780€
Zháňam TV do max 350€. Uhlopriečka by mala byt 32 maximálne 40 palcov. Čo odporúčate?
-
Ryan Giggs
VIP
Za nejakych 390 € je Samsung UE40J6272, ktory uz ma 100 Hz panel. Urcite by som zvazil doplatit.
Mne odporucil royal tiez ten Samsung UE40J6272, mam ho asi mesiac a som s nim velmi spokojny. Myslel som ze smart funkcie pouzivat nebudem, ale pouzivam ich hadam viac ako pozeranie TV
. ma krasny obraz, i ked mi cez hdmi nechce ist na 100hz som te este neriesil. Asi mam stary hdmi kabel.