pekne fotky, ako dlho si uz v Japonsku?
co sa tyka mna, a mojich skusenosti, ja som skor pesi turista, rad chodim pesi, tak zazijem a vidim viac, nemam moc v oblube turisticke destinacie a atrakcie, mam radsej take miesta, kde vela cudzincov nechodi. Co sa tyka jedal, tak japonsku kuchynu mam velmi rad prave kvoli cerstvosti, morskym veciam, riasam, hubam roznych druhov, to, ze malo korenia, nesolia, nesladia, pouzivaju pohanku, rozne druhy bylin, rozne caje, najradsej mam japonsku pohanku a tradicne soba - pohankove cestoviny/spagety s fermentovanou sojou - Natto, to su podla pre mna typicke chute Japonska, nezamenitelne. Co sa tyka zapachov a podobne, asi som mal stastie, ale v Japonsku som ziadny smrad z ryb a ani morskych priser nezazil, myslim smrad, co sa tyka stareho rybieho masa, kedy vznika kyselina maslova oxidaciou rybieho tuku a mastnych kyselin, ako je to bezne trebars v Europe, kde sa predavaju uz stare zmrazene ryby a je velmi neprijemny zapach v restauraciach s rybami, ak taky zapach myslis, aky je bezny v Europe, tak taky som v Japonsku nezazil ani raz a to som chodieval kazdy den pesi cez cele mesto, aj po rybich trhoch a restauraciach. Po kazdodennej niekolko kilometrovej pesej ture po meste - Tokyu, som sa vzdy potom pred polnocou vracal poslednym metrom spat do penzionu. Denne som tak presiel od 15-20 km a poznal osobne zakutia, zaujimavych ludi, kde bezny turista nezavita, kedze sa vacsinou turisti vozia MHD, alebo sa bezny turista riadi podla turistickych odporucani.
Samozrejme, doslovne celé Japonsko v Tokyu nezazijes, ale myslel som to v zmysle takom, ze v Tokyu je kazda stvrt ina, specificka a ma ako hlavne mesto prvky, miesta, ktore pripominaju aj ine casti Japonska, ze jednoducho do Tokya sa stahuju Japonci z celeho Japonska a prinasaju tam zo sebou aj svoje zvyky, myslienky, napady, kuchynu, kulturu. Mal som tam moznost poznat Japoncov z miest, ktore som potom aj s nimi navstivil, takze takto to bolo myslene.