PS4 vs Xbox One
-
galbavymartin
Light Professional
PS4 vs Xbox One
Opýtam sa tento súboj dvoch rivalov. V NAY je čierny piatok a obe budú za 279€. Kedysi som mal 360 aj PS3 no vždy som ich predal. Chcem dať hraniu opäť šancu. Neviem sa ale rozhodnúť.
PS4:
Väčší hrubý výkon (nejde to rozoznať)
Ovládač má vstávanú batériu
V mojom okoli ho ma viac ľudí
Xbox One
Výkon MS stále vylepšuje (vraj)
EA Acess pre mňa asi killer feature, kedže by som hral najmä športové hry
Pripojím aj externý HDD
Tvrdia, že LIVE Gold je lepšie ako Plusko
PS4:
Väčší hrubý výkon (nejde to rozoznať)
Ovládač má vstávanú batériu
V mojom okoli ho ma viac ľudí
Xbox One
Výkon MS stále vylepšuje (vraj)
EA Acess pre mňa asi killer feature, kedže by som hral najmä športové hry
Pripojím aj externý HDD
Tvrdia, že LIVE Gold je lepšie ako Plusko
Re: PS4 vs Xbox One
Ja osobne vlastnim Xbox One. Povodne som ho kupoval najme kvoli skusenosti s X360 ktory mal gamepad daleko kvalitnejsi nez PS 3. Na PS3 som vlastne len hladal hry ktore som bol schopny hrat. Dalsia vec ktora ma na Xboxe nesmierne zaujala bola hra Forza/Forza Horizon a seria Gears of War (na XOne som podlahol aj Halo)
Co sa vyhod a nevyhod tyka, vidim to tak, ze PS 4 je kompaktnejsia, vykonnejsia a lepsie spracovana, no viac hreje a je hlucnejsia. Ma vstavanu bateriu, co je velke plus, ale za 20€ to ide riesit aj u XOne.
Pokial ide o vykon, tak to, ze to nejde rozoznat tvrdia vacsinou fanusikovia XOne. Rozdiel tam urcite je a nie maly. Nie len v grafike, ale aj v rozliseni a plynulosti.
Velkou vyhodou PS 4 v tvojom pripade je, ze ju ma vela kamosov a tak mozete hrat MP a sharovat hry.
EA Access je na sportove hry skutocne velmi vyhodna vec, no musis pocitat s tym, ze nove hry sa tam objavuju s 6-8 mesacnym oneskorenim.
Vyhodu XBoxu vidim aj v tom, ze az sa jedneho dna okolo roku 2050 splni vsetko co MS slubuje, bude to aj celkom pouzitelne multimedialne centrum hlavne kvoli aplikaciam z MS store.
No a posledna vyhoda XOne je, ze ak nie si zatazeny na grafiku, mozes sa zahrat aj vela starsich (lacnejsich) titulov urcenych pre X360.
Osobne by som sa ale dnes asi rozhodoval podla okolia.
Co sa vyhod a nevyhod tyka, vidim to tak, ze PS 4 je kompaktnejsia, vykonnejsia a lepsie spracovana, no viac hreje a je hlucnejsia. Ma vstavanu bateriu, co je velke plus, ale za 20€ to ide riesit aj u XOne.
Pokial ide o vykon, tak to, ze to nejde rozoznat tvrdia vacsinou fanusikovia XOne. Rozdiel tam urcite je a nie maly. Nie len v grafike, ale aj v rozliseni a plynulosti.
Velkou vyhodou PS 4 v tvojom pripade je, ze ju ma vela kamosov a tak mozete hrat MP a sharovat hry.
EA Access je na sportove hry skutocne velmi vyhodna vec, no musis pocitat s tym, ze nove hry sa tam objavuju s 6-8 mesacnym oneskorenim.
Vyhodu XBoxu vidim aj v tom, ze az sa jedneho dna okolo roku 2050 splni vsetko co MS slubuje, bude to aj celkom pouzitelne multimedialne centrum hlavne kvoli aplikaciam z MS store.
No a posledna vyhoda XOne je, ze ak nie si zatazeny na grafiku, mozes sa zahrat aj vela starsich (lacnejsich) titulov urcenych pre X360.
Osobne by som sa ale dnes asi rozhodoval podla okolia.
-
galbavymartin
Light Professional
Super, díky za odpoved 
Čo som porovnaval grafiku tak tam naozaj rozdiel nevidím ale nie som hráč. Zaujímajú ma najmä športové hry. Rozdiel vo Fife15 a Fifa16 priepastný rozdiel nie je. A zasa priateľka si rada zahrá arkadovky a podobne čiže kompatibilita s 360 by bola fajn.
Ale ako hovoríš na PS4 ma láka to, že to má viac ľudí v okoli.
Čo som porovnaval grafiku tak tam naozaj rozdiel nevidím ale nie som hráč. Zaujímajú ma najmä športové hry. Rozdiel vo Fife15 a Fifa16 priepastný rozdiel nie je. A zasa priateľka si rada zahrá arkadovky a podobne čiže kompatibilita s 360 by bola fajn.
Ale ako hovoríš na PS4 ma láka to, že to má viac ľudí v okoli.
Na youtube su videa kde sa ta grafika porovnava. Xbox One je napriklad ukrateny o hmlu pri roznych hrach a obecne ma PS4 proste vacsi potencial nez XOne. Ten rozdiel vo vykone nie je zanedbatelny. Pri sportovych hrach ale problem urcite nebude a pokial ti nevadi nemat najaktualnejsie tituly, EA Access je rozhodne nemala vyhoda.
Co sa arkadoviek tyka, tam u mna vedie PS 4. U Xboxu mi chybaju.
Posledna vyhoda PS4 ktora sa ale momentalne neprejavuje a osobne to vidim tak, ze ani tak skoro nebude je PS Move. Ten je podla mna uplne inde nez Kinect.
Co sa arkadoviek tyka, tam u mna vedie PS 4. U Xboxu mi chybaju.
Posledna vyhoda PS4 ktora sa ale momentalne neprejavuje a osobne to vidim tak, ze ani tak skoro nebude je PS Move. Ten je podla mna uplne inde nez Kinect.
Hravam fifu a vzdy sa mi hrala piohodlnejsie na xkach ten gamepad mi lepsie sedi v ruke ako dualshock.
Vstavana bateria to je sice pekne ale co z toho ked vydrz ma slabu (DS3 aspon vydrzal).
Este nedavno som mal obe konzoly no uz som ps4 predal odkedy zacalo oneko dominovat (moj nazor). Potesil ma gears of war a zacali lepsie vyuzivat potencial, dx12 podpora klope na dvere.
K tomu este xko mi pride celkovo stabilnejsie, skype tiez potesi.
Vstavana bateria to je sice pekne ale co z toho ked vydrz ma slabu (DS3 aspon vydrzal).
Este nedavno som mal obe konzoly no uz som ps4 predal odkedy zacalo oneko dominovat (moj nazor). Potesil ma gears of war a zacali lepsie vyuzivat potencial, dx12 podpora klope na dvere.
K tomu este xko mi pride celkovo stabilnejsie, skype tiez potesi.
Jo, vydrz je lepsia.
To "klope na dvere" je najvacsi problem. MS proste vsetko trva.
To "klope na dvere" je najvacsi problem. MS proste vsetko trva.
-
galbavymartin
Light Professional
Aký účet je najlepšie použiť na XBOX poprípade aj na EA Acess?
To som nejak nepochopil. Minimalne musis mat live ucet a pokial si ochotny platit, tak aj Gold.
Ako je to z tym poziciavanim hier, konzolu som dlho nemal, viem ze na PC to pojde, ale pri online je to uz problem, je to viazane na email a nejaky ucet. No moj pohlad:
PS4
+ kamosi na online hry, velke plus!
+ grafika
+ niektore exkluzivity, pre mna hry ako gran turismo, tekken a dalsie, nespomeniem si, to by asi rozhodlo u mna
+ moznost poziciavat hry(?)
XBOX One
+ Forza, hral som s tym gamepadom, to je dalsia vyhoda nizsie
+ gamepad, vibracne triggery, skvela vec, neviem ci to PS pad ma, funguje napr. na Forze
+ gamepad celkovo, skvele analogy, triggery, netreba tak tlaci, nebolia prsty
- gamepad je ale menej odolny ako 360, vrzga a tie uchyty, lavu ruku mi aj chyti krc obcas pri zavodoch, uzke to je velmi
+ da sa kupit na pc a asi aj na xbox specialny highend gamepad, no je velmi drahy
Na tvojom mieste by som bral asi PS4, na svojom tiez, ak by som si musel vybrat, ale PC je PC.
PS4
+ kamosi na online hry, velke plus!
+ grafika
+ niektore exkluzivity, pre mna hry ako gran turismo, tekken a dalsie, nespomeniem si, to by asi rozhodlo u mna
+ moznost poziciavat hry(?)
XBOX One
+ Forza, hral som s tym gamepadom, to je dalsia vyhoda nizsie
+ gamepad, vibracne triggery, skvela vec, neviem ci to PS pad ma, funguje napr. na Forze
+ gamepad celkovo, skvele analogy, triggery, netreba tak tlaci, nebolia prsty
- gamepad je ale menej odolny ako 360, vrzga a tie uchyty, lavu ruku mi aj chyti krc obcas pri zavodoch, uzke to je velmi
+ da sa kupit na pc a asi aj na xbox specialny highend gamepad, no je velmi drahy
Na tvojom mieste by som bral asi PS4, na svojom tiez, ak by som si musel vybrat, ale PC je PC.
-
galbavymartin
Light Professional
Pri registrácii účtu akú zem je lepšie zvoliť.Johnnny napísal:To som nejak nepochopil. Minimalne musis mat live ucet a pokial si ochotny platit, tak aj Gold.
Ja mam Slovensko. S X360 s nim bol problem a mnoho hier z Gold mi nedovolilo stiahnut, ale pri XOne to udajne uz nie je problem.
-
galbavymartin
Light Professional
A sťahuješ z Gold v pohode?
Jop, ale Gold hry vacsinou stoja za prd. Hry pre X360 su v pohode, ale to co dostavas pre XOne je vacsinou odpad.
no bo hry na plusku su strasna vyhra
obcas sa stane ze daju dobru napr tomb raider 2013
inak oplati sa us ucet ked si trochu sikovnejsi daju sa splasit vyhodne kody v dollaroch, napr 2 novinky ta vyjdu na cca 85e a predobjednavky vychadzaju skor oproti euro uctu,
akurat nefunguje kreditka ani paypal v eurach ale to nepotrebujes na vsetko su uz kody
obcas sa stane ze daju dobru napr tomb raider 2013
inak oplati sa us ucet ked si trochu sikovnejsi daju sa splasit vyhodne kody v dollaroch, napr 2 novinky ta vyjdu na cca 85e a predobjednavky vychadzaju skor oproti euro uctu,
akurat nefunguje kreditka ani paypal v eurach ale to nepotrebujes na vsetko su uz kody
Nepisal som, ze su. Proste hry na nove konzoly su dost nove a dost drahe preto Ti nikto neda nejaky kvalitnejsi titul zadarmo. Na X360 je to uz trochu ine, hry su starsie a stoja uplne ine peniaze, takze tam to taky problem nie je, takze takmer vzdy sa bolo na co tesit. Spominam si na AC: Blag Flag, Crysis 3, Mafia II, Tomb Raider, Gears of War: Judgement a podobne (X 360 som mal len nejakych 5 mesiacov). Ale niektore hry pre X360 uz funguju aj na One a budu pribudat, takze ked si nepotrpis na grafiku, Gold je fajn.
Ale napriklad teraz (alebo aspon 2 dni dozadu) bola cez Gold moznost kupit Forzu Horizon 2 za 30eur a to je rozhodne vyborna hra. Pre mna jeden z mala dovodov preco Xbox.
Ale napriklad teraz (alebo aspon 2 dni dozadu) bola cez Gold moznost kupit Forzu Horizon 2 za 30eur a to je rozhodne vyborna hra. Pre mna jeden z mala dovodov preco Xbox.
Aké sú dnes rozdiely medzi konzolami, keď neberieme do úvahy exkluzivity? Chcel by som to používať aj ako multimediálne centrum, na pozeranie filmov ci počúvanie hudby. Ide tam na nainštalovať kodi, ci netflix? Hrať na tom budem len šport, auta a niečo jednoduché. Keďže akčné tituly si z gamepadom zahrať neviem.
Všeobecne sa za lepšiu multimediálnu konzolu považuje XBOX, ale či z toho dokážeš dostať maximum aj v našom regióne...
Na xboxe 360 mám youtube aj netflix, no to je aj na ps4.
Kodi neviem.
Kodi neviem.
A ako je to s kúpou používanej konzoly a hrami? Dajú sa už aktivované hry znova aktivovať na môj účet?
ps4: fyzicke verzie uplne bezproblemov a multiplayer aj tak zalezi od toho ci mas plus.