Chystám sa tým obdarovať tatka a možno aj priateľku nech sa zabaví. Na youtube som kukal nejaké videá ale zaujímajú ma skôr reálne skúsenosti že či je to vôbec dobrý nápad ako darček? Diky za rady
Virtuálna realita ako darček?
-
Plexxak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Virtuálna realita ako darček?
Mesiac pred Vianocami a začínam sa obzerať po nejakých darčekoch pre blízkych. Máte niekto reálne skúsenosti s virtuálnou realitou - teda s tými "okuliarmi" na to? Našiel som nejaké za 12 eur http://www.tabletstore.sk/specialne-akc ... smartfony/ a potom aj nejaké drahšie za 29 http://www.tabletstore.sk/specialne-akc ... abs-plast/ tak či sa vôbec niečo oplatí a či tie lacné nebudú nejaký úplný shit...
Chystám sa tým obdarovať tatka a možno aj priateľku nech sa zabaví. Na youtube som kukal nejaké videá ale zaujímajú ma skôr reálne skúsenosti že či je to vôbec dobrý nápad ako darček? Diky za rady
-
audiotrack
VIP
Re: Virtuálna realita ako darček?
od virtuálnej reality to má strašne strašne strašne ďaleko. Navyše, ak máš nejaký lowendový mobil, tak je to nepoužiteľné. Ak ale chceš už tieto okuliare, zober tie najlacnejšie čo nájdeš, aby si si zbytočne nebúchal hlavu čo za kravinu si to kúpil 
inak skôr by som si naštudoval koľko takých programov existuje na mobily. Lebo takéto okuliare si spravíš aj z kartonu. Tam ide iba o to oddeliť oči. Je to len škatula s jednou priečkou. Všetku prácu robí mobil, ktorý musí obraz rozdeliť na dve okienka, a voči sebe ich mierne posunúť.
inak skôr by som si naštudoval koľko takých programov existuje na mobily. Lebo takéto okuliare si spravíš aj z kartonu. Tam ide iba o to oddeliť oči. Je to len škatula s jednou priečkou. Všetku prácu robí mobil, ktorý musí obraz rozdeliť na dve okienka, a voči sebe ich mierne posunúť.
Ani nieze s lowendom je to nepouzitelne ale treba minimalne Full HD rozlisko. Aj to nieje uplne ono a lepsie je UHD
-
Plexxak
Medium Star
Tak v tom mobile by v ani jednom prípade problém nebol, tak uvidím čo s tým. Nejaké aplikácie som v google play pozeral bohvie ale aký efekt to reálne urobí, najlepšie by bolo vyskúšať niekde naživo.
S mobilom je to zabavka tak na hodinu. Popozeras nejake dema/jednoduche hry, povies si ze super, ale nema to ziadnu dalsiu hodnotu. Tu su vraj najlepsie appky na to: http://www.wareable.com/google/the-best ... board-apps
Ja som to skusal davnejsie a efekt je podobny ako pri Oculus Rift, akurat s tym rozdielom, ze nemas klavesnicu/mys/gamepad na ovladanie a teda je to viac zamerane na dema ako na hry.
Videl by som to skor na doplnkovy darcek a aj to len ak ma mobil s full HD rozlisenim.
Ak mas zaujem o VR, tak musis znasobit rozpocet a poobzerat sa po Oculus Rift alebo dalsich alternativach, no mam pocit, ze nova generacia VR je tesne pred zaciatkom predaja a treba este pockat.
Ja som to skusal davnejsie a efekt je podobny ako pri Oculus Rift, akurat s tym rozdielom, ze nemas klavesnicu/mys/gamepad na ovladanie a teda je to viac zamerane na dema ako na hry.
Videl by som to skor na doplnkovy darcek a aj to len ak ma mobil s full HD rozlisenim.
Ak mas zaujem o VR, tak musis znasobit rozpocet a poobzerat sa po Oculus Rift alebo dalsich alternativach, no mam pocit, ze nova generacia VR je tesne pred zaciatkom predaja a treba este pockat.
-
p4ra
Redeemer
A este aj Oculus Rift nie je az taky premakany, ako by sa mohlo zdat. Vyskusal som si ho na autosalone vo Frankfurte. Ano, uz sa to posuva dalej, ale stale to nie je ono podla mna. S tymto by som si na tvojom mieste este asi pockal.
-
Plexxak
Medium Star
Diky za nazory, veď práve to, nechcem do toho dávať veľa peňazí keď toho obsahu ešte nie je veľa a myslím si že cenou pôjdu aj tie lepšie technológie ako Oculus určite nižšie časom.
Este by som pockal, Oculus rift je momentalne dost shit, aj ked je to zaujimave, ale je vidiet, ze to neni final. Tak isto podpora hier nieje dokonala, kedze vslastne este ziadny Oculus nebol realne vydany.
Z tych mobilovych som skusal len Google cardboard a to bola celkom sranda, ale naozaj je to dobre len na takuto chvilkovu zabavu, nic realne pouzitelne.
Z tych mobilovych som skusal len Google cardboard a to bola celkom sranda, ale naozaj je to dobre len na takuto chvilkovu zabavu, nic realne pouzitelne.