Občianska vojna v Sýrii
Re: Občianska vojna v Sýrii
Maslo majú evidentne na hlavách obe strany.
1. ak ti lietadlo naruší vzdušný priestor na 17 sekúnd, tak sa to dá riešiť aj inak, najmä ak nejde o nepriateľskú krajinu.
2. Rusko (Putin?) si akože myslí, že tie jeho "nálety" na Britániu, Turecko, Škandináviu a Pobaltie budú tolerované dokedy? Keď pichám od osieho hniezda, raz ma nejaká včielka uštipne.
EDIT: Well, no v osom hniezde včielky nie sú, ale pasuje to tam.
1. ak ti lietadlo naruší vzdušný priestor na 17 sekúnd, tak sa to dá riešiť aj inak, najmä ak nejde o nepriateľskú krajinu.
2. Rusko (Putin?) si akože myslí, že tie jeho "nálety" na Britániu, Turecko, Škandináviu a Pobaltie budú tolerované dokedy? Keď pichám od osieho hniezda, raz ma nejaká včielka uštipne.
EDIT: Well, no v osom hniezde včielky nie sú, ale pasuje to tam.
vidis, ale nie vsetci tak uvazuju ako ty a taki ludia sa k nam maju moznost dostat, strelat do vsetkeho ziveho co nepoznaju..jackb napísal:ja by som nestrielal do nikoho, dakujem za opytanie. preto nemozem sluzit v ozbrojenych zlozkach.
technicky ano. lebo tych 5000 ludi plati dane do rozpoctu a z toho sa leju do verejnopravnych medii.
ale to predsa neurcuje mainstream, nie? podstatne je na aku masu ma dopad. a to CRo+ na 30-krat menej percent ako SV
jaaj to patri do skupiny CRo ? ja ze to ozaj nejaka alternativa, skoda
BH, co ma moznost prichodu teroristov s tym, ze rebeli zastrelia pilotov este na padakoch?
Alternativa to rozhodne je. Ma spravodajcov na mieste kde sa veci skutocne deju. Takze ak sa hovori o Rusku, Syrii ci Parizi, tak to nie su nepodarene preklady agenturnych sprav, ktore precita moderatorka, ale je to telefonicky rozhovor s clovekom, ktory na danom mieste zije dost dlho, aby sa mohol vyjadrovat.
Okrem toho, je to len o hovorenom slove. Bez hudby a reklam. A rovnako je alternativne aj pozyvanie odbornikov, ktori pozvanie aj prijmu. dokonca v relacii Pre a proti hovoria proti sebe osoby s diametralne odlisnymi nazormi. o com moze "alternativa" len snivat.
Alternativa to rozhodne je. Ma spravodajcov na mieste kde sa veci skutocne deju. Takze ak sa hovori o Rusku, Syrii ci Parizi, tak to nie su nepodarene preklady agenturnych sprav, ktore precita moderatorka, ale je to telefonicky rozhovor s clovekom, ktory na danom mieste zije dost dlho, aby sa mohol vyjadrovat.
Okrem toho, je to len o hovorenom slove. Bez hudby a reklam. A rovnako je alternativne aj pozyvanie odbornikov, ktori pozvanie aj prijmu. dokonca v relacii Pre a proti hovoria proti sebe osoby s diametralne odlisnymi nazormi. o com moze "alternativa" len snivat.
nehovorim o teroristoch, ale o tom, ze ludom vo vojne prepina, ked sa chces branit v opacnom pripade mas motivaciu hajit niekoho zaujmy, to podnecuje nenavist.. konkretne v tomto pripade by to asi inak vyznelo, keby zlozia zbrane a za tym padajucim pribehnu, pomozu mu v najhorsom pripade zatknu..
ok nebudem to tu rozoberat - ked budem mat cas, pustim si to a vypocujem
ok nebudem to tu rozoberat - ked budem mat cas, pustim si to a vypocujem
ach takto! ano je to zhovadilost. to samozrejme uznavam. nie nezmysel. lebo prakticke prevedenie zastrelenia, ak clovek drzi tu zbran doborovolne, raketova veda nebude. ten "nonsens" ma zmiatol.
jedine co sa da vycitat tomu radiu je az prilis pevne nastaveny program. preto castokrat odstrihnu spravodajca ci zaujimaveho hosta v studiu, ked je cas na spravy o celej a o pol
jedine co sa da vycitat tomu radiu je az prilis pevne nastaveny program. preto castokrat odstrihnu spravodajca ci zaujimaveho hosta v studiu, ked je cas na spravy o celej a o pol
V najhorsom pripade zatknu? Rusi v Syrii nerobia vyhliadkove lety. Nebudu predsa pomahat pilotom, ktori ich denne bombarduju. To ze ich nezajali, ale zastrelili je pre povstalcov strata - zrejme sa cinili nejake horuce kmenove hlavy.butthead napísal:nehovorim o teroristoch, ale o tom, ze ludom vo vojne prepina, ked sa chces branit v opacnom pripade mas motivaciu hajit niekoho zaujmy, to podnecuje nenavist.. konkretne v tomto pripade by to asi inak vyznelo, keby zlozia zbrane a za tym padajucim pribehnu, pomozu mu v najhorsom pripade zatknu..
ak by sa este vojny viedli podla dohodnutych pravidiel, tak mali byt piloti zajati, malo byt s nimi nalozene ako o tom hovoria konvencie. v konflikte, kde vladna moc pouziva kazetove bomby a bojovy plyn proti civilom, nici kulturne pamiatky (Aleppo, Krak des Chevaliers, ai) je ale naivne ocakavat od milicii, ze sa budu riadit akymikolvek pravidlami
Este ze si tak rychlo identifikoval vinnikajackb napísal:ak by sa este vojny viedli podla dohodnutych pravidiel, tak mali byt piloti zajati, malo byt s nimi nalozene ako o tom hovoria konvencie. v konflikte, kde vladna moc pouziva kazetove bomby a bojovy plyn proti civilom, nici kulturne pamiatky (Aleppo, Krak des Chevaliers, ai) je ale naivne ocakavat od milicii, ze sa budu riadit akymikolvek pravidlami
tak este vcera to uzemie kontrolovali protivladni...
Mal som na mysli to, ako si obvinil asadovske sily. Ale inak suhlasim s tym, ze je naivne cakat ze opozicia bude dodrziavat nejake pravidla. Ako pri vacsine konfliktov dnes nejde o uplne konvencnu vojnu.jackb napísal:tak este vcera to uzemie kontrolovali protivladni...
povazoval som za dolezite pripomenut co urobili Assadovci, kedze Palmiru znicenu ISIS sme si vsetci mohli pozriet nedavno.
Prislo mi to trochu nevhodne. Jednak pokial viem tak syrska armada nenicila tie pamiatky ucelne, ale vramci bojovych operacii. Dalej vobec nevidim aky je tam suvis medzi faktom, ze milicie strielaju na pilotov namiesto toho aby ich zajali a faktom, ze Asadovske vojska znicili pri bojoch s IS Krak des Chevaliersjackb napísal:povazoval som za dolezite pripomenut co urobili Assadovci, kedze Palmiru znicenu ISIS sme si vsetci mohli pozriet nedavno.
Ale trochu viac k teme, lebo sa tu len dohadujeme o slovicka: V suvislosti so zostrelenim ruskej stihacky som cital par clankov, ktore ponukaju trochu novy pohlad na cely konflikt a davaju ho do etnickej roviny.
Toto su miesta kde ziju Turkmenci v Syrii: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... rkmens.png
Toto je aktualna mapa situacie v Syrii: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... il_war.png
Vidno tam podla mna zaujimave prekryvy pri Sinaji, Homse, aj na severe pri Kurdoch. Mozno sa potom natiska otazka toho, ci naozaj zapadne krajiny robia dobre, ze v sucasnosti uznavaju legitimitu opozicie ako predstavitela Syrie. Hlavne ked ma Asad aj po styroch rokoch vojny na svojom uzemi vacsinu obyvatelov Syrie a z tohto uzemia pochadza aj disproporcne malo utecencov. Zrejme teda u nich Asad ma aspon aku taku podporu.
tak ako o zachadzani s vojnovymi zajatcami, tak aj o tom, ze sa pocas vojny nenici kulturne dedicstvo hovoria Zenevske a Haagske konvencie o vedeni vojen. tiez sa tam hovori bojovych plynoch. preto som to napisal.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
otazka pre ludi co sa zaoberaju vojenskou technikou, SU-24 je dost zastarali stroj po technologickej stanke, 40 rokov+, je mozne ze si prekrocenie hranic ruski piloti na tych par sekund ani neuvedomovali?
http://www.aktuality.sk/clanok/308901/t ... rovokaciu/#
http://media.novinky.cz/143/521438-original1-clxqh.jpg Toto je ten zaber, ktorym sa prezentovali Turci. Nemas tam mierku, ale ked si to pozries na Googla Maps napr. https://www.google.sk/maps/@35.8298408, ... 595,10.75z tak uvidis ze ten usek, cez ktory leteli Rusi ma tak 2-3 km, ak si zoberies maximalnu rychlost Su24 (1300km/hod), je jasne ze ak aj Turci maju dobry zaznam, tak ta stihacka tam bola maximalne niekolko sekund a to letela cez takyto vybehnuty kus uzemia. Turci sa proste rozhodli nejake ruske lietadlo zostrelit a tak to urobili - to ci naozaj niekolko sekund letelo alebo nie nad ich uzemim je irelevantne. Ich hlavnym motivom je "ocikat" si svoj kusok Syrie, kde podporuju povstalcov s pre nich spravnym etnickym pozadim a zastrasit z neho Rusov, ktori tam vykonavali nalety.
Mimochodom v 2012 Syria zostrelila jedno turecke lietadlo, ale to nad Syriou lietalo niekolko minut: https://en.wikipedia.org/wiki/June_2012 ... h_aircraft
Mimochodom v 2012 Syria zostrelila jedno turecke lietadlo, ale to nad Syriou lietalo niekolko minut: https://en.wikipedia.org/wiki/June_2012 ... h_aircraft
To co sa stalo v 2012 aj Lavrov pripomenul...
http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky ... avrov.html
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 9:49)
karmista: ty ospravedlnis aj to, keby tam lietali hodinu a bombardovali Turecko leob si nekriticky konpiracny rusofil
ano takze ja som nekriticky konspiracny rusofil a ty si kto ?
clovek, ktory mi rozdal cca 35x negativnej karmy pocas celeho roka, len preto ze mam iny nazor ako ty a tvoji ortodoxni prozapadni slnieckarski kamosi.
a podstate ani neviem ci si tym chcel povedat, lebo si uplne mimo, t.j. ja nie som ani cerveny ani modry. ale tak obmedzeny clovek ako ty to nikdy nepochopi. ale kludne si pockaj na dalsiu prilezitost a mozes mi dat dalsie (-), aspon sa zabavime
http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky ... avrov.html
Co z toho vyplyva ? ze turci to riadne posrali...V tu dobu tehdejší premiér a nynější prezident Recep Tayyip Erdogan řekl v tureckém parlamentu, že krátké proniknutí do vzdušného prostoru jiné země nemůže oprávnit útok na něj.
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 9:49)
karmista: ty ospravedlnis aj to, keby tam lietali hodinu a bombardovali Turecko leob si nekriticky konpiracny rusofil
ano takze ja som nekriticky konspiracny rusofil a ty si kto ?
a podstate ani neviem ci si tym chcel povedat, lebo si uplne mimo, t.j. ja nie som ani cerveny ani modry. ale tak obmedzeny clovek ako ty to nikdy nepochopi. ale kludne si pockaj na dalsiu prilezitost a mozes mi dat dalsie (-), aspon sa zabavime
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
neda sa povedat ze SU-24 je zastarany stroj, zavisi od avioniky a celkovej vybavy. Pochybujem ze SU-24 co tam dnes lietaju maju to iste vybavenie ako v dobe ked boli postavene. B52 maju 50-60 rokov a budu lietat dalsich 40.Grond napísal:otazka pre ludi co sa zaoberaju vojenskou technikou, SU-24 je dost zastarali stroj po technologickej stanke, 40 rokov+, je mozne ze si prekrocenie hranic ruski piloti na tych par sekund ani neuvedomovali?
Co sa tyka preletu cez uzemie. Mame dve tvrdenia: Rusi preleteli a Rusi nepreleteli. Myslim, ze je uplne irelevantne ci tam boli alebo nie, pretoze aj keby boli, tak tam boli na 20 sekund. Za 20 sekund si ani kavu nespravis. Ako uz priznali aj US, lietadlo bolo zasiahnute na syrskom uzemi a tak isto tam aj dopadlo.
Z toho vychadza len jedna vec: Turci na to cakali. Malokedy sa stava, ze pri naruseni vzdusneho priestoru jedna strana zostreli druhej lietadlo. Najvacsi problem nieje ani ze ho dali dole, problem je, ze zastrelili pilota a sli s tym rovno do TV. Co je dalsia zarazajuca vec, TV staby CNN/FOX uz boli na mieste, takze toto bol planovany zostrel.
Z mojho pohladu, extremne hlupy krok, ktory nic nevyriesi. Ale pri tomto konfilkte nemam pocit, ze by ho niekto aj chcel riesit.
Kazdopadne, drzim Rusom palce, jediny stat so Syriou, ktory sa tomuto zapadnemu svinstvu nazvanemu terorizmus postavil.
Zostrel ukazal jednu vec uz naozaj vsetkym ludom na planete a uz len slepy a hluchy o tom nevedia. Zapad, NATO podporuje medzinarodny terorizmus, je jeho strojcom a uzivatelom.
Ak by niekto tomu fakt nechcel verit, tak nieje to po prvykrat: http://www.globalresearch.ca/operation- ... rmies/9556
-
Solo_Kamen
King
http://syria.liveuamap.com/
ano, podla tejto mapy(sú tam nástroje na merani) je ten výbežok, cez ktorý ruský pilot preletel široký 3km, takže to čo píšeš sedí.
Inak, vie mi niekto povedat, čo reprezentuje ten velký červený kruh na tej mape?
ano, podla tejto mapy(sú tam nástroje na merani) je ten výbežok, cez ktorý ruský pilot preletel široký 3km, takže to čo píšeš sedí.
Inak, vie mi niekto povedat, čo reprezentuje ten velký červený kruh na tej mape?
afaik dosah S-400ky
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
jo, presne tak, S400, staci kliknut do stredu. nofly zone in place. len nerozumiem naco su tie Daesh uzemia oddelene farbami