Učenie(návod, prípravky...)
-
LukineskoNR
Expert
Učenie(návod, prípravky...)
Zdravím v poslednej dobe mám problém sa koncentrovať na učenie a sústrediť sa. Hlavne teoretické veci sa učím dosť dlho príklady vzorce to hneď viem ale teoria mi robí nejako problém. Máte skúsenosť s niečim čo pomáha pri učení nejaké tabletky napr. guarana, ginko... čaje alebo niečo iné čo by ste odporučili.
-
LukineskoNR
Expert
Re: Učenie(návod, prípravky...)
Aj to som uz pocul ale to by som vynechal 
....viac casu stravis hladanim nieco co ti pomoze, bohvie ake navody a vsetko mozne ako sa ucit.....sprav si caj, kavu, izoluj sa od rusivych vplyvov a uc sa.
Ono, to závisí od toho, že prečo sa nevieš sústrediť na učenie sa. Dosť často sa stáva aj mne, že ma ruší notebook, čo mám pred sebou a nenechá ma, aby som každých 5 minút kontroloval facebook, správy a takéto blbosti. Pre mňa nie je riešením ani keď notebook uspím, len ak to úplne vypnem, alebo ešte lepšie, keď si to pekne zabalím aj s káblami do tašky a dám to niekde, kde to nevidím. Druhá vec je, že dôležité mať veci pekne usporiadané na stole, lebo ak máš veci rozhádzané (ako ja), tak ťa to bude rušiť. Keď sa nevieš sústrediť ani tak na učenie, tak si nastav stopky napr. Na 10 min. učenie, 10 min. oddych (ale nezapínaj počítač, max. mobil). Potom môžeš zvyšovať pomer učenia sa a oddychu 
O tom som nikdy nepocul, vies mi povedat viac? Overene ci nie?Grim napísal:tráva?
Si na strednej ale na vyske... ja som clovek tiez lenivy, preto sa nerad ucim, no naopak sa rad vzdelavam a skola je super miesto kde sa clovek moze vzdelat... Ja som svoj problem vyriesil tak ze som chodil na vsetky prednasky a hodiny a pocuval som. Lebo tam ten clovek by ti to mal vysvetlit dobre a v kratkom case... Cize mozno tam som sa premahal niekedy, skore ranne vstavanie, non stop prednasky ale ked som dosiel domov som sa uz neucil...