výpadky pamäte po alkohole

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tomas147
Star
Star

výpadky pamäte po alkohole

Príspevok od používateľa tomas147 »

Zdravím, vie mi niekto vysvetliť alebo mi sem hodiť nejaký článok ktorý mi vysvetli prečo si po alkohole nič nepamätám? poznám ľudí ktorí sa vedia opiť pod obraz boží no pamätajú si všetko mne stačí že si dám pár pív a už neviem poriadne ako som došiel domov. za reakcie vopred dík
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: výpadky pamäte po alkohole

Príspevok od používateľa Hensym »

Neviem presne ako to funguje, ale tí ľudia čo ich poznáš si buď vymýšľajú, alebo pod obraz boží fakt neboli, lebo by porušovali základné zákony toho, ako funguje mozog.

To, že máš okná už po pár pivách proste len znamená, že ti stačí menej na opitie. To je všetko. Ale neexistuje nikto taký, čo by mu alkohol výpadky nespôsoboval.

// karma, hej hej, samozrejme. :wink:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja som v zivote okno po alkohole nemal. A to som bol opity tak ze som nevedel chodit.
K otazke skus dat do youtube vedecke kladivo alkohol.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tak isto sa mi este nepodarilo urobit si do hlavy okno...takze ja naopak neverim ludom co hovoria, ze si nic nepamataju.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja tiez. raz som bol taky opity, ze som som nedokazal chodit a kamosi ma nechali lezat vonku na lavicke lebo som sustavne vracal :D iba mi nosili vodu, ale pamatam si vsetko. iba cestou domov som v aute zaspal
tiez som zvykol pijavat ine naklady ku koncu strednej a v prvaku na vyske a nikdy som vypadok nemal (18 a viac panacikov + piva :D )
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved jasne, pivo ako brzda je samozrejmost :D Par kol bosackej slivovicky, pribrzdit 12tkou pivkom a krasna nedela je pred nami :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

precoby si neveril? u mna je okno celkom castym sprievodnym javom. a to uz ani tolko neznesiem(rozhodne nie 18 panacikov, dufam ze nie poldecovych :D )
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

U mna to je podobne, ze aj ked vypijem velke mnozstvo, pamatam si vsetko, aj cestu domov. Treba mi vypit ale ozaj velke mnozstvo na to, aby som sa opil. Z alkoholu som napriklad este v zivote negrcal a takmer nik nevie pochopit preco...ani ja :D
Na druhu stranu, moj kamarat takmer vzdy po alkoholovom veceri zaspi. Tym myslim, ze zaspi hocikedy a hocikde. Vzdy je to hadanka, kde zaspi. Lebo on doslova zaspi hocikde. Raz nam zaspal na ulici po ceste z podniku a zabudli sme nanho. Nasledne sa zobudil v policajnom aute :D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ja som si tiez kedysi vsetko pamatal, no potom som zistil ze som pijaval pod svoje moznosti :D Odkedy sa panaky pocitaju v dvojcifernych cislach a k tomu par piv, tak zvyknem mat okno aj ja :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

U mňa je to zas tak, že ja si nepamätám zase veľmi skoro. V niektorých prípadoch, si už nepamätám nejaké situáciu aj po dvoch desiatkach a 4 vodkach. A pritom toho vypijem za večer oveľa oveľa viac. Na druhu stranu nikdy mi neni po pálenku zlé, ani večer ani ráno a to nech pijem hocičo a hocikolko. Dosť často mi ľudia vravia ze na rozdiel od kamarátov čo sme pili spolu vyzerám úplne normálne, že niekedy by povedali že som ani nepil, no ja si pritom skoro vôbec nič z večera nepamätám :-D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja zase tym co nevracaju nezavidim...na jednej strane frajerina, ze mozes pit kolko pride, na druhej strane sa tak aj skor da otravit podla mna. Kedze mozte pit aj cez svoje limity. To vracanie je vlastne iba obranny system tela, ked uz nevie zvladat dalej ten napor a vstrebat to, tak to proste vyhodi von.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ja si väčšinou pamätám čo sa stalo, resp. mi blikne keď sa o tom začne rozprávať. Nikdy ale neviem kedy sa čo stalo, proste sa mi celý večer zmieša dokopy.
Vypiť toho veľa nevypijem, vždy keď už citím, že ďaľší shot by ma odniesol do zóny šabiel, tak ho nedokážem dať do seba (musím to vypluť alebo pregrcnúť posledný hlt). Vonku sa mi za to smejú, ale celkom som za to rád keď vidím ako sa niektorí dokážu strieskať :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

M142 napísal:precoby si neveril? u mna je okno celkom castym sprievodnym javom. a to uz ani tolko neznesiem(rozhodne nie 18 panacikov, dufam ze nie poldecovych :D )
no boli to klasicke 0,4ky...boli v klube akcie ze 2+2 zadarmo tak sme kazdy zobrali 4-5 kol a bolo vymalovane a casto aj vykalene :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tie klubove akcie neznasam...niezeby boli nevyhodne, no ked ide von partia a kazdy kupuje kolo podla sovjej chuti, netreba ani 18panakov...staci par kol :D Alebo tu v UK v kluboch zvyknu miesat drink do dzbanu, aby clovek nemusel kupovat furt dookola jak blbec, niektore individa zvyknu potom do toho dzbanu pozlievat co im pride pod ruky a takto sa to potom pije. :smt078
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja vám proste neverím chlapci. :D Veď tak alkohol funguje, nie?

Ja si napríklad ale pamútám, že keď som ešte objavoval "krásy" alkoholu okolo 15-ky, tak sme vždy šli s kamarátmi na fľašku, nakúpili sme celkom solídne už niekde v parku, a bol som napríklad v takom stave, že ma museli niesť, ale pamätal som si všetko.

Dnes pochopiteľne znesiem oveľa viac (myslím, že dosť, odkedy žijem v BA, stretol som XY východniarov, ktorí machrovali, ako vedia piť, ale keď ich vyplo pred polnocou tak som krútil hlavou :D), a okno je celkom bežné. Také naozajstné okno, niekoľko hodín, som mal možno 2x v živote, že vtedy som sa fakt bál, že čo som robil. Občas ale mávam iba také pootvorené okná, také vetračky, že si až na druhý deň spomeniem že "Aha, veď toto som vlastne robil", a potom sa rozpamätám. Prípadne si neviem spomenúť, či to bol sen alebo sa to stalo fakt. Tento prípad napríklad minulý víkend.

Ja zase môžem piť fakt veľa, fakt je problém, aby ma "vyplo", to sa mi nestáva, idem domov/spať vždy medzi poslednými, ale akonáhle ľahnem do postele, tak kolotoč, je mi strašne zle, a keď to aj ustojím, tak na druhý deň som pokazený a nefungujem. Niektorí, čo poznám, tak večer sú komplet KO, a ráno o 10 sú plnohodnotne funkční.

Ale ja proste neverím, že keby sa fakt nezdravo a nechutne spijete, že nebudete mať okno. Samozrejme že pri bežnom, aj "väčšom" pití sa to nestáva, treba sa fakt zrušiť. Tým nikoho nepodporujem, takto slopať ma bavilo iba na strednej. :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

tiez som nezvykol mavat okno, az kym som sa neopil tak ze si pamatam dopitu flasu, dvaja znami na majalese a rano (samozrejme)
dodnes neviem ako som sa presne na majales dostal, ako som z neho prisiel a ako som zaparkoval do postele tak to uz total neviem

inac odchod z akcie mi viackrat vypadol, proste autopilot a rano sa zobudim, vacsinou doma, raz vo vchode na schodoch :|

pravda je, zacalo to ked som mal 19+ dovtedy som sa mohol naozaj spit a nic, ale proste raz to zacalo a uz to asi bude len horsie (prave preto sa snazim uz nepit...)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja ked som bol puboš a dobre sme sa strieskali, tiez som mal ak nie uplny vypadok tak som si pamatal iba utrzky z vecera...
Dnes uz nepijem takmer vôbec, ale ked sa uz pritrafi tak si pamatam vsetko a a nebyva mi najhorsie.
Neviem ci to nie je nahodou tym, ze som prestal fajcit, mam pocit, ze od kedy nefajcim, alkohol znasam daleko lepsie. Hlavne poopicne stavy daleko znesitelnejsie. Zrejme tam nejaky suvis bude.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:| bez vypadkov, pamatam si stale vsetko. tiez sa mi moc nechce verit ludom, ktori si nepamataju nic.....
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

... skus si dat nabuduce aj druhe pivo ... :smt059
Napísať odpoveď